Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Varför citera ni Trådstarten?

    Drottningen1970 skrev 2022-01-08 19:15:48 följande:
    När man svarar i en tråd så gör man. Det ligger i sakens natur att det är utsprungsinlägget man svarar på. Varför envisas folk med att citera hela trådstart när de svarar för första gången i en tråd? Av nån anledning verkar detta vara vanligast när trådstarten är en skitlång text dessutom.

    Detta resulterar i att man får scrolla som en galning och det bara får plats ett litet antal inlägg per sida. Citeringsfunktionen är till för att använda när man svarar på ett specifikt inlägg i tråden för att visa vilket inlägg man svarar på.
    För att det inte alls ligger i sakens natur för alla att det är trådstarten man svarar på. Särskilt inte ett antal sidor in i tråden. 

    För att det ger trådstarterskan (eller trådstartaren) en "ping" att någon svarat på dennes inlägg. Det är kanske den största anledningen. Då kan TS klicka direkt på denna notis för att se det som är riktat just mot honom/henne och eventuellt hoppa över övriga 200 nya inlägg.

    För att 30 sidor in i tråden har diskussionen gått från att handla om Frankrikes säkerhetspolitiska dilemma gentemot Andorra till att handla om för eller emot bröstmjölksersättning - så för att styra samtalet tillbaka mot trådens ämne ... .... 
    Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin, Stefan Löfven
Svar på tråden Varför citera ni Trådstarten?