• Ons 12 jan 2022 15:30
  104336 visningar
  295 svar
  295
  104336

  Äggdonation 2022

  Hej!

  Jag hakar gärna på här! Gör insättning (ÄD) på GynHälsan i Uppsala idag. Det är vårt andra försök med ÄD. Har även gjort många IVF:er, så många att jag faktiskt tappat räkningen, men jag tror att jag har återfört 13 embryon totalt. Några kemiska graviditeter har det blivit längst vägen, och ett MA med enäggstvillingar som upptäcktes i vecka 9. Nu hoppas jag verkligen på denna parvel! Av åtta ägg blev bara två befruktade denna omgång. Sist köpte vi tio ägg men fick bara en blastocyst som blev en kemisk graviditet, så vi har nog haft otur hittills. Men nu hoppas jag som sagt att det vänder!

  Jag är 42 år nu, så anledningen till ÄD är att chansen att lyckas med egna ägg bedöms som låg.

 • Tor 13 jan 2022 22:11
  #20

  Vi fick besked från kliniken idag att vårt andra embryo inte utvecklats vidare. Av totalt 15 ägg från unga donatorer har vi bara lyckats få två blastocyster som har varit ok. Den ena blev en kemisk graviditet och den andra ruvar jag på, RD1 idag. Det känns nästan osannolikt att det ska gå bra den här gången efter alla motgångar, men jag hoppas så mycket som jag vågar ????????

  Lycka till ni andra också!

 • Fre 14 jan 2022 09:05
  #23
  Djen skrev 2022-01-13 22:56:37 följande:

  Å nej vad tråkigt! Men den här kanske är guldägget. Vi håller tummarna för det. Uppdatera hur det går?

  Gör du i stimulerad cykel ?


 • Fre 14 jan 2022 09:11
  #24
  Djen skrev 2022-01-13 22:56:37 följande:

  Å nej vad tråkigt! Men den här kanske är guldägget. Vi håller tummarna för det. Uppdatera hur det går?

  Gör du i stimulerad cykel ?


  Har visst inte lärt mig att svara på inlägg riktigt :)

  Ja, nu måste detta bara funka. Alternativet är för jobbigt. Det är inget toppenbra, men jag försöker att inte tänka så mycket på det utan ställer in mig på att det ska gå bra ändå. Jag kör i stimulerad cykel. Progynon, östrogenplåster, lutinus samt nu även trombyl. Gör även immunrepressiv behandling (vilket känns helt galet just nu med tanke på smittspridningen). Det är inget kliniken står bakom då det inte finns tillräcklig evidens. Jag kollade upp mitt immunförsvar hos Marie på Fertilitetsplus då jag haft ett flertal tidiga missfall. Proverna visade på en hög andel T-celler. Får intralipiddropp och kortison. Ingen aning om det gör någon skillnad, det känns som att jag griper efter halmstrån.
 • Fre 14 jan 2022 09:12
  #25

  *inget toppenbra embryo skulle det stå. (Kan man inte redigera tidigare inlägg på något sätt?)

 • Lör 15 jan 2022 22:37
  #27
  Tekannans skrev 2022-01-12 14:19:32 följande:

  Tack snälla ni för lyckönskningarna

  Nu sitter jag på tåget på vägen hem. Allt har gått bra idag, vilken lättnad! Embryot är fem dagar gammalt och kunde inte se bättre ut enligt läkaren. Två till frysen och några till som de odlar vidare till imorgon för ev frysning.

  Hoppas på fler till frysen imorgon men annars är jag riktigt nöjd med hur det har gått idag. Kul med en bra dag med allt elände som varit hittills med IVF processer.

  Test om två veckor.


  Hur gick det för dina embryon, blev det fler till frysen för dig?

