• Tor 6 jan 2022 19:47
  95017 visningar
  290 svar
  290
  95017

  Äggdonation 2022

  Välkommen hit! Härligt att vara så nära insättning. Känns det hoppfullt att gå vidare med äggdonation? När väntas insättning? Gör din klinik det i naturlig eller stimulerad cykel?

  Vi är några stycken här så jag hoppas de andra från 2021-tråden hittar hit.

  Själv köar jag bara än så länge, kommer kanske fram till sommaren. Vi får se. Men hänger här för att förbereda mig.

 • Sön 9 jan 2022 14:54
  #4

  Kul att ni båda kommit så långt och snart får försöka. Spännande att få följa er! Om ni vill svara: vilka kliniker har varit så snabba? Jag köar till en klinik i Danmark.

 • Mån 10 jan 2022 19:35
  #7
  Tekannans skrev 2022-01-10 07:34:14 följande:

  Jag är hos GynHälsan i Uppsala. De stod att de inte hade några väntetider på hemsidan så det var största anledningen till att vi valde dem. Vi hade först valt Livio men de hade upp till ett årsväntetid, vilket efter alla misslyckade Ivf;er kändes helt omöjligt att bara gå och vänta i ett år.

  Vet du något om hur lång kötid det är i Danmark? Så att du har något att gå på?


  Ja, de verkar snabba iom att de har frysta ägg. Och små bebisar vet jag att flera fick förra året. Skönt att vara på gång så fort!

  De beräknade att det kan ta upp till sex månader, men allt beror på vilka donatorer de får in, hur de matchar med just mig. Har ställt in mig på maj/juni.
 • Ons 12 jan 2022 11:51
  #11

  Tekannans: Hoppas allt klaffar idag för dig!

 • Tor 13 jan 2022 20:30
  #18
  Djen skrev 2022-01-13 18:11:34 följande:

  Vart skulle det ta upp till 6 månader? Gynhälsan?


  På den danska klinik jag köar till. Gynhälsan verkar betydligt snabbare och har väl ingen kö? De använder ju frysta ägg så då är det ju en enklare och snabbare process.

  Spännande att ni är flera som ruvar nu. Håller tummarna för er!

  Tekannans: Härligt med några till frysen också!
 • Ons 19 jan 2022 21:47
  #47

  Bilbo79: Härliga nyheter, grattis!

  Så roligt med så mycket aktivitet i tråden. Spännande att få följa er andra. Jag har tackat nej till att försöka i Sverige. Visade sig att Livio ställt mig i deras kö efter att jag mejlat en fråga. Nu hade jag kommit fram. Dock är de dyrare än Danmark och det känns så ovisst att inte veta om det bara blir en återföring eller fler, så jag tackade nej. Men kul ändå att det rullar på. 


  Teamaker skrev 2022-01-19 11:29:12 följande:

  Hej alla och intressant att läsa om era resor!
  Har just gjort utredning och har väldigt lågt Amh, så det lutar mot ÄD.
  De sa att jag kunde göra provstimulering, då de såg några äggblåsor. Det låter märkligt då jag sett många bli nekade med betydligt högre Amh än mig. Är det för att man betalar själv de är "generösare"?
  I valet och kvalet då jag vill veta mer om chanserna först för att det ska lyckas, men samtidigt är det den enda chans man har kvar. Dyrt däremot då man måste betala samma kostnad som för IVF och inte säkert att man får återbetalt del av pengarna om det misslyckas utan man kan få dem innestående för annan behandling (vilket i princip låser en till att göra ÄD hos dem).


  Välkommen! Jag har också lågt AMH men läkaren som utredde mig tyckte inte det var helt kört för det. Jag hade 0,5 i värde och var då 37 nästan 38. Men något billigare 3-pack ger ingen klinik mig då riskerna för dem är för höga ekonomiskt. 


  Det är säkert så att de privata till viss del kan låta en pröva mer, eftersom de inte satsar offentliga meden på försöken utan du som patient står för kostnaden. Å andra sidan har jag förtroende för den läkare jag har nu och upplever inte att hen bara försöker pressa mig på pengar. Tänker att de ju också är måna om nöjda kunder och bra statistik, Gjorde först några inseminationer och när jag skulle göra IVF tyckte nästa klinik att jag kunde försöka, utifrån att mitt FSH ändå var bra. De erbjöd mig då en provstimulering. Tror det hade kostat mig kring 9000kr om försöket fått avblåsas. Nu gick det hela vägen till äggplock.


