Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Ta med hund när bortbjuden el ej (stress)

    MeAndBaby skrev 2022-01-29 20:38:33 följande:
    "Släpar"? Jag har haft hund i 20 år och aldrig hört om någon som inte tagit med sin hund hem till någon. Det absolut vanliga, om man inte har hund som arbetsredskap typ jakthund , är att hunden är lika mkt familjemedlem som någon annan, i allafall i min värld. Om någon på t ex en bjudning är uttalat hundrädd så är det förstås en helt annan sak. Dock har jag inte träffat på någon sådan i nära sammanhang. Dotterns kompis är lite osäker på stora hundar, och även där ser jag självklart till att min hund aldrig går fram till henne, det funkar utmärkt. 
    Jag är uppvuxen med hund och aldrig varit med om att hunden är självklart. Syrrans hundar är inte välkomna till oss alls (ena hunden är inte pålitlig)
  • sextiotalist
    Ms anybody skrev 2022-01-31 11:16:40 följande:

    Förr var det lite ovanligare att ta med sin hund överallt men idag är det vanligt. Vi har hund (1år) och självklart ta vi med henne. Precis som folk ta med sina hundar eller barn hem till oss när vi bjuder middag. Hunden stör ingen utan hon ligger bara och villa under kvällen. Har någon jobbiga barn så får de ha koll på dem och så få de lära sig att djur inte är leksaker. Skulle vi lämna henne hemma nån gång så lämnar vi henne max 5 timmar. 


    Suck, det är inte dom som ska hålla koll på sina barn för att du har släpat med dig en ovälkommen hund. 
    Din uppgift som hundägare är att se till att din hund inte hamnar i situationer där den inte mår bra, dvs lämna hunden hemma i ett hem med livliga barn
Svar på tråden Ta med hund när bortbjuden el ej (stress)