• Tor 13 jan 13:22
  3799 visningar
  42 svar
  Inlägg från amandakollb Visa alla inlägg
  42
  3799

  Någon med PCO som är sugen på syskon?

  Hej!

  Någon fler här som har pco och fick hjälp första graviditeten med tex letrozol och har börjat fundera på syskon? De vore kul att följas isåfall :)

  Jag har pco och väldigt oregelbunden mens så fick hjälp av letrozol och ovitrelle med att bli gravid första gången. Fick vår dotter i maj 2021 så hon är 10 månader drygt. Vi tänkte börja försöka i maj men tar ju lite tid med att starta igång med läkarbesök och provera och letrozol osv så tänkte boka tid för det redan i mars/april. Hoppas någon är i liknande sits!

 • Svar på tråden Någon med PCO som är sugen på syskon?
 • Tor 17 feb 22:00
  #2
  Viccyy skrev 2022-02-15 16:21:51 följande:

  Jag är i liknande sits. Min son är 2 år och 4 månader och vill vill ha syskon. 

  Har precis slutat med minipiller för typ 2-3 månader sedan.

  Jag besökte faktiskt gyn idag som gav mig Letrozol direkt. Förre gången blev jag gravid efter att ätit provera som gav mig mens efter bara 3 dagar. 

  så aldrig testa letrozol. Vad är din erfarenhet av letrozol? 


  Hej! Kul att du svara och att du är i liknande sits! 


  jaså? visste Inte att en gynekolog kan skriva ut letrozol! Men hur funkar det då när du äter de, kommer du ha någon uppföljning med ultraljud osv?:) bor du i Sthlm? 

  jag åt letrozol tre omgångar (blev alltså gravid på tredje omgången) så jag har positiv erfarenheter av letrozol! men fick ovitrelle också som är en spruta som gör att ägget släpper. Så hoppas på både letrozol och ovitrelle denna gång. :)

 • Tis 1 mar 13:50
  #4
  Viccyy skrev 2022-02-28 20:32:10 följande:

  Ja hon skrev ut direkt. Gick till Familjeläkarna i nacka. Ja jag bor på Värmdö.

  Jag har ätit Letrozol nu i 5 dagar, CD 3 - 5. Denna gång blir det ingen uppföljning i form av ultraljud då jag är bortrest under den tiden. Men vi ska testa hur min kropp känns och så får vi se hur det går. 

  Nu har jag haft mens hyfsat regelbundet i 3 månader utan någon hjälp så det känns skönt. Men fortfarande svårt att pricka in ägglossning känner jag. Men ska testa med ägglossningsstickor nu så får vi se om det blir något effekt. 

  Hur går det nu för dig?


  Vad skönt! Kommer det att vara uppföljning med ultraljud nästa cykel när du är hemma igen? :) 

  låter jättebra, brukar du testa med stickor och tycker du att det brukar funka? Tycker jag aldrig får utslag för ägglossning :( hört att de kan va svårare med pco. 


  det går långsamt, har tid på sophiahemmet för utredning om 2 veckor så får se vad de säger då. det blir spännande! 

 • Tis 15 mar 14:45
  #6
  Viccyy skrev 2022-03-02 20:36:34 följande:

  Ja jag tänkte nog att det blir UL då.

  Ska jag va ärlig så har inte jag hålla på med detta tidigare. 
  Testat nån gång med ÄLstickor fick utslag men inte gravid den gången, månaden efter blev jag gravid. 

  Kan inte jätte mycket om detta. Men har tagit Letrozol nu så är på CD 12 och ska nog börja testa med stickor tror jag. Lite spännande ????

  Vad för slags utredning ska du göra? Skönt att få hjälp snabbt ????


  hur gick det för dig med ÄL-stickorna? vart är du nu i cykeln?

  Jag har precis kommit hem från sophiahemmet så fick göra en vaginal undersökning samt lämna blodprov. fick även provera, letrozol och ovitrelle utskrivna så det känns som ett steg i rätt riktigt! dock har vi tänkt att avvakta och istället köra igång i maj. så två månaders väntan på det.. hoppas det går snabbt!! 
 • Tor 7 apr 21:31
  #8
  Viccyy skrev 2022-03-30 19:24:41 följande:

  Ja du, min cykel tar aldrig slut. Jag fick positivt på ÄL-stickorna CD 28 och alla symptom man kan ha. nu är jag på CD 40 och vänta på antingen ett plus eller att mensen ska komma. Aldrig haft såhär lång cykel. 

