• Tor 6 jan 22:33
  6295 visningar
  2 svar
  2
  6295

  Tips för att öka produktivitet

  Jag har länge velat bli bättre på planering och organisation i hemmet, men jag kommer aldrig någonstans. Jag är den typen av person som ser allt som behöver göras men inte riktigt vet var jag ska börja, och sen blir det bara att jag inte sätter igång med någonting istället. Jag måste på något sätt kunna få ihop allt som ska göras på ett återkommande schema och få påminnelser om vad som ska göras och kunna bocka av det jag gör varje dag, och på så sätt ligga steget före så att säga.

  Jag skulle vilja ha tips på appar, webbsidor, böcker, metoder och liknande som hjälper med att bli bättre på att planera och organisera. Jag vill få igång någon slags rutin som gör att jag varje dag tar tag i saker så att man i längden får allt gjort på ett återkommande schema. Jag har hittat ett par appar än så länge som hjälper ganska bra med detta - en som heter Sweepy som hjälper till med städning, och en app som heter Planta för att hålla sina växter vid liv. Helst skulle jag vilja hitta något som täcker flera områden så att man på något vis kan planera hela sin dag och allt som är relevant för dagen!

  Jag drömmer om att bli en person som är produktiv, organiserad och renlig, och på så sätt mår bättre i själen. Just nu känner jag mig så otroligt stressad av att jag inte vet hur jag ska få igång den här rutinen och hålla mig till den. Jag avundas de som har full koll på läget och får saker gjorda.

  All hjälp välkomnas!

Svar på tråden Tips för att öka produktivitet
 • Tor 6 jan 23:12
  #1

  Jag gör alla måsten på torsdagar. Då har jag alltid tid i tvättstugan, jag städar, vattnar blommor och handlar mat samt skriver matlista för kommande torsdag.

  Var tredje månad kör jag storstädning. Då torkar jag av hela köket, alla lister, under badkaret osv. Rensar och städar i skåp, lådor, badrumsskåp och garderob mm.

  Fönstren putsar jag var tredje vecka tills vintern kommer, då putsar jag bara insidan några gånger. Varje vinter frostar jag ur frysen.

  Ett tips är att hålla nere på antalet ägodelar och att de ägodelar man äger till stor del fyller en praktisk funktion och samtidigt är estetiskt tilltalande. Ett annat tips är att bara ha en uppsättning sängkläder och handdukar, då kan man inte hoppa över tvättiden. Se till att var sak har sin plats så slipper du plocka så mycket.

 • Fre 7 jan 00:31
  #2

  En superapp ifrån 80-talet - Strukturkalendern! Man behöver inte ens en smart phone :)  merstruktur.se/strukturkalendern/
Svar på tråden Tips för att öka produktivitet
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...