• Mån 4 apr 19:27
  66544 visningar
  269 svar
  Inlägg från Kronärtskocka Visa alla inlägg
  269
  66544

  Äggdonation 2022

  Eva7272: Tack för hopp och roligt att höra om att du nu är höggravid och räknar ned. Förstår att det måste vara overkligt trots allt. Tänk: nu är det inte länge tills du får möta den lilla! Grattis!

  Jamnky: Grattis! Härligt att ha klarat halva graviditeten och ha gjort RUL. Så roligt att höra fler framgångshistorier. 


  Ni som blivit gravida med donerade ägg, har ni gjort någon fosterdiagnostik då? När jag höll på med IVF funderade jag mycket över det. Men då var ju mina ägg gamla och av sämre kvalite. Med donerade ägg är de ju mycket yngre och bättre troligtvis. 

 • Lör 9 apr 12:43

  Jamnky: Tack för svar.
  Härligt att läsa att flera blivit gravida på första försöket med ÄD. Känns hoppfullt inför framtiden. 

  Kliniken har uppdaterat mig om processen och jag kommer få veta hur många ägg som tas ut och som sedan blir blastocyster. Så gott att vara igång igen. Insättning först i slutet av maj, inte så lång tid kvar. :).

  Hur går det för er andra?

 • Ons 13 apr 10:56
  MissLjung skrev 2022-04-12 20:59:27 följande:

  Hej alla kämpar. Jag har läst tråden och känner mig verkligen berörd. vilken resa vi alla gjort och när jag läst era inlägg känner jag mig inte så ensam längre. 
  Efter 5 år av 9 ivf behandlingar på 4 kliniker i 2 olika länder har vi nu gett upp mina ägg och går vidare med äggdonation. Vi står nu i kö på Carl von Linné kliniken. 
  Hade varit roligt att få följas åt med er här och kunna bolla tankar och funderingar, 
  Håller alla tummar för er som fått ert plus, er som ruvar och er som väntar på behandling eller hämtar er ifrån ett bakslag. Ha en fin kväll


  Hej och välkommen

  Så du har kämpat själv. Tänk vad vi är beredda att göra för att nå våra drömmar?

  Hur lång tid tror de att ni behöver vänta? Hoppas det känns bra att ha tagit nästa steg.
 • Ons 13 apr 17:27
  MissLjung skrev 2022-04-13 17:07:56 följande:

  Lite osäker på hur jag skriver så det syns vem jag svarar till så ni får ha överseende med det????. Tack kronärtskockan för välkomnandet. Jag har varit mentalt inställd på äggdonation i ett år ungefär. Det tog lite tid att komma över sorgen men nu känns det bra. Vår klinik har nu en möjlighet att erbjuda ägg ifrån en klinik i Portugal vilket innebär att det kan bli rätt snart istället för att vänta minst 6 månader till. Har redan stått i kö sedan juni förra året. Undrar om någon här har använt ägg utanför Sverige? Då blir det ju plötsligt lite mer att fundera överGlad. Men vi är glada det kan ske snart förhoppningsvis så att det kommer ifrån Portugal blir inte så viktigt längre. Så kul att läsa att många här haft bra resultat på ÄD. Jag har aldrig fått ett plus så man längtar ju och hoppas verkligen.


  Om du trycker på kugghjulet till höger om namnet på den som skrivit inlägget citeras inlägget i din text.

  Skönt att det känns bra nu. Jag sliter fortfarande med sorgen (trots att jag som har ett barn jag inte har fött tidigare, då min exfru bar det barnet, om någon borde veta att kärleken är lika stor ändå.) Men känslor är inte alltid logiska och jag vet att det kommer kännas bra när/om det väl kommer ett barn.

  Minns inte om någon detta år har använt donerade ägg från ett annat land, men i 2021 tråden blev flera gravida med frysta importerade ägg via Gynhälsan i Uppsala och sedan finns såklart de som åkt direkt till kliniker i andra länder. På vilket sätt blir det mer att fundera över? 

  Härligt att ni snart är igång!
 • Tor 14 apr 08:12
  MissLjung skrev 2022-04-13 23:56:10 följande:
  Tack för tipset att citera, det hade tagit mig ett tag att klura ut. Jag ska kika på tråden ifrån 2021. Jag menar att man tänker mer på om det är lika lätt att matcha och hitta donator som är lik en själv.. Ja det är inte alltid så lätt att bara gå vidare i denna kamp efter alla besvikelser. Viktigt tror jag att tillåta sig känna alla känslor. Vart i processen befinner du dig för tillfället?

  Då förstår jag. Ja den aspekten väcks av många när de vänder sig till andra länder för donation. Tror de gör matchningen bra ändå. Hur funkar det på Livio, köper ni ett visst antal ägg då? Vid färska försök vet en ju aldrig hur många ägg det blir.