  Va skönt att du fått hjälp. Om jag inte plussar denna helg så vill jag få hjälp på ett ställe där dom har specialister på detta. 

  Va dom bra på Sophiahemmet? 


  Hur går det för er nu? Mens eller plus? Hoppas på plus! :) 

  ja de var bra där, fick träffa en läkare som var lyhörd och trevlig, får se sen hur det blir när vi väl kör igpng med stimuleringen :) 
 • Fre 8 apr 21:51
  #10
  Laktrisens skrev 2022-04-08 07:35:10 följande:

  Hej!
  har inte pco men utebliven ägglossning (alltid regelbunden mens) men äl hoppa över väldigt ofta, hade äl nu i februari men annars har jag sällan ägglossning. Har tid för letrozol besök om 2 veckor så hoppas få hjälp. blev gravid på första kuren letrozol förra gången, sonen är två år i sommar så känns som de är läge för syskon!! Följ gärna åt! // Hjärta


  Hej och vad kul att du hittade hit :D kul att följas! hur vet du att du har utebliven ägglossning fast du har regelbundna cykler? :) har läst fler skriva de också så är nyfiken!


  Vad skönt att det gick så fort förra gången, för mig tog det sig på tredje kuren så hoppas på något liknande denna gång med. får ni också betala för att köra igång med letrozol då ni har ett barn redan?:) 

 • Mån 11 apr 15:36
  #17
  Laktrisens skrev 2022-04-09 12:07:42 följande:
  Ja verkligen! vi gjorde en utredning för jag blev inte gravid på ett år o enligt prover som togs hade jag ingen ägglossning, samt fick aldrig utslag på äl test eller kände av ägglossning, inga flytningar etc.
  trodde verkligen jag hade ägglossning eftersom min mens inte strular, den har alltid kommit väldigt regelbundet men troligtvis är de ju äl som uteblir ändå för jag aldrig blev gravid. Ja precis, de kostar 1500 kr har jag för mig för en behandling och ultraljud. Får ni med betala? tredje kuren är ju jättebra att lyckas på, skönt att det fungerade för er!

  När ska du börja med letrozol? Har du försökt länge med syskon? 
  jag längtar så tills vi kör igång med kuren i maj, o hoppas att de ska gå fort, men tror att de kommer ha längre tid o flera kurer denna gången, känner de på mig. Hur går dina tankar o känslor inför letrozol behandlingen? mådde du dåligt av tabletterna sist? Funderade på hur jag mådde men minns knappt..
  kul följas!
  okej jag fattar! måste varit jobbigt att ha regelbunden mens och sen långt efteråt få veta att du knappt ha haft ägglossning, lite snopet :( 

  ja vi får också betala, betalade 2100 kr för första läkarbesöket, där det ingick vaginal undersökning, utskrivning av alla mediciner och blodprov där de kollade prolatrin och tsh. Har inte fått veta något om blodproverna så antar att de var bra.. 

  men sen kommer vi få betala 2500 kr för varje stimulering/cykel. och då ingår det så många ultraljud man behöver. så man kommer ju fort upp i en del pengar om det drar ut på tiden :/ men det är det såklart värt! 

  vi har inte försökt alls, då jag fortfarande inte fått tillbaka min mens. vi har inte riktigt bestämt datumet för när jag ska börja med provera men börjar ju bli dags att bestämma snart :D vilket datum har du läkarbesöket i maj? 

  hm det känns ändå helt okej faktiskt, jag tycker inte att jag reagerade alls egentligen på tabletterna av vad jag kommer ihåg.. men har säkert glömt något haha! hur känner du? :) vet ju att många tycker provera är väldigt jobbigt.. 
 • Mån 11 apr 15:38
  #18
  Viccyy skrev 2022-04-09 14:30:01 följande:

  Va kul att fler hittat hit.

  Min förra cykel slutade med mens tyvärr exakt 10 dagar efter ÄL så hade en cykel på ca 49-40 dagar.

