Inlägg från: Anonym (Gullviva) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gullviva)

    Varför tar ni inte vaccinet?

    AndreaBD skrev 2022-01-02 11:01:45 följande:

    Nästan fem och en halv miljon människor har dött i sjukdomen - hur kan man då säga att den inte är farlig? 

    Framför allt är den farlig för gamla människor som inte ens kan skydda sig ordentligt, för att man inte konsekvent kräver att all hemtjänstpersonal och all vårdpersonal överhuvudtaget, är vaccinerade. Hos gamla människor har dessutom vaccinen ofta sämre effekt för att deras immunsystem fungerar sämre. Det är de yngre som borde vaccinera sig, just för att skydda dem gamla.

    Det är verkligen skitsnack att påstå att det inte skulle vara någon större belastning av vården. Vården har visserligen varit högt belastad hela tiden, men det är ju förstås ännu mer riskabelt då att ta risken att man inte klarar ta hand om alla sjuka alls. Och det har redan varit ganska illa. Och nej, du kan inte jämföra med överviktiga, för där kan du inte vara säker att det skulle vara så lätt att åtgärda. Det brukar inte vara det. Här är det bara att ta en spruta - hur lätt som helst. 


    Frågan är ju hur många av de som dött pga undermålig sjukvård med. Men ja, även en sjukdom med låg dödlighet som covid kommer ju leda till många dödsfall om den har hög smitta. Det är ju ren matematik. Däremot, om alla i riskgrupp vaccineras bör ju antalet döda minska rejält.

    Det är ju så man resonerar med influensan varje år - skydda de sköra och erbjud vaccin till alla som inte är i riskgrupp men mot en kostnad då. Men där har man inte hört något om att alla MÅSTE vaccinera sig på samma vis. Även om det är ett imperfekt vaccin som inte alls ger 100% skydd för den som vaccineras.

    Jag har vaccinerat mig två gånger men är emot vaccinpass för att jag tror det är fel väg att gå och kan ge tråkiga effekter i förlängningen med mer motsättningar i samhället, ökad intolerans och ett osunt rätt-och-fel-tänk där folk själv utpekat sig till moralpoliser som gärna skulle hänga ut sin granne eller kollega om de kunde. Det tror jag ger ett otroligt otrevligt samhälle att leva i.

    Och vården måste ses över. Punkt. Oavsett pandemi eller ej, men vården ropar alltid på att den går på knäna. Det är inte rimligt och behöver ses över. Det kommer ju aldrig vara en lugn bransch, och det tror jag är fel att förvänta sig om man jobbar inom vården med, men den behöver ses över så resurser hamnar rätt. Och att inte de som ropar högst får pengar bara för att de passar på att ropa, eftersom även skola och polis legat med brister i medel.
  • Anonym (Gullviva)
    AndreaBD skrev 2022-01-02 11:37:00 följande:

    Den matematiken stupar ju på att gamla har sämre immunförsvar. Vaccinationen skyddar inte dem lika bra. 


    Samma som med vanlig säsongsinfluensa då, där vaccinen inte direkt har 100% skydd.
  • Anonym (Gullviva)
    AndreaBD skrev 2022-01-02 11:35:34 följande:

    Hur länge ska vi leva så? Vi måste ju få slut på det någon gång. Jag vill INTE leva så här i 10 eller 20 år till. Två år till räknar jag med. Sedan får det vara bra. Med  ännu bättre vaccin, anpassad till dem nya varianterna. Och då är det såna som du som gör att det blir några år till. Det är mitt liv du påverkar och alla andras - inte bara ditt! 


    Corona lär ju bli en luftvägssjukdom som många andra. Det lär inte bli ett ?slut? på den utan en anpassning i samhället. Iaf enligt de läkare jag hört uttala sig.

    Du säger två år, sen är du klar. Varför är det mer rätt än de som anser att det räcker nu när riskgrupper kan vaccineras? Du gissar ju bara då och tar en tid ur luften som känns lagom för dig. De som är okej med 5 år till kommer ju då anse att du saboterar.
  • Anonym (Gullviva)
    Kommie skrev 2022-01-02 11:54:55 följande:

    Därför att jag vill att min egen kropp hanterar viruset om jag får det. Dessutom är det principiellt viktigt att staten inte kan styra över din kropp, för om de inför tvångsvaccinering kan de inför andra tvångsåtgärder också med samma argument: "vi gör det bara för allas bästa".


