• Bilbo79

    Äggdonation 2022

    Så spännande Linn! Hur gick äggplocket? Jag antar att ni får veta hur många ägg som befruktats imorgon, jag håller tummarna!

    Vi går på Gynhälsan i Uppsala, och våra ägg kommer från en donator någonstans i Europa.

  • Bilbo79

    När jag har gjort IVF med egna ägg har jag fått veta antal samma dag som äggplock, och dagen efter har jag fått besked om hur många som befruktats normalt. När vi gjorde äggdonation fick vi veta dagen efter att äggen befruktades hur många som hade normal befruktning. Men vi går privat och det är möjligt att den typen av service är bättre då. Snart vet ni, och då är det dags för nästa milstolpe Glad

  • Bilbo79

    Haha, jag känner ju mig själv och skulle inte kunna hålla mig från att fortsätta testa för att jag vill se strecket bli starkare Flört
    Så jag testar på! Det är mitt sätt att hantera osäkerheten.


    I övrigt försöker jag distrahera mig med annat, jag blir helt nipprig om jag bara tänker på graviditet Skrattande

    Hur går det för dig?

  • Bilbo79

    Teamaker: Man kan ju aldrig råda någon annan, men amh är bara en av flera faktorer och inte i sig helt avgörande för chansen att bli gravid då det inte säger något om äggens kvalitet. 

    Har en bekant som pga mycket lågt amh och hennes ålder blev rekommenderad att gå direkt på ÄD, men hon valde ändå att testa en IVF som ensamstående. Kliniken ville avbryta behandlingen pga enbart två äggblåsor, men hon fick dem att istället göra en insemination för att i alla fall ha en liten att bli gravid och inte slösa bort ev ägg. Hon är nu gravid med tvåäggstvillingar. Trots lågt amh måste hon ha en fantastisk  äggkvalitet!

    Jag veeet att detta är anekdotiskt och inte säger något om dina chanser - det är heller knappast det ?normala?, men jag tänker att det ändå kunde vara värt att se hur du reagerar på IVF-behandling.


    Å andra sidan, om det inte känns så viktigt att det är dina egna ägg så är ju äggdonation ett bra alternativ med markant bättre chans till graviditet generellt.

    Jag kan alltså inte råda. Det viktiga är att du/ni kommer fram till vad som känns rätt.

  • Bilbo79
    sofia2021 skrev 2022-01-20 10:19:08 följande:

    Hej! Ny här i tråden. Vi går också på Gynhälsan i Uppsala och inväntar nu mens för en andra återföring efter ett MA. Tänk att man kan längta så mycket efter tantröd Skäms


    Så spännande! Glad


    Jag beklagar ditt MA. Har varit där själv och det var tufft. Håller alla tummar för att det ska gå denna gång!

    Vad är erfarenhet av Gynhälsan? Hur många ägg köpte ni och hur många embryon fick ni?

  • Bilbo79

    Fint att höra Sofia! Hur många embryon fick ni totalt?

    Angående slemhinna så gjordes vår första insättning på Gynhälsan på cykeldag 19 och den andra på cykeldag 17. Jag tror dock inte att slemhinnan avgjorde tidpunkten då de planerade så redan innan den kollades. Första gången var den bara 7mm och denna gång 11mm tror jag (med ökad dos östrogen) - jag kan ha lite svårt att bygga slemhinna inför ET när jag inte tagit sprutor.

  • Bilbo79

    Jag lägga till att stimuleringen startade på cykeldag 2, och att slemhinnan kontrollerades inför insättning. Första gången 5 dagar innan (samtidigt som äggen befruktades) och andra gången 7 dagar innan pga lägre bemanning i samband med julledighet.

  • Bilbo79

    Vi har haft otur med äggen på Gynhälsan. Av totalt 15 ägg har det bara blivit två blastocyster.

    Jag tar 6mg Progynon och använder Estradotplåster 100mg.

Svar på tråden Äggdonation 2022