  I er sits hade jag nog bett om mer information om hur de bedömer chanserna utifrån era värden, ålder osv.  Måste ni bekosta ÄD själva eller finns chans att få den offentligt finansierad? ( Dvs är ni barnlösa och under 40? Även om det är lång kö i det landsting finns det vägar att kringgå det. ) Jag roar mig ibland med att titta på statistik från olika kliniker, då är det ju tydligt att chanserna ofta är ganska små trots allt. Iaf om du är äldre. Å andra sidan är ju statistiken lurig, du vet ju som patient inte vilka de patienterna är. En klinik som inte låter någon med dåliga värden försöka kommer ju ha bättre statistik osv.


  Så till syvende och sist är det nog magkänsla/er ekonomi och ork som bestämmer. Det är inte lätta beslut och kan behöva få ta tid. Jag har behövt göra några IVF för att verkligen veta att jag uttömt mina chanser. Men någon annan kan gå till ÄD direkt. Det är ju också väldigt slitigt med IVF tycker jag, och ÄD har mycket större chanser, 


  Bor ni där det bara finns en klinik eller kan ni höra med någon mer klinik om vad de erbjudit er?

  Hoppas du/ni kommer fram till vad som känns rätt för dig/er!

 • Lör 22 jan 2022 08:54
  #70
  Tekannans skrev 2022-01-21 20:38:03 följande:
  Tänk att de ställt dig i kö efter att du bara hade ställt en fråga? Hur visste de hur det skulle matcha dig med en donator.. Det var bra att du fattade ett beslut i alla fall och stod fast i ditt tidigare beslut så att du inte drogs in i något kanske förhastat. 
  Jag har köat hos dem tidigare. ( Sedan fick jag cellförändringar som behövde behandlas och mina IVF försök fick skjutas på framtiden. Då fick jag hoppa ur deras kö. ) Så de har information om mig sedan innan. Det är rätt beslut att tacka nej, men hade varit skönt med en klinik på hemmaplan. 
 • Lör 22 jan 2022 08:56
  #71
  Bilbo79 skrev 2022-01-22 07:00:59 följande:

  Det ser tyvärr inte så bra ut för mig. Ingen riktig stegring på stickorna. Tog ett blodprov igår för att kolla mitt hcg och det var 40 vilket är lågt med tanke på att det var fyra dagar efter att jag plussat. Jag ska ta ett nytt blodprov på måndag och försöker att inte ta ut något i förskott, men det känns rätt mörkt nu Rynkar på näsan


  Åh, så himla tråkigt. Förstår oron och känslan av att allt är mörkt. Hoppas det snart klarnar så du vet hur det gått. Önskar såklart du får ett positivt besked.
 • Sön 27 mar 2022 22:10

  Så mycket som hänt sedan jag var in senast i januari. Kul med många nya, och fina ord om efterlängtade barn!

  ( Pausade här för att göra ett sista IVF försök när jag ändå bara står i kön och väntar på en donator. Lyckades bli gravid för första gången under två år av försök men plusset försvann sedan snabbt. Så nu kämpar jag med sorgen över det som inte fick bli. Samtidigt som det känns mer hoppfullt inför äggdonation också. Jag vill att det ska gå vägen snart, och inte minst: få göra klart försöken och veta om det gick eller inte. Sluta kämpa för det kräver så mycket av en att kämpa och kämpa.)

  Grattis Linn0304, Kkarolina, Sofia2022 och TaleOfBrokenEggs! Hoppas ni får må bra under era graviditeter!

  Så oerhört tungt Tekannans, efter hjärtslag och allt. Varje dag som gravid är ju så verklig. Hur mår du nu? När kan du fysiskt försöka igen och när orkar ni? Skönt ändå att ha så många i frysen även om jag förstår att det ju var just detta barn ni ville få välkomna nu.

  Jag hoppas jag får en donator snart. Missade en för några veckor sedan, för om en inte svarar tillräckligt snabbt i telefon går frågan vidare. Så nu kollar jag telefonen noga! ( Då ruvade jag också så jag hade inte kunnat svara ja då.) Men jag hoppas de snart ringer igen.

 • Ons 30 mar 2022 21:30

  Jag behövde inte vänta så länge:
  Min klinik ringde mig idag och erbjöd mig en donator. Så nu är bollen äntligen i rullning. Jag har ingen direkt koll på något om behandling och tidsplan. Men just nu spelar det ingen roll. Det kommer lösa sig tids nog. Och jag kan samtidigt som jag sörjer också känna hopp inför att jag nu får större chans att lyckas! 
  Får nog ägna någon kväll åt att läsa gamla äggdonationstrådar igen. Behöver fylla huvudet med lyckliga slut efter äggdonation snarare än att följa IVF försök som lyckas när mina inte gjorde det. 

  Hoppas, hoppas detta kan göra att jag en dag får välkomna ett nytt liv till världen!

Svar på tråden Äggdonation 2022
Logga in
Bli medlem