• Sakura77

    Äggdonation 2022

    Hej alla, 

    Jag har fått två barn via ÄD. Samma donator på Huddinge och via landstinget. Dessa barn är nu 9 och 7 år så det är ett tag sedan. Men ibland kikar jag in här på familjeliv för att läsa. Vår resa att få ban var kämpig och det är ett ämne som nog alltid kommer ligga mig nära. 

    Vilken pepp det är i tråden och många positiva besked så här tidigt på året.

    Jag är en av dem som kämpade med IVF i många år utan ett enda plus. Så många tårar som fälldes under denna tid och det kändes som jag skulle gå sönder. Sedan blev det plus på första ÄD. Sådan lycka och sedan var jag bara nervös mer eller mindre i 41 veckor.....

    Så här i efterhand kan jag konstatera att jag är väldigt glad att vi har öppen donator. Men jag kan verkligen inte säga att jag inte skulle valt något annat alternativ om den vägen av någon anledning hade varit stängd. 
    Vi var väldigt öppna om ÄD till nära vänner och familj. Men i efterhand kan jag känna att vi var väl öppna eftersom det primärt inte är vår historia utan barnens. Vi har pratat med dem tidigt om hur det kom till och nu är det en naturlig del. Vårt äldsta barn är så glad för att vi fick ett guldägg och att jag bar på det så att hen blev precis som hen är och att jag är mamman. 

    Före vi gjorde ÄD så funderade jag på hur det skulle kännas om någon påpekade att vi var lika. Det släppte snabbt. Man kan vara lika personer man inte alls är släkt med och man har ju ingen skyldighet att förklara för olika personer.

    Stor kram till er alla!! 

     

Svar på tråden Äggdonation 2022