• Pez

    BF september 2022

    Åh jag börjar förstå all oro nu. Jag har varit så himla lugn men senaste dagarna har jag mått som vanligt och glömmer bort att jag är gravid. Mina bröst är mindre ömma också. Det är säkert helt normalt men jag börjar noja. Allt såg bra ut på UL för 2v sedan. Är i v 9+5 idag. Hur ska man klara av att vänta 3v till innan man får se om den lever? Helt sjukt. 

  • Pez
    Hedblomster skrev 2022-02-17 08:56:57 följande:

    Idag känner jag mig så orolig. Är i v 10+6 och brösten har slutat ömma (alltså det har kommit och gått men nu har det varit ett par dagar helt utan) och igår var jag jättesvullen om magen men nu är den som vanligt igen. Två veckor sen ultraljud och två veckor till nästa. Ville boka ett till och kolla men min sambo ville inte, och det får man väl också respektera. 


    Jag är också i 10+6 idag och i helgen som var så var jag så orolig för brösten kändes bra och alla symtom bara försvann. Jag bad min kollega på jobbet att kolla med ultraljud och minsann där tickade det på. Man blir ju galen när oron sätter i. Jag tror mina symtom blivit bättre helt enkelt. Det kanske blir så mot slutet av första trimestern?
  • Pez

    Kub idag med låg risk för avvikelser. Blev flyttad 2 dagar igen så nu har de totalt flyttat med 6 dagar
    BF 8 sept (12+6). Fostret låg och vilade på sida så barnmorskan fick buffa lite innan den vaknade till, sträckte på sig och la sig på rygg. Så coolt! Själv har jag typ inga gravsymtom kvar längre, inget illamående alls och har blivit piggare. Hur går det för er andra? 

  • Pez

    Tack! Lycka till Jooosen, jag håller tummarn! Så roligt att det såg bra ut för dig också hedblomster. Jag kunde inte sova två nätter innan kub nu men förhoppningsvis kan jag slappna av lite och njuta nu :) 

  • Pez
    Aline2022 skrev 2022-03-02 13:14:09 följande:

    Pez, grattis, vilken lättnad!


    Tack! Lycka till du med!
  • Pez

    Jag berättade i vecka 14 för min chef. Hon sa att det hade hon redan räknat ut och gratulerade mig så mycket. Jag jobbar inom vården så kommer nog jobba administrativt från vecka 20 :) 

  • Pez

    Jordgubbstanten: jag jobbar på en akutmottagning som sjuksköterska. Här i Sverige ska man som gravid inte jobba med patienter som har misstänkt covid eller konstaterad covid. På en akutmottagning är det svårt att veta vilka patienter som har covid eller inte. Efter vecka 20 är man riskgrupp och blir avstängd om man inte kan omplaceras. Detta enligt arbetsmiljöverket. 

  • Pez
    Hejsan91hejsan skrev 2022-03-15 08:40:17 följande:

    jahapp så visade självtestet positivt för covid. 2a gången på ett år trots 2 doser. Någon mer som haft covid denna graviditet? Lite orolig är i vecka 12+1 nu..


    Att vaccinera sig efter v 12 gäller bara för första dosen. Skulle dos 2 eller dos 3 infalla innan vecka 12 så rekommenderas man att ta den. Jag tog den i vecka 11
  • Pez
    Emma1b skrev 2022-03-15 20:28:20 följande:

    Pez, mej det stämmer inte. Jag försökte ta 3dje dosen i v6 men blev nekad. Fick prata med ansvarig läkare som dessutom ringde och dubbelkollade och nej, före v 12 fick de inte ge fos tre heller. Så jag har bokat till v 13, tänker inte vänta en dag mer än jag måste. Fick covid i första vågen och har aldtig varit så sjuk i hela mitt liv...


    Nej det kanske är olika riktlinjer beroende på region. Det var den informationen jag fick från min barnmorska. 
  • Pez
    Jooosen skrev 2022-03-22 15:02:14 följande:

    Berättade igår på jobbet för chefen och två kollegor. Bröt ihop fullständigt för alla tre varje gång ja berättade för dom enskilt haha. Jag som inte alls varit nåt hormonfreak hittills! Men skönt o ha det gjort. V 16 imorn. Jag tycker tiden går fort nu! 


    Åh jag förstår, jag har också börjat gråta varje gång jag berättat för nån. Idag började jag också gråta när jag hörde att två kollegor blivit tillsammans.. Fantastiskt detta Skrattande
  • Pez

    RUL 11 april. Kommer absolut ta reda på kön, jag är helt säker på att det är en pojke så måste bara bekräfta det. Jag känner tydligt små sparkar där inne nu vilket stillat den lilla oro jag haft (17+6 idag)Skrattande

  • Pez

    Ja det är en hel del oro och just en graviditet kan man ju inte kontrollera alls. Det är inge bra för kontrollbehovet. Jag har ju märkt att magen blivit större sedan KUB så jag har varit lugn med att något växer och tar plats. Det har stillat min oro.. Det jag inte trodde att jag skulle påverkas av är hur min kropp har förändrats. Det jobbar jag med dagligen.. Så dumt. 

    Jag hade RUL idag, kände bebis innan så jag visste att den levde men igen kom oron att kanske nått är fel ändå? Även om bm sa att allt såg bra ut så avslutade hon med att "men man kan ju inte se allt". Igen, inget jag kan kontrollera. Men jag tänker inte gå och oroa mig nu, jag vill tro att det är en frisk liten pojke där inne, ja för min magkänsla stämde och där var en liten snoppSkrattande

  • Pez

    Jag har sedan en vecka kännt som blixtrande stickningar i "mens magen". Jag tror det blir värre vid aktivitet och jag började känna av det förra veckan kanske pga att jag spelade så mkt beachvolley varje dag ca 2h. Har känt det nu igår igen och då efter att jag jobbat i trädgården i några timmar och kände det långt efteråt när jag satt ner och vila hur det kom och gick. Idag tog jag en rast promenad och fick mer känningar igen. Jag tänkte kolla med bm på tisdag och be om att få lämna urinodling men är det någon med liknande erfarenheter? 

  • Pez

    Jag har bara berättat för familj, vänner och så vet ju kollegor och alla som får syn på mig eftersom det syns men jag är ingen som "annonserar" på sociala medier. Jag lägger aldrig ut nåt normalt sett så det skulle kännas konstigt. Det känns också som att jag inte vill göra det i fall nån triggas av det, jag vill visa hänsyn av nån anledning. 

Svar på tråden BF september 2022