  Hade min första kontakt med min klinik efter nyår förra året. Ställde mig i kö medan jag skulle göra de sista försöken med IVF. Sedan fick jag cellförändringar som behövde opereras och väntan på det. Så allt har blivit utdraget innan jag kunde bli klar med IVF försöken. I december uppskattade de väntetiden till kanske sex månader till. Gjorde då ett till IVF när jag ändå var tvungen att vänta, och fick då mitt första plus som tyvärr blev ett tidigt missfall.


  Jag har nu matchats med en donator och väntar på besked om hur många blastocyster det blev. Siktar på första insättningen i slutet av maj. Så det är skönt att vara på g igen. 

 • Tis 19 apr 06:40
  Z2020 skrev 2022-04-18 20:58:04 följande:
  Hej!
  Idag fick vi insättning. Så härligt att faktiskt äntligen få ruva en gång, som så många pratat om men vi aldrig nåt fram till. Sen är det bara hoppas att det går vägen. 2 embryon kvar i frysen och vi känner oss som vi för första gången vunnit guldmedalj!! Efter 7 år med försök och aldrig blivit det minsta gravid känns det spännande ????
  Åh, så roligt att äntligen jobba och även ha två i frysen! Hoppas dagarna går fort fram till testdag och att ni får ert efterlängtade plus!
 • Ons 20 apr 21:29

  Z2020: Skulle såklart stå ruva, inte jobba. Hoppas du mår bra och inte plågas allt för mycket av variatorerna.


  AndraSladdis skrev 2022-04-19 19:54:06 följande:

  Hej,

  Är ny i den här tråden. Vi ska göra ett embryodonationsförsök i slutet av maj förhoppningsvis. (Hoppas det är ok att vara med fast det är embryodonation.)

  Vi har tre ganska sena missfall bakom oss med egna ägg, de två senaste var dessutom med PGT-A testade embryon. Hursomhelst gör vi ett försök i hopp om att embryodonation kan vara lösningen för oss. Det blir troligtvis det sista embryot som vi sätter in hos mig (eftersom varje missfall har tagit ett halvår med extra skrapningar mm. så finns det en gräns). Hoppas!!

  Önskar alla här lycka till och hoppas vi kan följas åt i processen. 


  Hej! Så tungt och tråkigt med flera sena missfall och dessutom med PGT-A. Så mycket vetenskapen inte vet än hur det funkar? Kan ni känna hopp nu? Hoppas verkligen det tar sig nu för er!

  Jag gör dubbeldonation och ingen har brytt sig om det, så embryodonation går säkert fint också. Om inte det är samma sak? Ibland verkar de betyda att man som mottagare får ett embryo som är över från andra medan det andra gånger verkar betyda att man skapat embryon med donerade ägg och spermier, och då är det ju samma som dubbeldonation. Inte lätt att förstå ens för mig som ändå hängt med ett tag och olika länder och kliniker använder olika begrepp.


  Visst gick ni hos Olga förut? Gör ni denna behandling hos dem med?

  Jag har fått besked om att det bara blev en blastocyst till frysen. Snopet då donatorn var ung och hade bra värden. ( Men jag har köpt ett 3-pack vilket känns skönt, då finns fler chanser trots allt.) Men en tydlig påminnelse om att IVF behandlingar är oförutsägbara. Insättning i slutet av maj så nu väntar veckor av väntan    samtidigt som har håller tummarna för att allt rullar på tills dess. Min resa har hittills innehållit så många oförutsedda hinder att jag verkligen inte vågar ropa hej. Ibland känns det som att det alltid finns någon mer otursgrej att råka ut för?

 • Tor 21 apr 19:27

  TaleOfBrokenEggs: Åh! Grattis! Ljuvligt att se det lilla hjärtat picka. Snacka om fin julklapp och inte minst: vilken jul att äntligen ha en bebis.

 • Tor 28 apr 21:25
  +1

  Z2020: Hur mår du under ruvandet?

  Hönan och ägget: Grattis! Ljuvligt att äntligen plussa! Ger hopp att höra!


  Zinja skrev 2022-04-24 06:48:22 följande:

  En fråga till: är det någon mer som fått ägg donerade av anhörig? Det verkar inte så vanligt, men det kändes alldeles självklart för mig och min syster. 


  Det är ganska ovanligt, vet att det förekommer ibland, men de svenska klinikerna brukar för det mesta rekommendera korsdonation i de fallen. Livio skriver såhär: Det är dock tillåtet att ta emot ägg från känd donator; en släkting, vän eller annan närstående. I regel rekommenderas dock korsdonation vilket innebär att kvinnan donerar till annat par och istället får mottagarparet snabbare tillgång till annan donator.

  Vilken gåva från din syster! Hoppas veckorna går snabbt i din graviditet!
 • Mån 2 maj 10:57
  +1

  Z2020: Grattis! Ljuvligt att äntligen få ett plus. Hoppas dagarna går snabbt och utan blödningar fram till VUL.

Svar på tråden Äggdonation 2022
Logga in
Bli medlem