• Lör 1 jan 15:41
  1154 visningar
  2 svar
  2
  1154

  Hjälp hockeyutrustning

  Hej!

  Har en 7 åring som går på hockey. Fick ny utrustning i julklapp, men vi får inte till det att bli bra.

  Han avskydde suspensoar som är bara på midjeband och band runt rumpan, den satt löst även i minsta storlek, han är väldigt smal.

  Köpte istället suspensoar shorts, kompressionsshort med inbyggd suspensoar. Den sitter bra, men kallingarna dras upp när han tar på sig de och det blir veck under överallt. Storleken på shortsen är t.o.m. en storlek större än hans egentliga.

  Men sedan ett problem till, med sådana shorts så blir det att han inte kan ha underställsbyxor eller annat under, och knäna är bara och ben/knäskydd sätts ju då på direkt mot huden och det blir ju inte så bra.

  Han kan ju inte ha något över dessa shorts då damasker ska fästas mot shortsen med kardborreband.

  Så snälla, hjälp en okunnig mamma, hur får man till det bra? Vad är det bästa att ha under hockeybyxor och damasker så att det sitter bra mot kroppen och att damasker kan fästas enkelt utan att behöva ha damaskbyxor - det blir för varmt för honom med flera lager.

  Tack på förhand

Svar på tråden Hjälp hockeyutrustning
 • Lör 1 jan 16:05
  #1

  Antar att han tränar i något hockeylag och då kan du prata med tränaren och få bäst tips och råd. Olika kombinationer av diverse plagg och skydd etc ska ju också gå att spela i/röra sig i så då är tränaren bäst på att tipsa. Ibland finns ju möjlighet att köpa passande utrustning via laget.

 • Lör 1 jan 16:06
  #2

  Om du vill ha några byxor under så måste du hitta ett underställ som är både tight och glatt så andra material glider ovanpå. Har själv ett underställ från Kari Traa vars största fördel är att det är superhalkigt så att andra tighta kläder går att få på bra.

  Jag skulle också skaffa kallingar som inte är boxermodell utan gamla snittet helt utan ben för att undvika knölande tyg. Boxer och byxor av kompressions-modell känns som ett mission impossible och de män man ser försöka har ändå som regel korvar någonstans längst med benen.

  Ett sista alternativ, om de de kompressions-susp-shortsen sitter väldigt tight och håller fast tyg av sig själv. Då kan man ju slakta ett underställ så man får typ två stay-ups som kanske går 1 dm längre upp på låren än där shortsen slutar och så dra på sig shortsen och låta dessa klämma fast underställsbenen och sen på med benskydd och damasker. Om det funkar praktiskt så blir det nog minst knöl under shortsen tillsammans så med kalsonger utan ben.

Svar på tråden Hjälp hockeyutrustning
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...