• sofia2021

    Äggdonation 2022

    Tekannans skrev 2022-01-26 09:40:52 följande:

    Idag var det testdag äntligen. Testet visade positivt !!!! Två starka streck dök upp efter bara några sekunder. Helt otroligt, vi har inte fått ett positivt test sedan 2018. 

    Vilken lycka att äntligen få gå vidare ett steg i processen. Så nu är det bokat UL den 24/2. Det skulle vara vecka 8 om jag förstod det rätt. 


    Stort grattis, åh vad roligt Kyss
  • sofia2021
    Linn0304 skrev 2022-01-26 09:49:02 följande:
    Men Grattis, Va roligt! Så glad för er skull! Så spännande!

    Jag fick bra svar idag med. Imorgon blir det insättning!! 
    Lycka till Skrattande
  • sofia2021
    sofia2021 skrev 2022-01-26 10:36:06 följande:
    Stort grattis, åh vad roligt Kyss
    Tekannans skrev 2022-01-26 09:40:52 följande:

    Idag var det testdag äntligen. Testet visade positivt !!!! Två starka streck dök upp efter bara några sekunder. Helt otroligt, vi har inte fått ett positivt test sedan 2018. 

    Vilken lycka att äntligen få gå vidare ett steg i processen. Så nu är det bokat UL den 24/2. Det skulle vara vecka 8 om jag förstod det rätt. 


    Har du känt några biverkningar än Skäms

  • sofia2021
    Tekannans skrev 2022-01-26 11:52:49 följande:
    Svårt att säga, jag har känt lite grann. Men har inte trott på det i och med att jag trott mig känna tidigare och så har testet visat negativt ändå. Så jag analyserar nog för mycket..

    Men det jag känt är en svag känsla av obehag i hela kroppen som på något vis "kryper på" under kvällarna och jag får en lust att sysselsätta mig och inte sitta still för att skaka av mig känslan. Svårt att beskriva. 
    Fattar, svårt och veta vad det är när det är det enda man tänker på
  • sofia2021
    Hej alla. Ni som går på Gynhälsan i Uppsala, hur har Er stimulering sett ut inför återföring vid ÄD? Medicin? Dos? Antal stimuleringsdagar innan godkänd slemhinna? Trombyl?
  • sofia2021
    Tekannans skrev 2022-01-27 11:27:19 följande:

    Hej För mig såg det ut så här: på dag två efter att tant röd startat så började jag med Progynol tre gånger per dag. På dag åtta på eftermiddagen så började jag med Lutinus och tar även det tre gånger om dagen. På dag 12 så var det återföring. Efter det har jag fortsatt med Progynol och Lunitus tre ggr per dag. 

    Det gjordes ett UL för att se hur livmodern växt till sig och det var på dag fyra. Då hade den blivit 7 mm och blivit i tre skikt, vilket de tyckte var bra. Innan insättningen på dag 12 så gjordes ett UL igen för att se att allt såg bra ut och då kommer jag ihåg att läkaren sa att "Inte för att det brukar vara någon större förändring sedan sist men vi gör en kontroll". Så det verkade inte vara så avgörande hur livmodern såg ut beroende på insättningsdag..

    Någon tant röd i sikte än? Vet du ungefär när det ska komma?


    Kul och läsa hur stimuleringsschemat ser ut för andra. Nej tyvärr, ingen tant röd i sikte Rynkar på näsan Har ingen koll just nu efter graviditeten och vårt MA, vet inte alls hur lång tid det kan ta innan den kommer men den får gärna komma NU
  • sofia2021
    Bilbo79 skrev 2022-01-27 12:52:13 följande:

    Jag kommer inte ihåg när jag började med vad, men har tagit Lutinus x3, Progynon x3, Estradotplåster 100mg 2/v samt Trombyl på ordination av kliniken. Mitt behandlingsschema är anpassat utifrån resultatet av tidigare IVF-behandlingar då jag exempelvis har svårt att bygga slemhinna.

    Jag går även hos Fertilitetsplus och får intralipiddropp samt tar prednisolon. Detta gör jag inte i samråd med Gynhälsan. Jag har tidigare haft fyra kemiska graviditeter och en MA, så jag kollade upp mitt immunförsvar vilket visade på en hög andel T-celler.


    Prednisol är de inte jätte snabba på att ge ut Tyst
  • sofia2021
    UlrikaoPatrick skrev 2022-02-04 18:25:58 följande:

    Hej!
    Vi håller på att förbereda min kropp för ett andra försök med ÄD. Har börjat med plåster och väntar med spänning på att om någon vecka kolla slemhinna. 


