Allergener i rödvin? Är det skillnad på olika druvor?
Vid tre tillfällen den här julen (senast idag) har jag fått nässelutslag i ansiktet. Vid alla tre tillfällen har det sammanfallit med att jag har druckit rödvin till maten. Jag gör det ibland, men det är först nu som jag har reagerat.
Idag drack jag "Lisa 1503" och förra gången "Barbone." Jag tror att jag helt enkelt har blivit överkänslig mot något i de här rödvinen. Problemet är att rödvin är den enda alkoholhaltiga dryck jag dricker.
Jag kan absolut ingenting om rödvin. Kan det vara en särskild druva jag är allergisk mot? Eller handlar det om att jag vid samtliga tillfällen har druckit "billigt" rödvin? Hur ska jag tänka för att våga dricka ett glas rött till maten fler gånger utan att se ut som att jag är brännskadad efteråt? Jag har druckit de här vinerna tidigare utan reaktion. Jag har inte alls ätit samma mat till vinet, så det är helt klart vinet som är boven i dramat.