  Är på CD 10 nu i en ny cykel och väntar på ÄL, käkade enkeldos letrozol denna gång också så hoppas på en snabbare effekt igen. Har bokat VUL men inte förens ganska sent i cykeln, dom hade ingen tidigare tid. Men om jag får sen ÄL igen så är den tiden perfekt men annars får jag bara avboka o, jag får tidigare ÄL. 

  Laktrisens 
  wow regelbunden cykel utan ÄL, inte hört förut. Vad sa läkarna att det beror på? kul att följas åt.

  Amandakollb 
  Ni kör igång med letrozol  i maj? 


  okej funkar enkeldos bra för dig tycker du? har du fått bra äggblåsor på det tidigare? =) 

  okej vilken CD har du inbokat ultraljud? vilken CD är du på nu? :) 

  vi kör igång med provera i maj och får hoppas att mensen kommer snabbt så vi kan sätta igång med letrozol redan i maj! 
 • Lör 16 apr 11:22
  #20
  Viccyy skrev 2022-04-15 02:56:11 följande:

  Första cykeln med enkeldos fick jag ÄL CD 28! så det va nog en vanlig cykel där inte Letrozolen hjälpte! 


  Denna cykel fick jag ÄL positivt på stickorna CD 14 och CD 15 så hoppas på att ägget släpper idag CD 16, ska ta ÄL test lite senare idag, men så jag är alltså just nu CD 16! 


  VUL är inbokad CD 21 så den kommer inte va till någon nytta för just detta! det Va den enda tiden dom hade! men förra gången fick jag så pass sen ÄL så tänkte att den kanske skulle passa in då! 


  så än så länge tycker Jag att Letrozolen fungerat bra ändå! 


  Förra gången blev jag gravid på bara Provera så dom tabletterna är bra! ???? Men denna gång har jag haft mens varje cykel men oregelbundet! 


  Hur gamla är era barn? ??


  Testade du senare igårkväll? Hur gick det? 


  vad olika det kan vara ändå, när jag åt dubbeldos förra gången så fick jag ultraljud på cd 10 och sen varannan dag tills jag kunde ta ovitrelle. Tror jag hade äl typ på cd 16 eller något sånt. Ska bli spännande att se hur det funkar denna omgång! 


  vår dotter är lite drygt 13 månader. Så förhoppningsvis blir hon runt 2 år när syskon kommer. Hur gamla är era barn? :) 

 • Tis 19 apr 11:32
  #21

  Vad sjukt, jag fick mens idag!!! första mensen efter förlossningen. så behöver inte äta provera som jag fick utskrivet. Dock så var det lite dålig tajmning ändå, synd att den inte kom om typ 2-3 veckor... 

 • Tis 19 apr 20:54
  #23
  Viccyy skrev 2022-04-19 14:47:10 följande:

  Jag fick positivt(tror jag) ÄL test CD 16 på morgonen(dock tyckte jag det va lite svagare än innan så kan varit negativt, eller på väg att bli negativt) men fick negativt på kvällen CD 16 så ägget släppte nog där på morgonen. 

  Så nu håller vi tummarna på att vi lyckades och får napp denna gång. Är ju nu i CD 20 så invänta mens eller plus  Skrattande


  Okej håller alla tummar!!:) vilket datum blir bim? Hur gammal är ert barn? 
 • Tor 21 apr 22:09
  #25
  Viccyy skrev 2022-04-21 20:53:14 följande:

  Jag va på VUL igår 5 dagar efter ÄL. Hon kunde se att jag hade ägglossat så nu håller vi tummarna. Kommer inte testa förens BIM. 

  Jag har BIM Onsdag 28 April. Så ska hålla mig 1 vecka till och testa om inte mensen kommer den dagen. 

  Vår son är 2.7 år Skrattande

  Amandkollb hur går det för dig annars? du fick mens?


  Åh vad härligt att du fick bekräftat äl! Gud så spännnde :) vilket försök är detta? 

  jaf har fått mens den 19 spril så började med letrozol igår faktiskt. Men vi ska dock inte försöka denna omgång för det blir för tidigt :( men äter letrozol för att jag förhoppningsvis ska ägglossa och få mens om en månad ca. 
 • Fre 22 apr 22:35
  #28
  Viccyy skrev 2022-04-22 22:05:03 följande:

  Detta är andra försöket ???? 

  okej hur gammal är ditt barn? ????


