• AndraSladdis

    Äggdonation 2022

    Hej,

    Är ny i den här tråden. Vi ska göra ett embryodonationsförsök i slutet av maj förhoppningsvis. (Hoppas det är ok att vara med fast det är embryodonation.)

    Vi har tre ganska sena missfall bakom oss med egna ägg, de två senaste var dessutom med PGT-A testade embryon. Hursomhelst gör vi ett försök i hopp om att embryodonation kan vara lösningen för oss. Det blir troligtvis det sista embryot som vi sätter in hos mig (eftersom varje missfall har tagit ett halvår med extra skrapningar mm. så finns det en gräns). Hoppas!!

    Önskar alla här lycka till och hoppas vi kan följas åt i processen. 

  • AndraSladdis
    Z2020 skrev 2022-04-18 20:58:04 följande:
    Hej!
    Idag fick vi insättning. Så härligt att faktiskt äntligen få ruva en gång, som så många pratat om men vi aldrig nåt fram till. Sen är det bara hoppas att det går vägen. 2 embryon kvar i frysen och vi känner oss som vi för första gången vunnit guldmedalj!! Efter 7 år med försök och aldrig blivit det minsta gravid känns det spännande ????
    Vad roligt! Håller tummarna för ett plus snart!
  • AndraSladdis
    Kronärtskocka skrev 2022-04-20 21:29:23 följande:

    Z2020: Skulle såklart stå ruva, inte jobba. Hoppas du mår bra och inte plågas allt för mycket av variatorerna.


    Hej! Så tungt och tråkigt med flera sena missfall och dessutom med PGT-A. Så mycket vetenskapen inte vet än hur det funkar? Kan ni känna hopp nu? Hoppas verkligen det tar sig nu för er!

    Jag gör dubbeldonation och ingen har brytt sig om det, så embryodonation går säkert fint också. Om inte det är samma sak? Ibland verkar de betyda att man som mottagare får ett embryo som är över från andra medan det andra gånger verkar betyda att man skapat embryon med donerade ägg och spermier, och då är det ju samma som dubbeldonation. Inte lätt att förstå ens för mig som ändå hängt med ett tag och olika länder och kliniker använder olika begrepp.


    Visst gick ni hos Olga förut? Gör ni denna behandling hos dem med?

    Jag har fått besked om att det bara blev en blastocyst till frysen. Snopet då donatorn var ung och hade bra värden. ( Men jag har köpt ett 3-pack vilket känns skönt, då finns fler chanser trots allt.) Men en tydlig påminnelse om att IVF behandlingar är oförutsägbara. Insättning i slutet av maj så nu väntar veckor av väntan    samtidigt som har håller tummarna för att allt rullar på tills dess. Min resa har hittills innehållit så många oförutsedda hinder att jag verkligen inte vågar ropa hej. Ibland känns det som att det alltid finns någon mer otursgrej att råka ut för?


    Tack för svaret! Ja, vi känner ett visst hopp även om det lutar åt att våra problem kan vara i min fysiologi så kan bättre/yngre ägg inte skada heller! 
    Ja, vi gick hos Olga och har embryon kvar hos dem, men känns inte så lätt att fortsätta där just nu.

    Ja, många oförutsedda saker händer det ibland på denna resa, det har jag också upplevt minsann. Men eftersom du fick en blastocyst och dessutom har ett 3-pack så känns chanserna som väldigt goda. 
  • AndraSladdis
    hönan o ägget skrev 2022-04-27 11:43:48 följande:

    Hej 
    Är 42 och har nyss fått mitt livs första plus efter många ivf på egna ägg. 
    Jag kan rekommendera kliniken jag har vart på där man har babygaranti. Alltså pengarna tillbaka om det inte lyckats. Allt gick så fort. På några veckor var jag igång. Resultatet blev äd en färsk insatt och fyra blaster till frysen. Och jag plussade. Har lagt så mycket pengar och tårar på detta och om jag skulle göra om det skulle jag gått på babygarantin direkt. Supernöjd med kliniken. Såklart har jag en lång resa kvar men är ju överlycklig att ha plussat! 


    Grattis till plusset! Hoppas det går hela vägen.
    Babygaranti kan vara väldigt skönt på ett sätt, att man kan känna att man lämnar över ansvaret till kliniken liksom. Om bara det fanns någon garanti i världen på en levande bebis och inte bara pengarna tillbaka...
  • AndraSladdis

    Nu börjar jag en naturlig cykel för att se om slemhinnan växer bättre för att kunna göra FET. Någon annan som också håller på med en behandling eller planerar? Skulle vara roligt att få lite aktivitet i tråden igen. 

