• Kvinna00

    Fadern vill göra abort

    Jag är 37 år och har sedan tidigare inga barn men vill ha i framtiden .

    har träffat en och samma man i 6 år , vi har haft skyddat sex fram tills juni 2021. Jag har sagt till mannen att han bör ha kondom då han sällan avbryter samlaget i tid alt inte bryr sig utan kommer i mig. Han vägrar använda kondom då det inte är skönt för honom osv .

    han har barn sedan innan men har sagt att han vill inte ha nu men på sikt med mig. Han kan inte ha ?barn just nu? - enligt honom själv för att det skulle förstöra hans liv.

    skulle Någon av er göra en abort med tanke på min ålder osv? 

  • Svar på tråden Fadern vill göra abort
  • Anonym (Nja)

    Nä, om jag hade velat ha barn i framtiden, så hade jag inte som 37åring gjort abort.

    Mellan 35-45 bör man inte vara i varaktiga relationer med människor som man inte kan tänka sig vilja ha barn med, om man vill ha barn.

  • Anonym (3-barnsmamma)

    NEJ! Han vet om situationen men väljer ändå att inte skydda sig och dessutom kommer i dig! Aldrig jag skulle gjort abort om jag själv vill ha barn. Han borde tänkt innan han sprutade i dig att han inte vill ha barn ?just nu?. På sikt finns inte tror jag, det är bara något han säger. Behåll, du kommer ångra dig annars. 

  • Anonym (Mio)

    Nej. Man har inte "råd" att göra abort när man är 37 för att det "inte passar" och sen hoppas att det ska gå någon gång senare. Och abort används inte som preventivmedel, det borde man förstå i den åldern. Provocerande på många plan. 

  • Anonym (lll)

    Nån som säger att barn kommer förstöra hans liv - hur skulle det kunna vara en  förändring på sikt? En sån person kommer nog tycka det sen också. 

  • Kvinna00

    Jag tror också att han bara?säger så? för att jag skall göra en abort och ja han har vetat i 6 år vad jag vill i framtiden .

  • svansmamman

    Jag hade gjort abort mot bakgrund av att jag har vissa kriterier jag vill ska vara uppfyllda, exempelvis att barnet är önskat av båda. Det skulle inte spela någon roll hur gärna jag själv skulle vilja ha barn, jag skulle inte kunna sätta ett barn till världen med de förutsättningarna. 

    Jag tror tyvärr som många andra att det inte kommer komma ett tillfälle då han uttalar att han vill ha barn. Om det är viktigt för dig är det nog bättre att se dig om efter andra alternativ, om du nu inte kan tänka dig att bara ha honom som "spermadonator". 

    Jag håller ALLA tummar för att detta löser sig på bästa möjliga sätt för dig och att du på något vänstervis får det barn du längtar så efter! Hjärta

  • fornminne

    Han vägrar kondom, kommer i dig men vill ändå inte ha barn just nu? Missade han sexualundervisningen i skolan eller? Fråga honom det samt var tydlig med att blir du gravid, kommer du inte att göra abort. I din ålder har man inte råd att vänta. Dock undrar jag om han är särskilt lämpligt pappamaterial? Han verkar ju inte ta ansvar för situationen alls, utan lägger i praktiken allt ansvar på dig.

  • Anonym (Nope)

    Hade inte gjort abort om jag själv inte ville oavsett ålder. Framförallt inte i 37-års åldern om jag visste att jag ville ha barn i framtiden. Fertiliteten dalar snabbt efter 35? Kanske inte kan bli något sen, det vet man aldrig. 


    Man kan ju undra hur han tänkt. Ville han inte ha barn borde han inte haft oskyddat sex med en kvinna? pucko. Sen kan han säga i framtiden bäst han vill? du är 37, vill ha barn och ni har setts i 6 år? det blir inget sen.

  • Anonym (Rakt på sak)

    Aldrig Du har inte råd att chansa, redan i din ålder går fertiliteten ner, vem vet om du någonsin mer har möjlighet att bli gravid? För då ska du göra slut med mannen, börja dejta, hitta en vettig man som dessutom vill skaffa barn och rätt snart pga fertiliteten och sen att ens bli gravid kan blir problem. Nej, behåll det barn du nu har i magen. Hade han inte velat bli pappa hade han kunnat använda kondom.

  • Anonym (Rakt på sak)

    Och, dumpa kräket om han inte tänker ställa upp för dig.

Svar på tråden Fadern vill göra abort