• Tue 15 Feb 2022 20:51
    125068 visningar
    297 svar
    297
    125068

    Äggdonation 2022

    TaleOfBrokenEggs skrev 2022-01-10 20:47:49 följande:

    Vi är under behandling hos Livio. Ställde oss i kö för ungefär ett år sen och har blivit matchade två gånger tidigare, men då har det tyvärr inte blivit några ägg till oss. Men nu vid tredje matchningen gick det vägen. Ska dit på undersökning nästa vecka, hoppas allt ser bra ut och att vi får datum för planerad insättning. Just nu är det bara att vänta.


    Vilken Livio? Alltså vilken stad? 
  • Tue 15 Feb 2022 20:57
    Sakura77 skrev 2022-02-07 21:44:36 följande:

    Hej alla, 

    Jag har fått två barn via ÄD. Samma donator på Huddinge och via landstinget. Dessa barn är nu 9 och 7 år så det är ett tag sedan. Men ibland kikar jag in här på familjeliv för att läsa. Vår resa att få ban var kämpig och det är ett ämne som nog alltid kommer ligga mig nära. 

    Vilken pepp det är i tråden och många positiva besked så här tidigt på året.

    Jag är en av dem som kämpade med IVF i många år utan ett enda plus. Så många tårar som fälldes under denna tid och det kändes som jag skulle gå sönder. Sedan blev det plus på första ÄD. Sådan lycka och sedan var jag bara nervös mer eller mindre i 41 veckor.....

    Så här i efterhand kan jag konstatera att jag är väldigt glad att vi har öppen donator. Men jag kan verkligen inte säga att jag inte skulle valt något annat alternativ om den vägen av någon anledning hade varit stängd. 
    Vi var väldigt öppna om ÄD till nära vänner och familj. Men i efterhand kan jag känna att vi var väl öppna eftersom det primärt inte är vår historia utan barnens. Vi har pratat med dem tidigt om hur det kom till och nu är det en naturlig del. Vårt äldsta barn är så glad för att vi fick ett guldägg och att jag bar på det så att hen blev precis som hen är och att jag är mamman. 

    Före vi gjorde ÄD så funderade jag på hur det skulle kännas om någon påpekade att vi var lika. Det släppte snabbt. Man kan vara lika personer man inte alls är släkt med och man har ju ingen skyldighet att förklara för olika personer.

    Stor kram till er alla!! 

     


    Har också en pojke via ÄD och känner likadant i nästan allt som du nämner!! <3 
    Han är dock inte ens 2 år än så har inte börjat förklara för honom hur han blev till, men dina tips ovan hur man kan prata kring det känns jättebra, tack!!
  • Tue 1 Mar 2022 19:31
    Tekannans skrev 2022-02-24 17:33:20 följande:

    Idag hade vi ul men det fanns ingen hjärtaktivitet. så otroligt sorligt och tungt. Läkaren sa att fostret var nästan på dagen så stor som den borde vara så det kan ha stannat upp för bara någon dag sedan eller till och med bara timmar innan.

    Just nu känner jag mig rätt härdad i livet med tredje missfallet i vecka 9, känns grymt och än har jag inte fått fram en tår. Men det kommer väl när chocken har lagt sig.

    Vi har några flingor i frysen tack och lov så när kroppen är redo försöker vi igen.

    Tänk vad vi alla kämpar!


    Vad fruktansvärt jobbigt för er.. lider med er!!???????? 
    Har ni bestämt om ni ska göra uppföljande UL för säkerhets skull? Hade ni gjort ett ännu tidigare UL innan? 
    Stor kram, kämpa!!!

  • Tue 1 Mar 2022 19:37

    Hej! 


    Vi vill gärna göra ett syskonförsök efter lyckad ÄD i Finland för snart 3 år sedan.. Tittar på Livio i Göteborg och Gynhälsan i Uppsala. Ni som varit i Uppsala; vad fick ni betala (och för hur många ägg)? 


    Tack och kram!

