• Tow2Mater

    Varför tar ni inte vaccinet?

    Varför väntade du så länge med andra dosen? Låter lite oansvarigt, men bra du iallafall kom till skott till sist. Var du rädd för nålen?

    Gott Nytt!

  • Tow2Mater
    Anonym (Eqez) skrev 2022-01-02 12:18:02 följande:
    Dels för att det finns en massa biverkningar av vaccinen som jag personligen är mer orolig för än att få corona. Ingen vet heller eventuella långsiktiga biverkningar. Att minsta lilla ifrågasättande av vaccinen eller studier som inte sätter vaccinen i positivt ljus censureras gör bara saken värre för min del. Måste man censurera folk är man inte trovärdig. Sen är denna masshysteri otroligt extrem och folk har blivit rabiata med tunnelseende. Såväl politiker, som myndigheter som vanligt folk (som tror blint på all propaganda). Det har blivit sektliknande och irrationellt. Man mutar, hotar och utpressar till och med folk till att göra som de blir tillsagda och hånar och attackerar alla som inte tyst och blint följer ordern.

    En annan anledning är att vaccinen är rätt värdelösa. De hindrar dig vare sig ifrån att bli smittad, sjuk eller smitta andra. Särskilt inte nu med Omicron. Som en anekdot kan jag nämna att på julafton var vi ca 15 släktingar som samlades för att fira, varav de flesta fullvaccinerade. Det visade sig sedan att en av de fullvaccinerade hade corona och han har nu smittat ytterligare minst 6 stycken, några väntar fortfarande på provsvar. Alla smittade är fullvaccinerade. Vi tre som inte är vaccinerade blev inte smittade trots att vi satt nära den smittade personen under större delen av dagen och kvällen. Sen känner jag en annan fullvaccinerad som nu precis haft corona för tredje gången sedan h*n blev fullvaccinerad (blev denna gång smittad på besök hos sin fullvaccinerade familjemedlem) varav ena gången hamnade personen på IVA - en ung person utan känd riskfaktor. Som sagt, jag upplever vaccinen vara allt för värdelösa, inte alls så säkra och effektiva som sektledarna upprepar som ett mantra och folk tror blint på.
    Om anekdoten; du vet ju inte om alla smittades under er samling eller innan, eller t o m efter.
  • Tow2Mater
    nattuw skrev 2022-01-02 15:12:35 följande:
    Blomberg ( www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-trac.../ ) har en del intressant statistik om Covid-19 vaccin.
    Hitintills har mer än 9 miljarder doser Covid-19 vaccin delats ut. Vilket blir ungefär 39 miljoner doser per dag.

    Vilket ger vaccinjättarna en vinst på 1000 USD i sekunden ( www.svd.se/vaccinjattarnas-vinst-1000-dollar-... ). Det är mycket skattepengar som går rätt ner i läkemedelsbolagens fickor för vaccin där de vaccinerade både blir sjuka och sprider smittan vidare. Om man till det lägger att Heiko Von der Leyen (som är gift med Ursula Von der Leyen) sitter i styrelsen för ett läkemedelsbolag så är det inte utan att man skulle vilja se en grävande journalist börja gräva.
    T ex Apple har en vinst på 3000 UDS per sekund. Microsoft over 2000 USD. Antar du inte stödjer dem heller heller.
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2022-01-02 16:00:15 följande:
    Kan man få såna problem av att ha haft mässling som barn? Det ska jag titta på närmare. Jag hade ju också det. 

    Nej, jag tycker inte att föräldrar till barn med immunproblem t.ex. ska behöva ta risken att det finns ovaccinerade barn på t.ex. förskola. I Frankrike och Tyskland kommer ovaccinerade barn inte in på nån förskola. Framför allt när det gäller mässling bör man göra så. Om det blir ett problem. Än så länge har vi ju inga utbrott på mässling. 
    De flesta hade väl mässlingen, skulle vi vara på nåt sätt immunkompromiserade pga det?
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2022-01-02 16:25:39 följande:
    Ingen aning.
    Ingen nollställning alls, men en studie vidsade "i genomsnitt 40 % (individuell variation 11-73 %) av den totala antikroppsrepertoaren elimineras som en följd av mässling". I upp till 3 år efter mässlingen. Så inte långvarigt.

