• Anonym (-)

    Brukade ni stanna hemma vid förkylning innan pandemin?

    Min farbror jobbade med influensa och det satte sig på hjärtklaffarna så han var tvungen att få nya. Mycket dramatiskt. Konstgjorda klaffar funkar bra. Ofta i många år. Sen POFF så släpper dem. Han segna ner och stendog på stället på en lugn promenad.
    Kruxet är att man i början nästan inte kan skilja en influensa från en förkylning. Så jag jobbar aldrig med förkylningssymptom och feber. Förkyld är ok men aldrig, aldrig när man samtidigt har feber.

  • Anonym (-)
    Hangout91 skrev 2022-01-22 07:22:17 följande:
    Idag räcker det med en nysning, en hosta eller harkling för att folk ska titta snett.
    Ja självklart är det så.
    Trots allt är det mycket stor skillnad på en vanlig förkylning i vanliga tider och en som kan vara sjuk och smittsam i en pågående epidemi.
  • Anonym (-)
    Hangout91 skrev 2022-01-22 07:43:29 följande:
    Det är givetvis logiskt utifrån läget att folk reagerar på om någon hostar till, men det finns flera anledningar till att hosta, nysa etc. Jag har en kollega som har astma och hostar när det blir kallt tex. En nysning kan orsakas av lite damm. Men jag ifrågasätter inte att folk är vaksamma under en pandemi.

    Jag tydliggjorde bara den stora skillnaden före och under denna pandemi.
    Ja och de flesta vet att det finns olika anledningar till att hosta men så länge det inte står skrivet i pannan, personen tydligt uttrycker det till alla i omgivningen får man finna sig i att betraktas som smittad och oansvarig när det pågår en dödlig epidemi som har samma hostningar som symptom.

    Det verkar som det behövdes tydliggöras vad skillnaden beror på och att man inte kan uppträda som innan trots att det finns andra orsaker att tex hosta eller nysa.
  • Anonym (-)
    Hangout91 skrev 2022-01-22 08:02:33 följande:
    Alla vet att man inte kan uppträda likadant nu, som innan pandemin. Förändringarna med pandemin är ju det TS frågar efter, hur det var innan kontra under pandemin.

    Men då har du ett en bra lösning för dom som känner sig kränkta av att folk tittar snett vid en nysning. Det är ju bara att skriva , damm i näsan, i pannan.
    Ja för det går verkligen inte att säga det högt. Det är verkligen livsfarligt.
    Apropå det som inte skiljer det minsta mellan de bägge tidsepokerna.
  • Anonym (-)
    Hangout91 skrev 2022-01-22 08:27:30 följande:
    Jag tänkte mer vid ett restaurangbesök, i en affär eller på en buss.

    I ett mindre sällskap med bekanta/arbetskamrater är det ju inga problem.
    Ja för där är det verkligen livsfarligt att prata. Tycker att det är märkligt att du projicerar ditt eget beteende på andra och gör det till en norm gällande för alla och att det är ett önskvärt beteende när det snarare är det motsatta.

    I ditt slutna sällskap bör de redan veta om du är astmatiker, dammkänslig osv och kan då ha större överseende med att du hostar och nyser. Till skillnad från de specifika platser och situationer du nämner där du omges av  människor som inte känner till din bakgrund alls eller alla andra orsaker du kan ha att nysa och hosta.

    Nu är och kommer människor inte att vara tankeläsare så det är högst märkligt beteende att man inte vågar/vill/kan/törs vågar öppna sin mun och berätta om sina extraordinära och minst trovärdiga anledningar till att visa förkylningssymptom.

    Det är faktiskt mycket ansvarslöst att inte informera den ovetande omgivningen samtidigt som man störs av deras blickar. En grundbult i pandemin är eget ansvar och här är ett tydligt exempel på ett personligt ansvar man har men försöker skjuta skulden och ansvaret på andra.
Svar på tråden Brukade ni stanna hemma vid förkylning innan pandemin?