  • Thu 28 Apr 2022 15:50
    hönan o ägget skrev 2022-04-27 11:43:48 följande:

    Hej 
    Är 42 och har nyss fått mitt livs första plus efter många ivf på egna ägg. 
    Jag kan rekommendera kliniken jag har vart på där man har babygaranti. Alltså pengarna tillbaka om det inte lyckats. Allt gick så fort. På några veckor var jag igång. Resultatet blev äd en färsk insatt och fyra blaster till frysen. Och jag plussade. Har lagt så mycket pengar och tårar på detta och om jag skulle göra om det skulle jag gått på babygarantin direkt. Supernöjd med kliniken. Såklart har jag en lång resa kvar men är ju överlycklig att ha plussat! 


    Grattis!!!!!!! 


    Vad är det för klinik? 


    kram 

  • Thu 28 Apr 2022 15:51
    TaleOfBrokenEggs skrev 2022-04-21 18:41:00 följande:

    Idag såg jag mitt livs första lilla pickande Hjärta. Efter fyra år av försök fick jag äntligen se det. Så litet och så galet stort. Från huvud till rumpa mättes 13.26 millimeter. Kunde så klart inte se några detaljer. Men det lilla pickandet gick inte att ta miste på. Vecka 7+4 idag. Går allt vägen blir det en bebis i början av december. Tänk vilken julklapp det skulle bli.

    Blir glad att läsa alla era inlägg i tråden, vi är inte ensamma i våra processer. Det känns fint. 


    Grattis!!!! Vilket underbart ögonblick, kommer ALDRIG glömma det!! 
  • Thu 28 Apr 2022 16:04
    MissLjung skrev 2022-04-13 17:07:56 följande:

    Lite osäker på hur jag skriver så det syns vem jag svarar till så ni får ha överseende med det????. Tack kronärtskockan för välkomnandet. Jag har varit mentalt inställd på äggdonation i ett år ungefär. Det tog lite tid att komma över sorgen men nu känns det bra. Vår klinik har nu en möjlighet att erbjuda ägg ifrån en klinik i Portugal vilket innebär att det kan bli rätt snart istället för att vänta minst 6 månader till. Har redan stått i kö sedan juni förra året. Undrar om någon här har använt ägg utanför Sverige? Då blir det ju plötsligt lite mer att fundera över // Glad. Men vi är glada det kan ske snart förhoppningsvis så att det kommer ifrån Portugal blir inte så viktigt längre. Så kul att läsa att många här haft bra resultat på ÄD. Jag har aldrig fått ett plus så man längtar ju och hoppas verkligen.


    Såg längre ner att ni går på Livio, i vilken stad? är det dem som erbjudit frysta ägg från Portugal? I Göteborg förstår jag det som att de gör färskförsök. 


    Vid vår förra ÄD var vi i Finland så då var det finländska ägg! <3 

  • Sun 13 Nov 2022 22:27
    MissLjung skrev 2022-10-28 10:26:04 följande:

    Så roligt att de hittat en donator! Och att de sätt igång direkt, då dröjer det inte så långt till insättning kanske. 


    vi grät av lycka för vi fick två till frysen! Har aldrig hänt och dessa två var inte så säkra kort när vi var där så vi trodde inte på frys. Vi blev så chockade. Jag fick ont i brösten för några dagar sedan men tänkte att mensen va på g. kunde så klart inte hålla mig utan testade i morse för jag va säker på ett minus. Det var ett svagt plus men det är ju bara ruvardag 6 så jag vet inte hur jag ska tolka det? 12 dagar sedan ovitrelle så den borde kanske vara ute men jag vet inte, så kan det ju vara kemisk graviditet kanske så vågar inte hoppas?. Att man aldrig kan hålla sig till test dag haha. 

    Håller tummarna nu att ni får många fina blastocyter!!


    Hej!! 


    Hur har det gått med plusset? Håller tummarna!! 


    Vad lyxigt att ni fick två till frysen!! <3 

    Vi fick 8 ägg i torsdags men bara 2 blev befruktade så nu håller vi verkligen tummarna att båda tar sig! Vore såå skönt att få i alla fall ett till frysen.. annars hänger ALLT på ett försök.. 

    kram 


     

  • Wed 16 Nov 2022 21:39
    MissLjung skrev 2022-11-14 11:46:25 följande:

    Hej SuzieZ,
    håller alla tummarna att båda blir blastocyter. Jobbig väntan ?. 