    www.lakemedelsvarlden.se/sa-slar-masslingviruset-ut-kroppens-immunforsvar/

    www.helsinki.fi/sv/nyheter/en-friskare-varld/massling-ger-upphov-till-en-immunologisk-minnesforlust-och-fororsakar-en-okad-sjuklighet-i-andra-infektionssjukdomar

  • Tow2Mater
    klyban skrev 2022-01-03 16:20:43 följande:

    Saklighet och sluta skriva gigantiska fakta fel som att tex att COVID-19 är mycket mer smittsamt än vattkoppor......
    Dock har vi lärt oss alla den hårda vägen att detta aldrig kommer ske, och hundratals exempel på detta.
    De andra har gett upp dig, jag ger aldrig upp och när någon vill exkludera fakta.


    Fakta 1:
    "The delta variant is more transmissible than the viruses that cause MERS, SARS, Ebola, the common cold, the seasonal flu and smallpox, and it is as contagious as chickenpox, according to the document, a copy of which was obtained by The New York Times."
    www.dailypress.com/coronavirus/ct-aud-nw-nyt-covid-delta-contagious-20210730-4wy3c5rzynfzfafiqccxhjsdra-story.html

    Fakta 2:
    "omicron is about 2.7 to 3.7 times more infectious than the delta variant among vaccinated and boosted individuals."
    www.npr.org/sections/goatsandsoda/2021/12/31/1067702355/omicron-is-spreading-like-wildfire-scientists-are-trying-to-figure-out-why

    Fakta 1 + Fakta 2 kan ge en slutsats att under vissa omständigheter kan COVID-19 anses vara mycket mer smittsamt än vattkoppor.

    PS. Chickenpox = vattkoppor på svenska.

    Kan detta läggas ner nu?

  • Tow2Mater
    nattuw skrev 2022-01-04 01:18:51 följande:
    Jag stödjer inte företag. Om jag väljer att använda ett företags produkter tjänar de pengar på mig. Om företaget verkar tillräckligt intressant så kan det hända att jag bestämmer mig för att köpa in mig i företaget för att tjäna pengar. Men inte i något av fallen handlar det om företagsstöd utan om rationella överväganden för att uppnå ett visst syfte.
    Japp, du koper en dator, telefon, whatever - de tjänar pengar på dig. Precis som om du tar ett vaccin, de tjänar pengar på dig. Precis som det ska vara.
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2022-01-04 15:59:27 följande:
    Vi vet. De nya varianterna är lika smittsamma som vattkoppor. De gamla - som diskuteras då (när Epic påstod detta) var dock inte det. Och de fanns inte ens då. 
    Du och jag vet ja, men tydligen inte alla andra. Så nu när vi alla vet, kan ju de gamla vattkopporna väl lämnas därhän i tråden "going forward"?
  • Tow2Mater
    EpicF skrev 2022-01-05 22:00:16 följande:
    Nej, inte för dig. Men för andra så betyder deras åsikter något oavsett om de inte är sakliga. Och den här debatten har vi haft tidigare.

    En 100% sövd människa sover och är inte vid medvetandet. Det kan alltså inte prata. Även om uppenbarligen trodde det.
    Den som "går och sover" kanske "pratar och sover" också, vem vet ;)
  • Tow2Mater
    Anonym (Håkan) skrev 2022-01-13 12:05:18 följande:
    Det är tragiskt att vissa verkar tro att de inte behöver vaccinera sig.

    Exempel:
    Patient är rädd för både covid och biverkningar av covidvaccinet men har pga riskfaktorer blivit blivit starkt rekommenderad av sina läkare att ta vaccinet.
    Hon träffar sedan en sköterska som är ovaccinerad, och tar återigen upp sina funderingar kring rädslorna.
    Hur ska sköterskan svara den rädda patienten?
    Om hen är professionell så säger hen att patienten ska lita på sin läkare och vaccinera sig.
    Om patenten då frågar sköterskan "är du vaccinerad"? Vad ska hen svara?
    Ljuga och svara ja, eller gå emot läkarnas råd och redogöra sin frihet att avvakta eller tycka att jag är ung och frisk och behöver inget vaccin?
    Vad svarar en skoterska/BM på frågan "har du gjort abort?" när kvinnan som velar mellan abort och behålla frågar? Ska hon vara ärlig och svara "ja och det var det värsta beslutet i mitt liv" om hon gjort det?

    Den här häxjakten och hatet som pågår mot ovaccienade är mycket skrämmande.  
Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?