  Hon är drygt 13 månader:) 

  hut mår du? Känner du av några symtom? 
 • Mån 25 apr 11:24
  #29
  Laktrisens skrev 2022-04-10 08:34:49 följande:
  ja precis! De känns bra, o skönt att de finns hjälp att få :) förstår, hoppas att ni prickar äl!
  jag hoppas få börja i maj då läkarbesöket är om 2 veckor, så blir lagom till mensen i mitten på maj. men ultraljud ska väl göras först så får hoppas att de ser bra ut o vi kan börja. Förra gången hade jag en cysta så fick vänta typ 4 månader med första kuren :(  så hoppas få börja direkt denna gång, för väntan är jobbig ..!
  hej hur går det för dig? har du varit på läkarbesök ännu? :)
 • Ons 27 apr 06:14
  #31
  Viccyy skrev 2022-04-26 20:51:37 följande:

  Halloj! 


  va på VUL hon kunde se antydan till att jag ägglossat! 


  Jag är just nu på BIM-2 och gjort test! 


  vill ni hjälpa mig? Tror ni att det är spöstreck? 


  Men wow nej jag tror inget spökstreck, men skulle nog testat om typ två dagar och sett att det ökat! Grattis :DD
 • Ons 27 apr 19:41
  #35
  Viccyy skrev 2022-04-27 18:48:34 följande:


  Okej fick precis svart och vitt att jag är gravid! 


  detta är antingen BIM eller BIM-1 


  så kul alltså tusen grattis :D kul att ni lyckades på andra försöket bara! När blir bf? I februari va? 


  har du några symtom? 

 • Tor 28 apr 16:06
  #37
  Viccyy skrev 2022-04-27 20:02:28 följande:

  Tack så mycket!


  Ja jag är i chock kan typ inte tro det.
  Men något som jag märkte skillnad över denna Äl mot förra va att det gjorde ont under sex, kändes som att han kom åt livmodertappen. Och eftersom jag är som jag är så började jag googla, då kom det fram att många som haft ÄL och sedan blivit gravida har haft ont just då för att livmodertappen åkt ner typ för att möta spermierna haha då kan mannen komma åt och det gör jävligt ont. 

  Jag hade aldrig testat såhär tidigt om det inte va för att jag känt lite stickningar och smärta i bröst och nedre del av magen, trötthet och magkänsla. 

  I veckan grät jag och jag va helt säker på att jag skulle få mens för att jag fick menssmärtor.
  Men vet också att förra graviditeten hade jag grov molande värk i början.

  Vill gärna fortfarande följa din resa!!

  Vilken CD är du i nu?


  förstår det!! kom ihåg att jag också var så chockad när jag plussade, så förstår verkligen känslan! okej vad intressant! så himla roligt, hur berättade du för din sambo? :)

  nu är jag på CD10, förhoppningsvis får jag ÄL nästa vecka någon gång och mens slutet på maj. men känns så långt borta så har inte börjat räkna ned ännu haha. har iaf börjat tempa igen så ska försöka hålla koll där när jag fått ägglossning. 
 • Fre 29 apr 20:05
  #39
  Viccyy skrev 2022-04-28 19:33:56 följande:

  Han har varit med på allt så han visste att jag skulle testa. Men han vågade inte tro det så han blev väldigt glad. Dock är det så tidigt så han verkar inte vilja vara för glad ännu. 

  Åt du letrozol denna gång? 


  Okej tar säkert ett tag att smälta det! Hur känns det nu? kommer du fortsätta testa? 


  ja precis jag tog dubbeldos men vi ska ju inte förslka denna cykel, åt letrozol bara för att med större sannolikhet få ägglossning och mens. Annars kanske jag fått nästa ägglossning förens typ 3 mån och det vill jag inte! 

 • Tis 3 maj 15:54
  #42
  Viccyy skrev 2022-04-30 21:31:21 följande:

  Nä vet inte! Kanske tar 1 test till som visar veckor sen! 
  men ska nog avvakta någon vecka! 


  okej ja juste det är kanske smart Glad


  hahah jag testade också flera gånger i min förra graviditet, man vill ju se den där stegringen.. stort grattis igen!! :)
Svar på tråden Någon med PCO som är sugen på syskon?
Logga in
Bli medlem