    Vi vet inte så mycket mer än att det blev ett plus än. Nästa vecka ska vi på ultraljud så då får vi veta säkert om det finns något där eller ej. Dagarna släpar sig fram.. 
    All lycka till till er! Kram


    Blev inga blastocyster :( Förstår mig inte på kliniken, man får inte alla ägg från donatorns behandling.. de delas mellan mottagare eller så fryses allt över 8 ägg in. Känns så dumt och minskar ju chanserna både för oss och kliniken!!


    Får dock ett helt nytt försök med ny donator så håller tummarna för det.. Man vill ju dock att det ska ske så snart som möjligt.. hade redan börjat kolla på möjligt BF men det är ju kört nu..;) 


    Spännande med ultraljud för er nästa vecka!!


    kraam 

  • Sun 29 Jan 2023 10:39
    joy85 skrev 2023-01-10 15:06:45 följande:

    Hej, hittade denna tråden nu och läst igenom era olika resor ni gör/gjort. Är drt någon som är aktiv här fortfarande? Hur har det gått för er? Jag är gravid i vecka 17 med med nr 2  och båda är med äggdonation via linköping. Hade varit roligt att ha kontakt med någon mer som befinner sig på samma resa. Hoppas det gått bra för er alla


    Hej! 


    fortfarande aktiv och försöker med syskonförsök på Livio i Gbg. Dock har det kommit en ny lag som gör att ägg efter 1 februari måste frysas och ligga i ?karantän? i 6 månader! så vi missade vår chans med 2 dagar då donatorn har plock på torsdag. 


    väldigt ledsen över detta just nu!! Försöker leta andra alternativ (i Sverige som har frysta ägg eller utomlands där de ej har samma reglering). Var i Linköping gjorde ni behandling? Bra? 


    kram 

  • Mon 30 Jan 2023 12:22

    Hej! 


    någon som har erfarenhet av GynHälsan - Minerva Fertility i Uppsala? De lät väldigt trevliga på telefon och köper ägg från hela Europa och Norden så låter som att man kan komma igång snabbt! 


    kram 

  • Mon 27 Feb 2023 15:59
    joy85 skrev 2023-02-16 17:01:01 följande:
    Hej,  Jaha den lagen måste jag ha missat, vi gjorde våran återföring i början på oktober. Men varför måste de ligga i karantän? Vi gjorde våran på universitetssjukhuset i Linköping, dom har varit fantastiska.  Förstår att ni blir besvikna, det är jobbigt nog som det är med allt man måste ta sig igenom för att komma hit och väntan gör det inte lättare. Gjorde ni er första insättning på Livio också? 
    Kram

    Hej! 


    fick vår son via Ovumia i Helsingfors! 

  • Wed 15 Mar 2023 13:02
    joy85 skrev 2023-03-07 17:29:08 följande:
    Åh har ni en son :) vi med han är 4 nu. Hur gick det med att kolla alternativ? Är det skillnad på regler Helsingfors och i Sverige? Gällande information som är tillgänglig för barnet sen? Bara nyfikenhet då jag förstått det som det är olika beroende på vart man gör det.

    Åh! Vår har precis fyllt 3  

    fick ni göra äd genom regionen trots att ni har barn sedan tidigare? Eller betalade ni privat? 


    i Finland har de samma lagar som Sverige så det måste vara öppen donation, dvs ej anonym. hade gärna haft samma donator igen men hon hade blivit för gammal tyvärr. 


    våra ägg har blivit släppta ur karantän för de kunde ta skicka ett blodprov för analys i Danmark!! 

    så nu har vi 9 ägg som alla blev befruktade igår så nu håller vi alla tummar och tår att det blir några embryon på söndag!! 


     

  • Wed 7 Jun 2023 22:02
    joy85 skrev 2023-04-14 09:58:29 följande:

    Åh vilka härliga nyheter, 9 st är ju toppen. Hur har det gått? Vi hade 2  kvar i frysen dagen för återföring från samma donator men första klarade inte upptining men sista gjorde det och är nu  i vecka 32 och väntar otåligt på vår lilla tjej hoppas det har gått bra för er och att ett syskon snart är på gång. Skönt att de kunde släppa på karantänen när blir det återföring för er?


    Åhh vad härligt då är det dags snart då? 


    Allt gick bra för oss, vi fick 6 embryon, ett blev vår 15 veckors bebis i magen, och 5 ligger i frysen nu!! (Kunde inte fatta att vi hade sådan tur, sist fick vi bara ett embryo!!) 

    kram 

Svar på tråden Äggdonation 2022