Inlägg från: Anonym (Snuvan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Snuvan)

    Brukade ni stanna hemma vid förkylning innan pandemin?

    Jag brukade tvinga mig till jobbet så länge det gick och sen komma tillbaka så fort jag klarade det. Men jag kommer inte att göra så mer. Jag har fått mycket kortare sjukdomstider nu under pandemin då man stannat hemma redan första dagen och sen hållt sig hemma tills man är frisk. Förkylningarna har gått över på några dagar/en vecka istället för att dra ut på tiden i flera veckor med hosta och ont i bihålorna. 


    Har pratat med kollegor och de kommer också sjuka sig direkt i fortsättningen. Det minskar ju risken för att man smittar de andra på jobbet också. 

  • Anonym (Snuvan)
    Anonym (C) skrev 2022-01-22 08:52:12 följande:

    Det låter som min sambos jobb ungefär. Jag kan känna mig lite avis på er som kan lösa det genom att utnyttja flex och dra ner tempot och inte behöver ringa er redan halvt sönderstressade arbetsledare och meddela att hon måste fixa fram en vikarie.

    Och jag är avundsjuk på er som kan ha en vikarie. Hos oss ackumuleras bara uppgifterna medans man är hemma, och så får man jobba på så fort man kan för att beta av när man är tillbaka igen. Deadline ligger där den gör oavsett. 


    De flesta jobb har väl sina för- och nackdelar, antar jag. 

    Men jag tror absolut att situationer som din och min skapar hög sjukfrånvaro. 

Svar på tråden Brukade ni stanna hemma vid förkylning innan pandemin?