    Det är en fundering jag har med. Alla som är för tvångsvaccin, är de för tex tvångssterilisering efter att man fått x antal barn med, för samhällets bästa för klimatet? Eller tvångsbantning vid BMI på X, för folkhälsan? Man får väga sig på jobbet en gång per år? Eller att alla som röker tvingas fimpa?

    Var drar man gränsen om man är för tvång? Och hur skulle man reagera om gränsen drogs nån annan stans än man själv gillar nästa gång?

    Sen tog jag vaccinet nu för att jag inte vill få covid själv, kan jag slippa det så är jag tacksam. Men jag är glad att jag fick välja att göra det.
  • Anonym (Gullviva)
    AndreaBD skrev 2022-01-02 12:19:07 följande:

    Det är den tiden som experter också uppskattar. Dessutom orkar folk inte hur länge som helst. Det är inte realistiskt att hålla på längre än så. 

    Varför man inte ska sluta nu? För att vaccinet kan optimeras nu så att det passar den aktuella varianten bättre. Och våra immunsystem vänjer sig vid olika varianter, så om vi bara håller ut lite till, så tror jag att det är säkrare. 


    Men det är ju din åsikt med två år. Att det är realistiskt. Andra anser ju nu, när vi har vaccin.

    Om jag kallar dig för risktagare och att du utsätter andra för dödliga risker om två år då för att jag anser att tre år är mer realistiskt (fyra sa väl några experter nyss pga dålig global vaccintäckning) så kanske du förstår hur du framstår till de som anser att det räcker nu?
  • Anonym (Gullviva)
    AndreaBD skrev 2022-01-02 12:14:45 följande:

    Stora skillnaden är att säsongsinfluensan inte sprids blixtsnabbt till tusentals människor. 


    Men den drabbar ju riskgrupperna hårt ändå. Och vaccin finns som om det gavs till alla säkert skulle rädda folk i riskgrupp.
  • Anonym (Gullviva)
    AndreaBD skrev 2022-01-14 16:52:27 följande:

    Vad har du för belägg för det? Om de vore i sjukhus av andra skäl så skulle de inte räknas som covid.

    Och de får tycka vad de vill privat, men om de vill jobba i vården, så får de följa vissa regler. 


    Är du säker på det? Det går runt ett mailsvar från Region Halland nu om att de på IVA där som är på IVA av andra skäl men också har covid räknas in i covidstatistilen för Halland.
  • Anonym (Gullviva)

    Så. 80+ % är vaccinerade med 2 doser. typ 44% med tre. Känns ju inte som det är en rusning till dos tre heller. Så alla som skrek så högljutt och fördömde andra som inte vaccinerat sig men nu själva inte tar dos 3 - SHAME ON YOU.

    Jag har tagit tre doser. Var superlugnt i vaccinationssalen för dos 3, noll kö, lediga vaccinationsbås. Stiltje.

    Och jag är skeptisk till vaccinpass och väldigt emot vaccintvång. Ändå tar jag vaccinets ALLA doser, för att jag själv gärna undviker att bli sjuk och inte vill smitta mina äldre anhöriga eller spädbarn i umgängeskretsen. Klyban har också varit på mig om att jag inte är bra.

    Tror absolut inte därför på att pass och liknande är grejen - uppenbart har ju hälften av de som tagit dos 2 ändå inte tagit dos 3 än. 

  • Anonym (Gullviva)
    Tow2Mater skrev 2022-02-01 02:47:25 följande:
    Tydligen bara 87 % av dem som tagit en eller två doser har för avsikt att ta en tredje dos, har de blivit antivaxare helt plötsligt. De borde verkligen skämmas.
    Om man hånat och skammat den som inte tar vaccinet och sen själv vägrar ta dos 3 av samma skäl så borde man tänka igenom hur man beter sig.
  • Anonym (Gullviva)
    klyban skrev 2022-02-02 05:53:22 följande:
    Det fick vi aldrig reda på, för det är så den användaren gör när den skriver konstigheter och denna bara sen låtsas om att så har jag aldrig sagt.
    Anonym (Gullviva) skrev 2022-02-01 09:28:40 följande:
    Om man hånat och skammat den som inte tar vaccinet och sen själv vägrar ta dos 3 av samma skäl så borde man tänka igenom hur man beter sig.

    Och sen en sak som tow glömt, det är att en hel del haft COVID-19 också, och en vaccination nu är redundant ett tag.
    Din sista kommentar där är ju fel mot vad de säger i Sverige iaf där de råder även de som haft covid nu att ta spruta tre Och inte vänta.
  • Anonym (Gullviva)
    Kexsmula skrev 2022-02-02 08:08:31 följande:
    När jag tog första sprutan sa min sjuksköterska att det egentligen är onödigt att ta sprutan för mig som redan haft Corona. Jag blev riktigt paff eftersom jag upplever propagandan för vaccinet är så otroligt massiv i Sverige.

