• Bilbo79

    Äggdonation 2022

    sofia2021 skrev 2022-01-20 13:49:27 följande:
    Har Ni inga blastos kvar nu??? Måste Ni påbörja en ny matchning?
    Hoppas ju att embryot stannar kvar och att vi inte behöver någon ny matchning Glad Inte lätt att hålla reda på alla i tråden men jag har plussat och är idag på ruvardag 8.

    Ja precis, 3x2mg Progynon och byter plåster 2ggr/vecka.
  • Bilbo79
    sofia2021 skrev 2022-01-21 07:34:57 följande:
    När började dina symtom och vilken ruvardag plussade Ni?
    Inga symtom, plussade på ruvardag 5.
  • Bilbo79

    Det ser tyvärr inte så bra ut för mig. Ingen riktig stegring på stickorna. Tog ett blodprov igår för att kolla mitt hcg och det var 40 vilket är lågt med tanke på att det var fyra dagar efter att jag plussat. Jag ska ta ett nytt blodprov på måndag och försöker att inte ta ut något i förskott, men det känns rätt mörkt nu Rynkar på näsan

  • Bilbo79

    Hur har det gått idag Linn?

    Här har det gått bra! Hcg har ökat fint från 40 i fredags till 141 idag. Värdet är fortfarande inte så högt (är i vecka 4+3) men som jag förstår det är ökningen det viktigaste och jag har en dubbleringstid på 1,7 dagar. Så just nu kan jag andas ut en stund. Tack för ert stöd! Hjärta

  • Bilbo79

    Härligt Linn!

    Tekannans, jag köper mina tester hos Werlabs eller Blodkollen. Förutom hcg följer jag upp TSH, östrogen samt progesteron Glad

  • Bilbo79

    Jag kommer inte ihåg när jag började med vad, men har tagit Lutinus x3, Progynon x3, Estradotplåster 100mg 2/v samt Trombyl på ordination av kliniken. Mitt behandlingsschema är anpassat utifrån resultatet av tidigare IVF-behandlingar då jag exempelvis har svårt att bygga slemhinna.

    Jag går även hos Fertilitetsplus och får intralipiddropp samt tar prednisolon. Detta gör jag inte i samråd med Gynhälsan. Jag har tidigare haft fyra kemiska graviditeter och en MA, så jag kollade upp mitt immunförsvar vilket visade på en hög andel T-celler.

  • Bilbo79

    Så mycket spänd förväntan här inne! Jag räknar ned dagarna till första ultraljudet den 15/2. Då får vi förhoppningsvis veta om det finns någon där inne Hjärta
    Kommer även att ta ett nytt blodprov på måndag, även om jag för tillfället känner mig lugn med att strecken på stickorna blivit starkare. 

  • Bilbo79
    Tekannans skrev 2022-01-29 10:40:22 följande:
    Jag håller med det är en väldig förväntan i tråden så här i början på året. 

    Och så roligt att vi båda fick ett positivt resultat. Stort grattis till dig
    Hur går det för dig tekannans? Har du några symtom. Jag hoppas att det går bra för mig ???? Fina starka streck på stickorna, men följer upp med blodprov för säkerhets skull då mitt hcg har legat lite lågt. Nu sitter jag som på nålar och väntar på resultatet. Jag har väldigt lite symtom, men tror att jag känner ett väldigt vagt illamående ibland, om det inte är inbillning. Möjligtvis något ömma bröst också?
  • Bilbo79

    Spännande med allt som händer i kroppen tekannans Glad
    Ja, det är hcg jag följer upp. Ökningen är fin även om jag har legat lite lågt. Är inte så orolig längre efter att ha fått det senaste resultatet - försöker släppa behovet av att få ständiga försäkringar. Nu ska inte jag heller testa mer! Nästa milstolpe är ultraljudet den 15/2.

    Jag började göra IVF som ensamstående för tre år sedan, och då var mina vänner och min familj ett ovärderligt stöd under resan. Nu är det jag och min sambo som gör detta ihop, men jag är fortfarande väldigt öppen mot omgivningen. Vi har berättat för familj och närmaste vänner.

  • Bilbo79
    Tekannans skrev 2022-02-01 15:43:15 följande:

    Vad bra att det hade ökat och till en nivå som du är nöjd med, pust! Ja nu får vi sikta på UL, nästa milstolpe minsann! Men det är ju en evighet tills dess..  Jag har haft två missfall tidigare (egna ägg då) båda i vecka åtta så jag väntar helst till efter vecka åtta för att ta UL. Tänker om jag gör UL vecka sju så kan ju vad som helst hända under veckan efter.. Mitt UL är den 26/2 och när jag kontrollräknar så tycker jag att det borde vara vecka 9 så det kanske är i senaste laget. Du hade den 15/ om jag mins rätt, vilken vecka är du i då?

    Jag har också varit öppen med de allra närmaste och en kollega hittills. Denna gången har jag inte delat det sista med kollegan dock, vet inte varför. Men tror att jag inte skulle orka meddela om ett ev missfall igen. Det får i så fall bara bli till familjen denna gången.


