• Anonym (Håkan­)
    Mon 10 Jan 2022 23:47
    174046 visningar
    2569 svar
    2569
    174046

    Varför tar ni inte vaccinet?

    SHB skrev 2022-01-10 23:32:19 följande:

    Varför ska jag spruta in gift i kroppen?


    Är du narkoman eller?
    I så fall är du i fel tråd, kontakta AA dom finns för er som vill sluta missbruka.
    Här diskuterar vi covidvaccin.
  • Anonym (Håkan­)
    Mon 10 Jan 2022 23:55
    SHB skrev 2022-01-10 23:50:17 följande:
    Är du narkoman? Verkar så iom att du kom med detta påstående.

    Jg anser att vaccinet är gift ! Min åsikt! Frågor på det?
    Ursäkta, trodde du var påtänd. 
    Du tror att vaccinet är ett gift?
    Ja, då kan det inte vara lätt att leva och navigera i den här världen när du har såna vanföreställningar.
  • Anonym (Håkan­)
    Tue 11 Jan 2022 00:23
    SHB skrev 2022-01-11 00:06:19 följande:
    Typiskt mån att komma med personangrepp.

    Kör du m härskarteknik, håkan lilla?

    Du hela tiden tjatar om droger föreslår jag att du söker hjälp, bla AA? Du verkar ha problem.
    Du är inte bättre själv.

    Snarare du som har problem som tror vaccinet är ett gift, och att läkare och myndigheter i alla länder alltså förgiftar sin befolkning.

    Svårt att ta ditt första inlägg på allvar, därav min nedlåtande ton.

    Du styrs av rädsla för vaccinet, som gör att du inte vågar lita på vad som sägs, som blivit till ett utanförskap och en kamp för "den fria viljan".
    En "fri vilja" som - i mina ögon -  grundar sig på okunskap och rädsla.
  • Anonym (Håkan­)
    Tue 11 Jan 2022 01:21
    Anonym (Qq) skrev 2022-01-11 00:54:48 följande:

    Okunskap och rädsla är väll det snarare om man vaccinerar sig med ett vaccin som är nödgodkänt för en sjukdom som högst inte påverkar en person negativt om man inte är i riskgrupp?


    Nödgodkänt...så löjligt. Vaccinet är ju nytt av en anledning.
    Du hade väl inte vaccinerat dig ens om det vore trippelgodkänt fem gånger om eftersom ni vaccinskeptiker ändå inte litar på den statistik och de siffror som redovisas, eller har jag fel?.

    Du anser dig alltså veta bättre än all världens samlade experter av virologer, epidemiologer, vaccinforskare, läkare, övriga forskare m fl eftersom som du påstår att de drivs av okunskap och rädsla???
    Jag väljer att lita på att de vill oss väl.

    Du har ju inte ens förstått varför man vaccinerar. Förstår du inte att sjukvården hade brakat ihop totalt utan vaccinet, vilket hade gjort att annan vård också hade påverkats negativt. Resurserna hade helt enkelt inte räckt till allt och alla. Cancervård, trafikolyckor och övriga operationer hade fått vänta t ex. 
  • Anonym (Håkan­)
    Tue 11 Jan 2022 11:15
    +1
    Anonym (Qq) skrev 2022-01-11 06:08:50 följande:
    Tittar man på statistik från folkhälsomyndigjeten så ligger risken över nyttan med vaccinerna för friska människor som inte är riskgrupp. Sen har vårdens resurser varit belastad sedan ett bra tag tillbaka med mycket nedskärningar. Tex 1993 hade Sverige 4300 Iva-platser med respirator men till 2018 så hade dem bara cirka 600 platser. Vart tror du att alla pengar till vaccinerna, administrativa avgifter, all testning har kostat Sverige? Att pressa Sveriges befolkning till vaccination som inte ens ger gott skydd och hindrar smitta anser jag inte är rätt väg. Viruset kommer vi behöva leva med. Många läkare och immunologer håller inte med vaccinerna men allt som ifrågasätter dessa på internet censureras. Det största läkaruppropet pågår nu där andra forskare och experter inom virus ifrågasätter hanteringen av detta vaccin och speciellt införandet av vaccinpass då det inte finns någon vetenskaplig grund till att passen fungerar. Det skapar endast påtryckningar och utanförskap, folk som inte accepterar varandras val. För sånna som du ger mig intrycket att vi som inte vaccinerar oss är dum i huvudet, medans vi inte ifrågasätter ditt val som har tagit sprutan, utan mer Sveriges och Europas hantering av denna pandemi och restriktioner som skulle vara tillfälliga som nu är vardag.
    Vad är det är du är så rädd för med vaccinet?
    Och hur tror du läget hade varit utan vaccinet?

