• Lör 15 jan 08:14
  1181 visningar
  6 svar
  Inlägg från svansmamman Visa alla inlägg
  6
  1181

  Fattar ingenting!

  Sandiieliie skrev 2022-01-14 21:23:08 följande:
  Fattar ingenting!
  Slutade med p-piller i november 2021 och började med ägglossnings test månaden efter. Alltid haft oregelbunden mens men såg en stegring tillslut och följde magkänslan då jag hade molvärk och ömma bröst.

  Nu i januari samma sak. Hade enligt test ägglossning 4-6 januari. Hade då molvärk och ont i brösten.

  Men så i förrgår kom den såkallde ägglossnings flytningen och molvärk. Tog test igår och idag och ser en stegring. Är det möjligt att ha ägglossning igen trots att det bara gått en vecka sen sist?

  Vad händer egentligen? Blir inte klok på det här.
  Om jag inte är helt ute och cyklar kan man ägglossa två gånger på kort tid om båda äggledarna släpper ett ägg. Så det skulle kunna vara förklaringen. Alternativt att det aldrig blev någon ägglossning den 4-6 januari. Det ägglossningstesten ger utslag på är hormonet LH som hjärnan producerar när den förbereder för ägglossning, det är dock inte alltid ägglossning sker.

  Ett annat alternativ skulle ju kunna vara att du är gravid. Ägglossningstest kan nämligen ge utslag även på gravidhormonet HCG, så det skulle kunna förklara dina symptom och de positiva ägglossningstesten.

  Om jag var du skulle jag ta ett gravtest bara för att utesluta graviditet. Om det visar negativt skulle jag räkna med att ägglossningen skedde vid de sista positiva ägglossningstesten. :)
 • Lör 15 jan 08:26
  #5
Svar på tråden Fattar ingenting!
Logga in
Bli medlem