  • AndraSladdis
    Kronärtskocka skrev 2022-05-21 10:16:28 följande:

    Jag är ju kvar som du vet. Planerad insättning i början av juli. Först behöver jag göra en hysteroskopi och bli av med polypen de hittat. Hoppas det klaffar sedan så jag får försöka. Har bara en blastocyst från donatorn så efter det försöket måste jag vänta på nytt ägguttag isf. Så mer paus kommer det bli. Men ska försöka ha hopp till denna blastocyst och första försöket med donerade ägg.

    Hoppas också det dyker upp några fler som fortfarande försöker!


    Men vad bra att du får komma och göra hysteroskopin snart (läste jag i den andra gruppen). Då kanske vi gör en insättning samtidigt? Om min tröga slemhinna vill och din cykel klaffar. Hoppas!
    Det finns ju många som blir gravida första gången med ÄD så det kan ju du också bli. Men det är klart att man inte behöver vara orolig om du inte skulle bli det direkt första gången heller. 
  • AndraSladdis
    Kronärtskocka skrev 2022-06-19 20:36:41 följande:

    Hur gick det med slemhinnan och hur ser det ut med planering för dig nu?

    Hyston gick ok och nu är jag på gång med östrogen inför insättning. Skönt att vara på gång igen även om det också är väldigt nervöst. Har bara tre försök men p andra sidan: inget av mina försök hittills har haft så goda procentuella chanser som dessa har. Så försöker hoppas ändå! 

    Är det några andra som är igång med försök nu?

    Hoppas ni som är gravida fortsatt mår bra.


    Hej,

    Skönt att höra att hyston gick bra och spännande att vara igång med östrogen! Du får hålla oss uppdaterade. 

    Här ville slemhinnan ville fortfarande inte vara med i en naturlig cykel, så har precis påbörjat en stimulerad cykel med mer östrogen, plåster, tabletter och en vaginalt också. Har måttliga förhoppningar, de senaste cyklerna blev den ju bara 5.6mm så inte säkert att mer östrogen hjälper, men jag gör som läkaren säger. 
  • AndraSladdis
    Kronärtskocka skrev 2022-06-22 18:42:23 följande:
    Hej
    Typiskt att slemhinnan inte ville komma igång. Väntar de till mens för att starta med östrogen eller kunde du komma igång med det direkt då den naturligt inte tog sig? Nog klokt att lyssna på dem, vi hoppas ju att de vet vad som är rätt. Hoppas den växer till sig bra nu.
    De väntade till nästa mens, men det var inga problem eftersom jag hade ägglossat så jag fick min mens inom rimlig tid. Nu tar jag östrogen, men lite orolig att jag inte har tagit upp tabletterna då jag varit jättedålig i magen i en vecka. 
  • AndraSladdis
    Kronärtskocka skrev 2022-06-29 21:29:31 följande:
    Hoppas det ser bra ut på ultraljudet så du kan släppa oron. Det är så många steg som kan gå fel, så mycket att vara orolig inför. Jag är orolig för att blastocysten inte klarar upptiningen. Vore så surt efter alla tabletter och vagiatorer om det inte blir insättning utan månader av väntan igen.
    Hej,

    Slemhinnan var precis tillräcklig nu, så jag fick äntligen ett datum för insättning på torsdag nästa vecka :). Den brukar krympa 1mm av progesteronet, så man får leva i spänning. Hur går det för dig, har du fått något datum också? Det är sällsynt att blastocyster av god kvalitet inte klarar upptiningen, men jag förstår ändå att man är nervös, det brukar även jag vara.
  • AndraSladdis

    Så fint med mer aktivitet i tråden! Jag ska göra en embryodonation i augusti om allt går bra. Gjorde en i juli också som fäste men släppte direkt efter två dagar. 
    Har haft tre graviditeter med egna ägg IVF men alla tagit slut så vill testa om det är annorlunda med donerade embryon. 

  • AndraSladdis
    Mummy Shark skrev 2022-07-21 17:29:54 följande:

    Klarar tydligen inte av att citera? ????
    Men Kronärtskocka - vi gör på IVF Riga. Rekommenderas INTE!!! De hittar konstant på nya kostnader (trots att vi flera gånger stämt av och allt ska  vara inkluderat), nya tester och nya mediciner (trots att vi där också stämt av flera gånger) och personalen på kliniken är så otrevlig att de förmodligen borde anmälas. 


    Alldeles oavsett det så har jag nu ett embryo i magen ???? och jag känner redan lite annorlunda än när jag ställde min förra fråga. Jag tror precis som du säger att när det är en riktig liten bebis så kommer jag att känna vad jag ska. 


    Har läst i de andra trådarna men valde denna då jag också ville ha kontakt med någon som man kanske kan följas åt med  ???? Om allt går vägen har jag BF i april. ???? Någon mer i närhete?


     



    Välkommen! Stort lycka till med ruvandet! 
    Låter inte som en trevlig klinik. Det här med många mediciner känner jag dock igen, tror många kliniker utomlands har mycket mer än i Sverige. Det känns som att de medicinerar för säkerhets skull mot olika saker, särskilt om man inte lyckas första gången, och der kan ju vara bra också tänker jag. 