    Ja, det finns olika tankar om vad som ger bäst skydd och hur länge skyddet räcker. 


    Jag svarade mest Klyban iom att hen alltid är så självsäker i sina inlägg och aldrig någonsin verkar erkänna att hen inte sitter inne på hela sanningen. 1177 säger:


    ?Ska jag vänta med påfyllnadsdosen om jag nyligen har haft covid-19?

    Nej, du behöver inte vänta. Du rekommenderas att ta påfyllnadsdosen när det har gått minst tre månader från dos två. Du som känner dig sjuk ska inte vaccinera dig. Vänta till du mår bra igen. ?

  • Anonym (Gullviva)
    klyban skrev 2022-02-02 16:12:32 följande:
    Jaså, vart har du läst detta?
    Pentra skrev 2022-02-02 15:01:53 följande:
    För att då kan jag inte hjälpa mina medmänniskor genom att bli blodgivare, och inte organdonator heller för den delen, om jag skulle vilja det. ... 

    Mvh,
    Pentra


    1177. 
    https://www.1177.se/Gotland/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19--coronavirus/om-vaccin-mot-covid-19/fragor-och-svar-om-vaccination-mot-covid-19/fragor-och-svar-om-vaccination-mot-covid-19/fragor-om-pafyllnadsdos/ska-jag-vanta-med-pafyllnadsdosen-om-jag-har-haft-covid-19/


    Men känner jag dina svar här rätt kommer du nu vända det till att du också visst menade det här och att jag har fel på nåt vis.

  • Anonym (Gullviva)
    klyban skrev 2022-02-03 06:31:20 följande:

    Det står man inte behöver vänta och att det är tre månader som gäller, rönen ändrar sig med tiden.
    Tänkte också mer vad FHM säger.


    Ja, 3 mån från dos 2 även om man haft covid. Som för alla andra.


    Att du tänkte på FHM sa du inte men det här är typiskt hur du resonerar på Familjeliv, alltid. Alltid ett svepskäl, undanflykt eller ?men jag menade ju inte sååå? när någon ifrågasätter dig.

    FHM: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2022/januari/pafyllnadsdos-vaccin-mot-covid-19-rekommenderas-tidigast-efter-tre-manader/

    Påfyllnadsdos rekommenderas för alla och tidigare genomgången infektion är inget hinder. 


    https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/vaccination-mot-covid-19/fragor-och-svar-om-vaccination-mot-covid-19/


    se under Vaccination i olika grupper.

  • Anonym (Gullviva)
    klyban skrev 2022-02-03 11:18:53 följande:
    Existerar inga svepskäl, utan det är därifrån det kommer och FHM därav undran, och detta var ändra precis.
    Ge dig. Du hade inte hela sanningen. Kan du aldrig NÅGONSIN erkänna att du skriver fel grejer eller inte har allt rätt uppfattat?
    AndreaBD skrev 2022-02-03 12:55:43 följande:
    Och vad är det som skulle vara så hemskt med det? Det skadar inte att både ha haft covid och vara vaccinerad. Skillnaden är faktiskt den att du bara blir skyddat ifrån EN variant  av covid om du har haft det. Vaccin däremot skyddar mot alla kända varianter. Nästa mutation förväntas vara en delta-variant eller i alla fall något värre än omikron. Och då är det inte så mycket nytta om du har haft omikron. Det finns folk som har blivit sjuka två gånger inom några veckor, två olika covid-varianter. 
    Det har jag heller inte sagt. Klyban skrev att det var redundant om man haft covid, det var det jag svarade på.
  • Anonym (Gullviva)
    Anonym (Big pharma) skrev 2023-04-06 15:42:20 följande:

    Big Pharma är mäktiga, sjukvårdssystemet är styrda under dem. Den sjukvårdspersonal som yttrar sig mot det tystas, får sparken. Bättre hålla tyst så du får behålla ditt jobb.


    Läs på lite om WEF och de egentliga styrstrukturerna i världen, det är inte som du tror, pandemin är inte vad du tror. Main stream media matar oss med lögner och vi bara gapar och sväljer.


    Och du tror inte att de som förser dig med det ovanstående ljuger då? Det accepterar du förutsättningslöst? Spännande logik.
Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?