  Hur går ruvandet? För mig är det en väldigt jobbig tid, ruvarperioden - att sväva i ovisshet. Är det något jag har insett i den här processen är det att jag gärna vill ha kontroll, men det är bara att försöka släppa taget och åka med :)

  Nu är det ju fortfarande för tidigt för symtom, men jag analyserar min kropp ändå och scannar den efter små förändringar. Hittills har jag ingen känsla för hur det kommer att gå, men om parveln ska stanna där inne borde den ju ha borrat sig fast vid det här laget :)
 • Mån 17 jan 2022 07:30
  #30
  Tekannans skrev 2022-01-16 15:46:03 följande:

  Precis samma här allt känns väldigt ovisst. Första dagen var jag överlycklig men ju fler dagar som går desto mer börjar jag tvivla. Än är det för tidigt att känna något men det är ju helt oundvikligt att inte börja känna efter och börja analysera minsta stick eller nästan vad som helst i kroppen. Efter varje "analys" så konstaterar jag att jag inte känner något och så blir jag ledsen. Önskar att jag bara kunde stänga av huvudet och njuta av annat.

  Jag är iallafall mer hoppfull denna gång i och med att det är första gången med donerade ägg och chanserna borde vara större en tidigare. Det är väl det som gör att jag vågar hoppas lite.

  Men dagarna bara kryper fram!! Hur ska vi få tiden att gå..


  Jag känner helt igen mig :) Dessutom har jag troligen Corona så sitter i karantän (sambon bekräftad Covid, jag inväntar provsvar). Ännu svårare att få tiden att gå när en inte ens får lämna lägenheten?

  Nu är jag ju en sådan som testar tidigt - det är väl mitt kontrollbehov antar jag. Även om jag flera gånger fått se strecket bli svagare känns det på något sätt bra att veta att embryot fäst de gångerna och sedan släppt. Men där är vi alla olika, och jag förstår verkligen de som väntar med att testa tills resultatet är mer säkert.
  Linn0304 skrev 2022-01-16 23:09:43 följande:

  Hej, jag hoppar gärna in i denna tråd. Jag och min sambo har försökt i två år utan resultat. Två avbrutna IVF behandlingar då jag svarade för dåligt på stimuleringen. Nu har vi äntligen fått en matchning på äggdonation! Donatorn lämnar ägg redan på tisdag! Spänd och förväntansfull på samma gång. Håller tummarna för äggen utvecklas som dom ska. ????


  Välkommen Linn, så spännande! Vilken klinik går du på?
 • Tis 18 jan 2022 07:16
  #32

  Förstår dig helt Tekannans - man måste ju hitta de strategier som funkar för en i denna bergochdalbana.

  Nu är det ju fortfarande väldigt tidigt för oss båda, men jag testade faktiskt positivt redan igår på ruvardag 5 med CB digital med veckoindikator. (Efter att ha analyserat streck tills jag blivit tokig och fått upp hoppet många gånger är jag nu storkonsument av Clearblue digitala.)

  Så ja, jag är gravid! Men efter fem tidiga missfall varav fyra kemiska graviditeter där jag plussat tidigt bara för att se strecket bli svagare tar jag inte ut något i förskott. Men håller verkligen tummarna för det är nu det händer - för oss alla i denna tråd!

 • Tis 18 jan 2022 16:18
  #34

  Det är superspännande ???? 

  Första milstolpen (om man spolar förbi väntan på matchning, ägg som ska klara upptining och befruktning och slemhinna som ska vara tillräckligt tjock osv) var insättningen av ett embryo i onsdags. 


  Andra milstolpen var plus på graviditetstest.

  Tredje milstolpen blir fortsatt plus på testdagen (med starkare streck/fler veckor på veckoindikatorn - dvs att hcg fortsatt stiga).

  Fjärde milstolpen blir det tidiga ultraljudet.

  Femte milstolpen blir 12 veckorskontrollen/KUB. Dit har vi aldrig tagit oss tidigare?.

  osv

  Åh vad jag vill att detta ska gå hela vägen till ett barn!

  Idag testade jag förresten positivt för covid. Det är en lindrig variant och jag är inte orolig. Jag får nästan för mig att det kan vara bra så att kroppen inte stöter bort embryot.

 • Tis 18 jan 2022 17:16
  #35

  Alla dessa frågetecken uppstår när jag försöker lägga till emojis Glad

Svar på tråden Äggdonation 2022
Logga in
Bli medlem