    Vad spännande, går Ni oxå på gynhälsan i Uppsala?
  • sofia2021
    Linn0304 skrev 2022-02-06 21:35:41 följande:

    Hej igen! 


    Jag har testdag först på onsdag men kunde inte hålla mig, testade igår och jag är Gravid!! 


    Har tagit test på test på test för att se så att det verkligen stämmer. Aldrig under dessa år har det fungerat tidigare. Hoppas hoppas att det håller i sig nu ????.


    Hur mår ni? Har ni börjat få några symtom?  


    Wow wow wow, stort GRATTIS!!! Här håller vi på med stimulering inför återföring Skäms
  • sofia2021

    Hej alla! Vilken cykeldag hade Ni återföring efter stimulering och vilken dag om Ni använde det började Ni med trombylen?

  • sofia2021
    En fråga. Var i dag på ultraljud för att kolla slemhinnan inför återföring. Tyvärr mättes den endast till ca 6 mm så nu blir det ett nytt ul nästa vecka på tisdag. Vad tror Ni, hinner den växa till sig något tills dess? Har Ni några husmorstips för att bygga snabbare. Alla tips mottages tacksamt Skäms
  • sofia2021
    Bilbo79 skrev 2022-02-11 12:53:10 följande:
    Hoppas att den växer till sig! Min slemhinna brukar också vara tunn. Använder du plåster (Estradot)? Annars är mitt tips att lägga till plåster. Om du redan har både plåster och Progynon kanske du kan öka dosen i samråd med kliniken?

    Ett annat tips är E-vitamin i hög dos, men det hinner inte göra skillnad till på tisdag.

    Lycka till, jag håller tummarna!
    Tack snälla. Jag tänkte lägga till plåster from idag och hoppas att det gör ngn skillnad. Tänkte även ta en extra progynon till natten. Vad gör E-vitaminen för skillnad? Är det för sent och påbörja med den nu?
  • sofia2021
    Bilbo79 skrev 2022-02-11 13:03:39 följande:

    Sofia: googla på e-vitamin och IVF så hittar du mycket. jag tog tillskott förut som en av alla saker jag gjorde för att förbättra mina chanser, men gör det inte längre. Evidensen är inte jättestark men det skulle kunna göra skillnad. Dock inte på bara några dagar.

    Nedan info finns tex på denna länk: https://legacyivf.com/vitamin-e-and-fertility-treatments-what-to-know-to-improve-your-chances-of-conceiving/

    In a study published in an issue of Fertility and Sterility, it was found that vitamin E supplements may aid in the increase of thickness of the endometrium. Endometrium, which refers to a woman?s uterine lining, can be thin for a number of reasons, such as low estrogen levels. When the uterine lining is less than 8 mm thick, it can reduce the likelihood of successful implantation. Results from the study showed that 52 percent of women who were given 600 mg a day of vitamin E had improved endometrial thickness.


    Tack snälla. Då ska jag införskaffa E- vitamin. Det kan ju inte skada och boosta kroppen med det redan nu trots att det förmodligen inte hinner göra ngn skillnad. HAde du oxå problem och bygga slemhinna? 
  • sofia2021

    I går var vi på ett nytt UL för att mäta slemhinnan inför återföring och den var 6,7 mm och vi fock tid för återföring så på måndag är det dags, såååå nervös. Ge mig Era bästa tips inför dagen Kyss Trots att jag gjort detta ett antal gånger ör jag så nervös och känner mig som en nybörjare. Ha en fin dag <3

  • sofia2021
    Tekannans skrev 2022-02-16 13:09:00 följande:
    Kul att det har gått framåt med slemhinnan i veckan och vilken lättnad att den hunnit växa till sig. 
    Åå vad svårt med tips, det jag kan komma på är att äta allsidigt och nyttigt. Sluta eller dra ner på kaffe så mycket du kan. Sen att försöka slappna av och inte stressa men det är ju förstås lättare sagt än gjort. På dagen sen så bara njut. Vilken känsla det är när man lämnar kliniken och ruvningen är igång, den glädjen och spänningen brukar jag ha i flera dagar efter

    Om det går så välj en tid så tidigt som möjligt på insättningsdagen. Jag var hemskt nervös att de skulle ringa och säga på förmiddagen att allt var inställt så jag hade gärna kortat ner den tiden. 
    Ja men det känns fantastiskt än så länge, den jobbiga biten är dock kvar, oron och ovissheten men jag ska försöka njuta så mycket jag bara kan. Vi har insättning 13:20 så jag lär väl vara så så nervös timmarna innan. Jag hoppas så att vår lilla flinga klarar upptingen Skäms
Svar på tråden Äggdonation 2022