    Jag förstår att du vill vänta lite med ultraljudet. Fick själv MA efter att vi fått se hjärtslag på ett ultraljud och det var tungt. Jag kan dock inte vänta längre än nödvändigt, är alldeles för otålig. Visst är vi helt synkande med insättning av femdagars på samma dag (bf 30/9)? Jag räknar befruktningen som vecka 2+0, och då kommer jag att vara i vecka 7+4 på ultraljudet.
  • Bilbo79
    sofia2021 skrev 2022-02-11 12:13:27 följande:
    En fråga. Var i dag på ultraljud för att kolla slemhinnan inför återföring. Tyvärr mättes den endast till ca 6 mm så nu blir det ett nytt ul nästa vecka på tisdag. Vad tror Ni, hinner den växa till sig något tills dess? Har Ni några husmorstips för att bygga snabbare. Alla tips mottages tacksamt Skäms
    Hoppas att den växer till sig! Min slemhinna brukar också vara tunn. Använder du plåster (Estradot)? Annars är mitt tips att lägga till plåster. Om du redan har både plåster och Progynon kanske du kan öka dosen i samråd med kliniken?

    Ett annat tips är E-vitamin i hög dos, men det hinner inte göra skillnad till på tisdag.

    Lycka till, jag håller tummarna!
  • Bilbo79

    Sakura77, tack för att du delar med dig! Så fint att läsa dina tankar för mig som är mitt i processen.

  • Bilbo79

    Sofia: googla på e-vitamin och IVF så hittar du mycket. jag tog tillskott förut som en av alla saker jag gjorde för att förbättra mina chanser, men gör det inte längre. Evidensen är inte jättestark men det skulle kunna göra skillnad. Dock inte på bara några dagar.

    Nedan info finns tex på denna länk: https://legacyivf.com/vitamin-e-and-fertility-treatments-what-to-know-to-improve-your-chances-of-conceiving/

    In a study published in an issue of Fertility and Sterility, it was found that vitamin E supplements may aid in the increase of thickness of the endometrium. Endometrium, which refers to a woman?s uterine lining, can be thin for a number of reasons, such as low estrogen levels. When the uterine lining is less than 8 mm thick, it can reduce the likelihood of successful implantation. Results from the study showed that 52 percent of women who were given 600 mg a day of vitamin E had improved endometrial thickness.

  • Bilbo79
    Tekannans skrev 2022-02-17 13:21:47 följande:

    Bilbo hur gick det för dig på ultraljudet i veckan? Du har inte skrivit något och jag vågar knappt fråga. Hoppas hoppas allt såg bra ut!!


    Vad fint att du kom ihåg ?? Det gick bra! Det fanns en liten parvel där inne med tickande hjärta. Så underbart att se! Oron har inte släppt helt - har ju inte Så mycket symtom så ibland känns det overkligt att jag skulle vara gravid, men förhoppningsvis är allt som det ska och fortsätter att vara det Glad Inskrivningssamtal hos BMM på måndag. När skulle du göra ditt ultraljud?
  • Bilbo79
    Tekannans skrev 2022-02-18 09:04:43 följande:
    Ååå så underbart! Har du varit med om det tidigare? Herregud hur kändes det? Eller var det svårt att ta till sig? Såå roligt, snacka om milstolpe

    Men jag förstår att du ändå är orolig. Jag har börjat inse att jag kommer vara orolig tills ett barn är fött, det är nog bara att konstatera. Det är så mycket man inte kan styra över. Men jag hoppas att du kan glädja dig att få se ett litet pickande hjärta så här långt.

    Jag har ultraljud på torsdag nästa vecka. Jag tänker på det varje dag och räknar dagarna hela tiden. Om allt ser bra ut då så ska jag skriva in mig hos bmm direkt efter besöket. Hoppas hoppas!! Jag har haft symptom varje dag sedan testet så just nu vågar jag vara ganska positiv men oron finns där att det kommer försvinna eller att det bara är kroppen som tror att den fortfarande är gravid. Ja.. så även om man har symptom så oroar man sig. Hopplöst
    Haha, ja oron lär man ju få vänja sig vid Flört

    Jag har fått se ett hjärta ticka en gång tidigare. Den graviditeten stannade tyvärr av i vecka 8 någon gång. Så även om jag vet att risken för missfall rent statistisk är väldigt låg efter bekräftat hjärtslag så finns ju oron kvar!

    Så spännande med ditt ultraljud nästa vecka! Det låter lovande med dina symtom. Allt kommer nog att se bra ut!
  • Bilbo79
    sofia2022 skrev 2022-02-19 10:53:49 följande:

    Hej alla! på måndag är det dags för oss att sätta in vår flinga och är så nervös. Snälla håll tummarna för oss att det går vägen denna gång efter en rad tidiga mfSkäms


    Så spännande Sofia! Håller tummarna! Hoppas att alt gått bra idag Hjärta
  • Bilbo79

    @Tekannans Neeej, så otroligt ledsamt att höra. Jag beklagar verkligen! finner inga ord. Har varit där själv och det suger verkligen. Stor kram till dig i allt det tuffa Hjärta

  • Bilbo79
    Tekannans skrev 2022-02-26 19:42:13 följande:

    Tack snälla ni. Ja så otroligt tufft och så tomt det känns nu.. och att allt bara kan förändras på ett ögonblick.
    Vi ska åka tillbaka och göra ett till ul för att vara helt säkra, på läkarens rekommendation. Men jag funderar på att avboka det, det känns mer som slöseri på tid och hemskt att behöva höra samma besked igen. Vi får se hur vi gör. 
    Tack igen för era ord det värmer verkligen.


    Nu är ju detta helt och hållet ert beslut, men jag hade definitivt velat göra ett till ultraljud just för att embryot var rätt storlek sist och jag hade velat försäkra mig om att det verkligen inte finns hjärtslag. Jag förstår att det blir hemskt att höra det tråkiga beskedet igen även om ni nu är förberedda, och jag kan inte råda er och vill definitivt inte ge några falska förhoppningar, men jag hade gått dit för att vara helt säker. Ni ska givetvis göra det som känns rätt för er Hjärta
Svar på tråden Äggdonation 2022