    Det har alltid handlat om att skydda äldre, sköra och riskgrupper, och för att få ned smittspridningen (mer smitta=fler sjuka=fler sjukskrivningar=större belastning på vården) bör ALLA vaccinera sig.
    Att en redan ansträngs sjukvård ska bli ännu mer belastad är inte ok, men det är det ni ovaccinerade bidrar till.

    Hela världens samlade expertis har utformat och godkänt vaccinet, och det är väl självklart att man inte skulle vaccinera miljontals människor om riskerna var större än nyttan.

    Måste vara skitjobbigt att tro att myndigheterna världen över vill förgifta oss, utnyttjar pandemin för att tjäna pengar, att siffror mörkas, att vaccinbiverkningarna är värre än själva covid osv.

    Så ja, jag tycker ni antivaxxare är "dumma i huvudet" på ett sorgligt sätt. Så misstänksamma mot det etablerade samhället, och påfallande ofta faktaresistenta, har dålig koll på läget, rör ihop saker, enkelspåriga, svartvita i ert tänkande.
  • Anonym (Håkan­)
    Tue 11 Jan 2022 11:37
    +1
    EpicF skrev 2022-01-11 09:55:24 följande:
    Uppmana ja. Men inte krävs. Vaccinet är frivilligt.
    Du är själv fullvaccinerad men krigar för antivaxxers rätt att vägra vaccin och ändå få jobba inom vården?
  • Anonym (Håkan­)
    Tue 11 Jan 2022 12:48
    EpicF skrev 2022-01-11 12:35:29 följande:
    Jag är trippelvaccinerade och "krigar" för att människor inte förstår att vaccinet är frivilligt och att ALLA själva väljer om de ska ha det eller inte. Jag "krigar" inte för antivaccernas sida. Men ja, dem har rätt att vägra vaccinet dem också. Precis som du och jag.
    Alla har rätt att vägra vaccinet, men det rimmar väldigt dåligt om man arbetar inom sjukvården. 
    På sikt skadar det förtroendet för vården att ha personal som går emot rekommendationer och all etablerad forskning kring vad vaccin är och är till för.

    Arbetar man inom en organisation förutsätts det att man är lojal med dess policy och värderingar. Så borde det vara inom sjukvården också.
    Därför tycker jag det blir helt fel med ovaccinerad vårdpersonal.
    Men du ser inget hinder i det?
  • Anonym (Håkan­)
    Tue 11 Jan 2022 23:10
    +1
    Anonym (Covidvaccin, nej tack) skrev 2022-01-11 22:55:35 följande:

    Såg nån skrev att vaccinet inte är nödgodkänt och hänvisade till läkemedelsverket. Den som gjorde det missade den viktigaste detaljen att vaccinet är villkorat, (typ nödgodkänt med andra ord) och ska omprövas efter ett år då bland annat genomgång av biverkningar ska ske och nytt ställningstagande om eventuell fortsatt användning av vaccinet.

    fragor.lakemedelsverket.se/org/lakemedelsverket/d/vad-innebar-ett-villkorat-godkannande/


    Så du tror att varenda regering i varenda land har vaccinerat miljontals människor med ett vaccin som inte är tillräckligt godkänt och okejat? Man äventyrar hela mänskligheten med detta vaccin, är det det du säger?

    Men du som alltså säger covidvaccin, nej tack... hade du föredragit att vi varit helt utan vaccin och alla länder haft lock down i två år?
    Eller hur tänker du att regeringar världen över skulle ha agerat? Vad är dina experttips?
  • Anonym (Håkan­)
    Wed 12 Jan 2022 11:40
    EpicF skrev 2022-01-12 10:45:09 följande:
    Jag tror inte det handlar om att vägra utan att man helt enkelt av olika grunder väljer att avstå. Man behöver inte vara emot vaccinet bara för att man väljer att inte ta det.

    Jag tvekade länge innan jag tog det. Fikk erbjudande redan i januari 2021 men tog inte första dosen förrän i mitten av april.

    Även vårdpersonal kan vara och har rätt att vara tveksamma och skeptisk mot ett nytt vaccin som covid-19 vaccinet.

    Så länge personalen är frisk, håller avstånd, god handhygien, använder skyddsutrustning enligt gällande rutiner, stannar hemma vid symtom och testas regelbundet (vi testar alla regelbundet där jag jobbar) så ser jag inget problem med ovaccinerad personal. Men det är min åsikt och på mitt jobb fungerar det.
    Ok du tycker det är ok att personal inom vården går emot rekommendationer och ignorerar klart uttalade önskemål från arbetsgivare, folkhälsomyndighet och regering. 
    I min värld rimmar det väldigt illa att personal inom vården väljer bort vaccin pga rädsla, protest, nonchalans eller lathet.
  • Anonym (Håkan­)
    Wed 12 Jan 2022 12:10
    EpicF skrev 2022-01-12 12:02:46 följande:
    Vad som rimmar i din värld bryr jag mig faktiskt inte om.
    Nej det förstår jag så tokiga resonemang som du har. Noll helhetstänk.
Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?