Inlägg från: Embla twopointoh |Visa alla inlägg
  • Embla twopointoh

    Varför citera ni Trådstarten?

    1: För att om man inte citerar ser man inte ursprungsinlägget, och kan missa att svara på vissa saker.
    2: I en längre tråd är det inte alls självklart att det är trådstarten man svarar på. Därför citerar man TS för att förtydliga.

  • Embla twopointoh
    Drottningen1970 skrev 2022-01-08 20:05:10 följande:
    Det borde vara en självklarhet att det är ursprungsinlägget man svarar på, för annars citerar man det man avser besvara. Att folk inte fattar det är ju grundproblemet.
    Grundproblemet är väl snarare att människor tänker och resonerar olika. Alla är inte som du, eller som jag. Det måste man också förstå.
  • Embla twopointoh
    Drottningen1970 skrev 2022-01-08 20:40:44 följande:
    Jag kan konstatera att så är fallet. Men förstå? Nej. Det borde vara så enkelt.
    En del av problemet är också att vissa verkar reflexmässigt bedöma människor som tänker och resonerar olika från de själva som varande korkade.

    Var någonstans i Familjelivs regler, eller någon annanstans på sajten, står det att om man inte citerar något inlägg så svarar man automatiskt på Trådstarten? Jag går inte med på att det är någon "basal regel" som är underförstådd, speciellt inte av nya medlemmar.
  • Embla twopointoh
    Drottningen1970 skrev 2022-01-08 20:52:18 följande:
    Det är ju så självklart. Jag förstår dig inte.
    Det är okej. Vissa människor förstår man inte. Huvudsaken är att man förstår att alla inte är som man själv, och att det inte betyder att de automatiskt är korkade.
  • Embla twopointoh
    neverpreggo skrev 2022-01-09 09:22:12 följande:

    Det är standard på forum och t.om FB-grupper. Alltid någon som missat hur man gör på forum men så vanligt är det nog inte att detta håller i sig länge :D


    Såg någon kommentar om att det skulle vara normalt att om man inte citerar så svarar man på det senaste inlägget... Då vore forumet mer kaos Skrattande


    Jag håller med om att det är så det brukar fungera på FB, men här på FL (jag hänger inte på något annat forum) gör folk så olika att jag inte tycker att det går att säga att något visst sätt skulle vara standard (i alla fall inte i trådar som är längre än någon sida).
Svar på tråden Varför citera ni Trådstarten?