    Kliniken jag gör ED hos i Tjeckien medicinerar inte så mycket, men jag tänker lägga till immundämpande till mitt nästa försök i fall det var därför det släppte sist.

    Jag har planerad insättning i augusti så BF skulle vara i april i så fall. (Med mina två missfall vecka 11 med testade egna embryon vågar jag dock inte tänka så långt).
  • AndraSladdis
    Mummy Shark skrev 2022-07-22 14:20:39 följande:

    Nej, de är riktigt hemska. Andra gången vi var där för äggplock ?glömde? de mig i gynstolen efteråt - fortfarande naken nedtill och med benen uppe - i nästan en halvtimme. Som sagt, borde anmälas. Vi skulle precis byta till en klinik i Tjeckien när det dök upp en perfekt donator så då blev vi kvar, hellre än att börja om från början. Blir det ett barn nu så valde vi rätt. Glad 


    Vet vad du menar, jag vill inte heller ta ut något i förskott. 80% chans är ju samma sak som 20% risk! Min man tycker att vi borde fira att vi kommit så här långt men jag törs inte det. 


    Gör de pgtA på embryona på er klinik?


    Man kan be om ett PGT-A testat embryo, men den här gången blir det ett otestat embryo för mig. Donatorerna är bara lite över 20.
    (Med egna ägg så PGT-A testade jag pga min ålder.)
  • AndraSladdis
    Mummy Shark skrev 2022-07-23 15:29:29 följande:

    Och en annan dum fråga! Man ska ju inte ha mens efter ÄD/ET - men vad har hänt med MITT ägg? Jag hade ju ägglossning före ET och det ägget borde också vara i livmodern nu, Ska inte det ut i form av mens? Foten i munnen Jag tänker att rent logiskt så borde jag kunna hinna få mens (BIM måndag) innan graviditetshormonerna nått tillräcklig nivåer för att stoppa mensen. 


    OM du har gjort insättningen i en naturlig cykel så fanns/finns ditt ägg där också, men graviditetshormonerna plus progesteronet du förmodligen tar (Lutinus/Utrogestan/Crinone) kommer med stor sannolikhet stoppa mensen. Det räcker med ganska lite hcg. Om det däremot inte hade tagit sig så skulle du kunna få mens innan testdagen, men inte alla får mens ändå så länge de tar progesteron.
  • AndraSladdis
    Mummy Shark skrev 2022-07-23 15:23:15 följande:

    Det där med testdag?! Kliniken säger att jag ska testa 28/7 och 30/7 men visst borde man kunna testa tidigare? Flört Det var ett 6-dagars embryo som sattes in för fyra dagar sedan - är jag dum om jag testar imorgon?


    Jag har alltid testat senast RD5, har inte kunnat vänta. Det enda negativa med att testa så tidigt kan vara att resultatet fortfarande kan ändras åt båda hållen. Ett blankt kan ändras till positivt senare, eller ett positivt kan bli en kemisk. 

    Med det sagt, mina tre graviditeter som fortsatte var alla positiva RD5, och den sista som blev kemisk var negativ RD5 (positiv RD6 och RD7 och släppte sedan). Men behöver inte alltid vara så.
  • AndraSladdis
    Mummy Shark skrev 2022-07-24 10:35:51 följande:
    Jag testade imorse på RD5 men det var hur negativt som helst. Önskar att jag inte hade testat nu. Gråter 
    Jag har räknat efter, och med mina tidigare lyckade graviditeter testade jag positivt 12 dagar efter befruktning respektive 14 dagar efter befruktning, medan detta skulle varit 11 dagar efter befruktning om det gått till på naturligt sätt. Så det ÄR tidigt! Det är även fyra dagar före första testdag. Och de flesta verkar plussa först på RD8-9. Men jag vet inte. Känns ändå som att hoppet gick ur mig. Gråter
    När du sätter in en blastocyst så räknas den alltid att ha åldern dag 5 efter befruktning (en dag 6 blasto är egentligen en lite sen dag 5 blasto). Den kan ju inte implantera förrän i livmodern. Så du är tekniskt sett bara 10 dagar efter befruktning. Allt kan fortfarande hända!
  • AndraSladdis
    Jat bebislängtan skrev 2022-07-27 21:47:28 följande:

    Är det någon vita med att beställa ett progesterontest när man mitt i behandling och snart har testdag?


    Det enda syftet skulle vara att bekräfta att din kropp tar upp progesteronet som tänkt. Det gör den oftast om man följer klinikens medicinplan. Men i sällsynta fall kan man ha ett lågt värde och behöva öka dosen. Spelar bara roll om du är gravid. 
Svar på tråden Äggdonation 2022