• asdfgh

    Brukade ni stanna hemma vid förkylning innan pandemin?

    Jag har möjlighet att jobba hemifrån enstaka dagar och har gjort det i samband med sjukdom tidigare. Jag har alltså gått till jobbet med symptom tidigare men redan innan pandemin hade det börjat röra sig mot att jobba hemifrån vid sjukdom. Man kanske inte var helt symptomfri när man kom tillbaka men det värsta var över.

    Det är sällan jag blir helt däckad av en förkylning utan det räcker oftast med att jobba kortare dagar hemifrån (det är minst 3-4 år sen senast jag hade feber i mer än några enstaka timmar på kvällen). Eftersom delar av mitt jobb är svårt att ta över med kort varsel ligger det snällt och väntar på mig tills jag är tillbaka.

  • asdfgh
    Anonym (C) skrev 2022-01-22 08:52:12 följande:

    Det låter som min sambos jobb ungefär. Jag kan känna mig lite avis på er som kan lösa det genom att utnyttja flex och dra ner tempot och inte behöver ringa er redan halvt sönderstressade arbetsledare och meddela att hon måste fixa fram en vikarie.
    Å andra sidan får vi inga vikarier alls vilket gör att man jobbar när man kanske egentligen borde legat i sängen. Att veta att man behöver ta igen det man inte gjort när man var sjuk är sitt eget stressmoment
Svar på tråden Brukade ni stanna hemma vid förkylning innan pandemin?