Inlägg från: fornminne |Visa alla inlägg
  • fornminne

    Ta med hund när bortbjuden el ej (stress)

    Elin1051 skrev 2022-01-29 19:26:46 följande:
    Eftersom din syster har villkor för att hunden ska få komma med så är det ju antingen göra som hon säger eller lämna hunden hemma. Många hundar är hemma 8-9 timmar ensamma när ägaren är på jobb, inget konstigt alls. Och inlärning osv kanske du kan ta någon annanstans än just på en middagsbjudning.  jag skulle aldrig ta med min hund som visar sig stressad, och skulle aldrig vilja att någon tog med sin hund till mig heller. Speciellt inte om den inte lyssnar/blir vild och gör barnen rädda.   

    Att vara ensam 8-9 timmar är verkligen inte bra för en hund! Högst 4-5 timmar i sträck, men då ska den vara tränad för det.
  • fornminne

    TS, jag förstår inte heller riktigt vad du vill med tråden? Detta borde ju vara ett icke-problem om du bara besöker din syster ibland. Antingen tar du med hunden och anpassar dig, eller så lämnar du hunden hemma några timmar och begränsar tiden. Vad är problemet? Det låter som att du tycker att 3-åringen mest är i vägen och att din systers familj borde anpassa sig efter din hund. Så funkar det hemma hos dig, men inte när du hälsar på dem. Deras hem, deras regler. Och nej, det är inte självklart att ta med hundar överallt. Säger jag som själv är djurvän och har flera släktingar och vänner med hund och hundarna följer med på mycket. Inga problem. Men även hundägare får anpassa sig. Inte ens barn tar man ju alltid med överallt, även om det är lite en annan sak.

  • fornminne
    MeAndBaby skrev 2022-01-29 18:52:41 följande:
    Nä precis, vet att det inte är en bra kombination, samtidigt som jag har tänkt att om ingen tillvänjning sker så kommer det alltid vara utmanande och stressande. Men eftersom jag omöjligt kan vara där och träna en gång om dagen så blir ju stressen det enda som blir inlärt när vi är där några ggr/år. Samtidigt- hon är bara 1 år drygt, och kommer rent generellt få lättare att slappna av med åldern. Men svårt att vara säker detta i just denna situation och miljö.

    Nej, det kommer inte alltid att vara så här, inte när din systers barn är äldre och lugnare. Nu får du acceptera att hon har småbarn och anpassa dig efter det, i hennes hem. I ditt hem får de anpassa sig. Problemet löst.
  • fornminne
    Elin1051 skrev 2022-01-30 06:58:29 följande:
    Så du tror att alla hundägare jobbar deltid? Välkommen till verkligheten lilla vän. 

    Nej, men många jobbar hemifrån, helt eller delvis, eller har flexibla arbetstider, eller dagmatte åt hunden. Jag känner ingen som lämnar sin hund ensam mer än några timmar i sträck. 8-9 timmar är djurplågeri. Är man borta mycket ska man inte ha hund. Den livsstil och närvaro en hund kräver, är inte för alla.
Svar på tråden Ta med hund när bortbjuden el ej (stress)