• Anonym (C)

    Sambon stör min sömn(gravid)

    Anonym (M) skrev 2022-01-15 06:55:08 följande:

    Vad hårda jag upplever många i tråden.

    Jag tycker det måste få finnas utrymme för båda två. Det är ju inte lätt när man bor trångt men båda måste väl ändå få trivas i sitt boende.

    Som sagt min man spelade mycket under när vi bodde trångt också men under graviditeten när jag hade svårt att sova kunde jag sätta på en serie mitt i natten i sängen och kolla. Jag vägrade ha hörlurar för tycker det är så obekvämt när man ligger ner.

    Man får väl hitta något sätt som funkar för båda, han kanske kan vara lite tystare efter en viss tid eller ha vissa dagar han spelar när det är tyst. Ni kanske kan möblera om så datorn inte är så nära sovrummet om det är så idag ?


    Det enda TS begär är att få en extra timmes tystnad på vardagskvällar. Är det så orimligt?

    Varför ska hon ligga vaken och se på tv när hon behöver sova för att kunna sköta sitt jobb?
  • Anonym (C)
    Anonym (M) skrev 2022-01-15 07:12:34 följande:

    Du missuppfattade nog mig, jag menade inte att hon skulle göra det, menade att man kanske gör annat som stör ens partner också och tog det som exempel i mitt fall.

    Men såg nu att det bara rörde sig om en timme, då kan de vän kompromissa om en halvtimme eller köra varannan kväll 22/23.


    Hon behöver sova för att kunna jobba. Han behöver spela för att ... vadå? Att prioritera sina egna nöjen framför att partnern ska vara arbetsför är i min mening helt absurt.
  • Anonym (C)
    Friger skrev 2022-01-15 11:47:38 följande:

    Förmågan att sova går att träna upp.

    Militärer och stora barnfamiljer känner till detta.


    Har du något konkret tips på hur TS ska göra för att få sitt sömnbehov uppfyllt fram tills förlossningen, eller ville du bara trycka till henne?
  • Anonym (C)
    Anonym (V33) skrev 2022-01-14 22:10:53 följande:
    Sambon stör min sömn(gravid)
    från kl 22 vill jag helst att det ska vara knäpptyst,
    Anonym (V33) skrev 2022-01-15 12:44:10 följande:

    hade jag fått välja hade jag velat ha det helt tyst fr kl 20:30


    Vi är många som gör detta klassiska misstag när vi förhandlar. Istället för att argumentera för det vi helst vi ha så argumenterar vi för en kompromiss. Man han vet inte att det är en kompromiss. När du säger att du vill ha tyst från 22 så tror han antagligen att det är så dags du börjar uppfatta ljudet som störande.

    Om du från början hade argumenterat för tystnad 20.30 så är det mycket möjligt att han tyckt att 22 var en bra kompromiss.
Svar på tråden Sambon stör min sömn(gravid)