• Tow2Mater

    Varför tar ni inte vaccinet?

    Aniiee skrev 2022-01-28 15:52:46 följande:
    Jag bad om vems åsikter?
    Allas? Vem som helst? eller bara klyban?

    Varav denna negativa attityd?
  • Tow2Mater
    Anonym (Gullviva) skrev 2022-01-27 08:47:27 följande:
    Så. 80+ % är vaccinerade med 2 doser. typ 44% med tre. Känns ju inte som det är en rusning till dos tre heller. Så alla som skrek så högljutt och fördömde andra som inte vaccinerat sig men nu själva inte tar dos 3 - SHAME ON YOU.

    Jag har tagit tre doser. Var superlugnt i vaccinationssalen för dos 3, noll kö, lediga vaccinationsbås. Stiltje.

    Och jag är skeptisk till vaccinpass och väldigt emot vaccintvång. Ändå tar jag vaccinets ALLA doser, för att jag själv gärna undviker att bli sjuk och inte vill smitta mina äldre anhöriga eller spädbarn i umgängeskretsen. Klyban har också varit på mig om att jag inte är bra.

    Tror absolut inte därför på att pass och liknande är grejen - uppenbart har ju hälften av de som tagit dos 2 ändå inte tagit dos 3 än. 
    Tydligen bara 87 % av dem som tagit en eller två doser har för avsikt att ta en tredje dos, har de blivit antivaxare helt plötsligt. De borde verkligen skämmas.

  • Tow2Mater
    Anonym (Gullviva) skrev 2022-02-02 07:59:00 följande:
    Din sista kommentar där är ju fel mot vad de säger i Sverige iaf där de råder även de som haft covid nu att ta spruta tre Och inte vänta.
    Precis. Men en del anser de kan plocka lite hur de vill bland FHM rekommendationer, allt medan de samtidigt hatar och skammar dem som t ex väljer att vänta med vaccinet.
  • Tow2Mater
    broderbob skrev 2022-02-03 20:43:09 följande:
    Hej! Från onsdag nästa kommer de flesta av restriktionerna tas bort, de flesta är säkert väldigt glada men alla är inte glada åt beskedet ( även jag) tycker att man borde väntat någon vecka till då vi fortfarande har en väldigt hög smittspridning så att det inte blir ännu värre men Regeringen och Folkhälsomyndigheten vet säkert vad de gör så man bör lita på dom, det är  någon som måste hålla taktpinnen ( alla kan inte göra det samtidigt) i varje falö känner jag mig inte säker 
    Ta din booster, det sägs det ska hjälpa.
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2022-02-04 11:29:25 följande:
    Ja, precis. Om jag länkar till något, så brukar jag säga varför, vad jag tycker är intressant med det, eller hur jag tolkar det, eller om jag håller med. När folk inte skriver någon kommentar utan bara ställer in länken - då antar man ju att de inte förstår den.
    Men det gjorde ju personen redan i #1703 när linken gavs forsta gången.
  • Tow2Mater
    Anonym (Qq) skrev 2022-02-27 11:14:08 följande:
    Samma sak med chansen till biverkningar av vaccinet, så varför chansa? Exakt samma logik som du lägger fram
    De flesta unga friska tog ju sprutorna for att skydda äldre och de som inte är friska, och for att minska trycket på sjukvården. Du tillhorde tydligen inte dem som tänkte på andra.
  • Tow2Mater
    Anonym (Big pharma) skrev 2023-04-11 13:34:46 följande:

    De är lika köpta de. Det är som sagt Big Pharma som ligger bakom.


    Vet du om att det pågår stämningar i Schweitz och USA mot Pfizer? Vet du om att det var en konferens i Stockholm för ett par månader sedan där forskare, alltså renommerade forskare, presenterar helt annan fakta än den du får från FHM och WHO? Vet du om att regeringen i USA ställde Twitter mot väggen för att ha mörkat vaccininformation som kanske inte var så smickrande? Vet du om att det är fler vaccinerade på IVA nu är ovaccinerade, att fler vaccinerade dör av Covid nu än ovaccinerade (offentliga siffror från bland IVA-registret och FHM själva). Det pågår så mycket fuffens, och ursäkta, men ni i sjukvården är längst ner på näringskedjan, ni gör det det ni blir tillsagda (av Big Pharma bland annat). Ni tror på den sanning ni får presenterad.


    Men är det inte som är grejen med forskning, den ändras hela tiden. Man lär sig nya saker hela tiden, ena veckan får du cancer av chips, nästa vecka inte, ena veckan får du högt kolesterol av ägg, nästa vecka inte. Vi lär ju oss hela tiden nya saker. Saker ska prövas och utvärderas. Vaccineriet (vilket vaccin förresten? hjälper ju varken mot smittspridning eller mot allvarlig sjukdom obviously eftersom de flesta allvarligt sjuka nu är vaccinerade) gick väldigt fort och eldades på av media, så till den milda grad att folk blev galna. Och vi sög i oss allt som fanns, pressen på politisk handlingskraft var enorm. Så det kanske fattades lite snabba beslut, där forskningen nu visar att det inte var så himla lyckat, och det försöker nu mörkas för det vore ju fatalt för de som sitter där uppe på molnfri höjd om det kom ut offentligt. 


    När ni antivaxare mixar hästar och åsnor orkar man inte ta något ni säger på allvar. Skulle ni ibland kunna hålla er till att diskutera verklig oro i frågan, och inte mixa allt med ert vanliga ding-dong-dumheter-tänk som fler vaccinerade på IVA (vilket ju har helt naturliga forklarliga orsaker) etc, skulle det vara en intressant diskussion. Men ni klarar inte av det, alls.
  • Tow2Mater
    Sk007 skrev 2023-04-16 14:14:40 följande:
    Nej, jag kan inte se vad du argumenterar för.
    Jag förstår din ståndpunkt men jag förstår inte vad du och Epicf försöker övertyga varandra om.
    Det är inte något som har med trådstarten att göra i alla fall.
    Sen är det mer än en i tråden som använder uttrycket "Visste du inte det?" som något slags knep för att sätta den andre på plats..

    Det liknar en poltikerdebatt i svt.
    ...från 2020 som ännu inte avslutats, den bara borjar om från borjan med samma fråga och samma argument.....
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2023-04-20 17:10:27 följande:
    BBC är ändå Storbritanniens största och äldsta kanal som har stora krav på sig själv. Varje gång det är någon mindre skandal (inga osanningar eller så), så har chefen fått avgå. Så, det är ändå en av de relativt pålitliga källor. Om vi säger så: Om inte BBC är pålitliga, så är nog ingen det. 
    Ingen är pålitlig nej. Därfor gäller det att ta till sig från olika kanaler, både från hoger och vänster - sanningen ligger oftast någonstans mittemellan alla kanalers vinklingar.
  • Tow2Mater
    EpicF skrev 2023-04-24 23:47:22 följande:
    Jag tror För övrigt du menar BCG, vilket är vad vaccinet mot TBC/TB (tuberkulos) heter egentligen. 
    Hmm... vaccinet mot det som fästingar sprider, kanske jag mindes namnet fel...
  • Tow2Mater
    EpicF skrev 2023-04-25 16:16:39 följande:
    Varför tror du att man dröjer att ta TBE (fästignburen hjärnhinneinflammation) vaccin?

    Är man i ett område med mycket fästningar så är det rekommenderat ta det. Och det är bra att ta det om man vidtas i dessa områden. 
    TBE var det ja. Tack, jag mindes fel.
Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?