• Anonym (C)

    Brukade ni stanna hemma vid förkylning innan pandemin?

    Jag har tidigare bara stannat hemma om jag varit så sjuk att jag behövt vila. Det var väl bara på vissa arbetsplatser som det ens var tillåtet att sjukskriva sig trots att man orkade med jobbet utan problem.

  • Anonym (C)
    Hangout91 skrev 2022-01-22 07:43:29 följande:
    Det är givetvis logiskt utifrån läget att folk reagerar på om någon hostar till, men det finns flera anledningar till att hosta, nysa etc. Jag har en kollega som har astma och hostar när det blir kallt tex. En nysning kan orsakas av lite damm. Men jag ifrågasätter inte att folk är vaksamma under en pandemi. Jag tydliggjorde bara den stora skillnaden före och under denna pandemi.

    Jag tycker att det i alla fall blivit lite bättre nu än i början av pandemin. Då skulle man vara hemma tills man var helt symptomfri och minsta lilla hostning möttes med misstänksamhet. Numer är det ju okej att vistas bland folk trots restsymptom, så det har återigen blivit normalt att människor går och småhostar.
  • Anonym (C)
    asdfgh skrev 2022-01-22 08:35:06 följande:
    Jag har möjlighet att jobba hemifrån enstaka dagar och har gjort det i samband med sjukdom tidigare. Jag har alltså gått till jobbet med symptom tidigare men redan innan pandemin hade det börjat röra sig mot att jobba hemifrån vid sjukdom. Man kanske inte var helt symptomfri när man kom tillbaka men det värsta var över. Det är sällan jag blir helt däckad av en förkylning utan det räcker oftast med att jobba kortare dagar hemifrån (det är minst 3-4 år sen senast jag hade feber i mer än några enstaka timmar på kvällen). Eftersom delar av mitt jobb är svårt att ta över med kort varsel ligger det snällt och väntar på mig tills jag är tillbaka.

    Det låter som min sambos jobb ungefär. Jag kan känna mig lite avis på er som kan lösa det genom att utnyttja flex och dra ner tempot och inte behöver ringa er redan halvt sönderstressade arbetsledare och meddela att hon måste fixa fram en vikarie.
Svar på tråden Brukade ni stanna hemma vid förkylning innan pandemin?