• Anonym (gg)

    Brukade ni stanna hemma vid förkylning innan pandemin?

    Nej, och då jobbar vi ändå med många patienter som skulle räknas som riskgrupp idag. Jag har faktiskt tänkt mycket på det i efterhand, att en patient fick en allvarlig influensa med lunginflammation tex och fick vara inlagd på IVA, viruset kan hon bara ha fått av personalen.

  • Anonym (gg)
    Anonym (-) skrev 2022-01-22 08:36:12 följande:
    Ja för där är det verkligen livsfarligt att prata. Tycker att det är märkligt att du projicerar ditt eget beteende på andra och gör det till en norm gällande för alla och att det är ett önskvärt beteende när det snarare är det motsatta.

    I ditt slutna sällskap bör de redan veta om du är astmatiker, dammkänslig osv och kan då ha större överseende med att du hostar och nyser. Till skillnad från de specifika platser och situationer du nämner där du omges av  människor som inte känner till din bakgrund alls eller alla andra orsaker du kan ha att nysa och hosta.

    Nu är och kommer människor inte att vara tankeläsare så det är högst märkligt beteende att man inte vågar/vill/kan/törs vågar öppna sin mun och berätta om sina extraordinära och minst trovärdiga anledningar till att visa förkylningssymptom.

    Det är faktiskt mycket ansvarslöst att inte informera den ovetande omgivningen samtidigt som man störs av deras blickar. En grundbult i pandemin är eget ansvar och här är ett tydligt exempel på ett personligt ansvar man har men försöker skjuta skulden och ansvaret på andra.
    När jag fick covid inleddes det med hosta som jag upplevde väldigt lik min vanliga astmahosta, gick även att behandla med bricanyl och lite höjd dos av pulmicort, vilket jag får göra i perioder ändå, särskilt på vintern. Andra symptom kom först efter 4 dagar. Med det vill jag bara säga att jag själv blev ganska förvånad över att det var covid, även om jag varit så försiktig som kunnat förväntas av mig så hade jag tex besökt en akutmottagning med ett allvarligt sjukt barn (som var både sjuk i en annan sjukdom och i symptomfri covid samtidigt, det var så vi fick veta att vi hade covid) under tiden jag var smittsam.
Svar på tråden Brukade ni stanna hemma vid förkylning innan pandemin?