• Fridissi

    Letrozol 2022 - följas åt?

    Hej på er! Hoppar in i tråden :) Denna menscykel kör jag min första omgång med Letrozol / Ovitrelle / Lutinus. Haft fyra missfall mellan oktober 2020-mars 2022 (2 missfall, 1 MA och 1 kemisk graviditet). Tog 10 månader att bli gravid första gången. Ingen grav efter det kemiska i mars. Nu testar vi den här behandlingen efter jag sedan senaste missfallet upplevt en förändring i min menscykel. Mina cykler har blivit kortare (24-25 dagar) och lutealfasen lika så (9-10 dagar, fast den har aldrig varit särskilt lång). Jag har också fått mindre mens, dels i mängd men också antal dagar (ca 3 dagar med 1 dag då det är fullt flöde), sen spottings både efter och oftast innan. Har länge misstänkt lågt progesteron så jag köpte provtagning på progesteron och östradiol. Som väntat var värdena låga, särskilt progesteronet (blodprovet visade dock att ägglossning skett samt att jag alltid får ÄL bekräftat med ÄL-tester och tempning). 7 dagar efter ÄL låg progesteronet på 14 nmol/L och östradiol 287 pmol/L. Hoppas på något sätt detta ska hjälpa. Är på CD19 idag och tog Ovitrelle för en vecka sedan. Idag fjärde dagen med Lutinus. Någon annan som testat detta fast man får ÄL själv? Fyller 35 i början av nästa år - ibland känns hoppet långt borta. 

  • Fridissi
    Melsson skrev 2022-11-28 10:14:26 följande:

    Cialia: Vad med din ålder klagar dom på? Att du är för gammal eller för ung? Bara 2 dagar kvar till du kan testa ju, sååå spännande!!

    Fridissi: Hmm nej jag har kört ovitrelle men det var pg.a jag troligtvis inte ägglossade av mig själv..Nu har jag bara letrozol men ägglossar troligen av mig själv...Jag har också brist på progestoron. Ett tips är att be om utrogestan, dom rinner inte lika mkt som lutinus :P 


    Haha tack för tipset! Är rätt störigt att det rinner, men överkomligt. Det jobbigaste är att jag haft huvudvärk sedan jag började med dem, såg att det var en vanlig biver :-/
  • Fridissi

    Tror det blir mens nu? tog Ovitrelle CD12 och är nu på CD25. Lutinusflytningen är något färgad vilket för min del brukar indikera att mensen är på G. Surt! Så konstigt, Natural Cycles bekräftade förresten att ÄL kom CD17 pga att det var först då den ordentliga tempohöjningen kom. Borde varit några dagar tidigare i och med Ovitrelle. Hoppas ju det, vi fick bara till det CD11-14.

  • Fridissi

    Grattis till alla er som plussat <3

    Jag kör min andra omgång Letrozol/Ovitrelle/Lutinus och har cirka 3 dagar till testdag. Känner dock absolut inga symptom så det känns typ kört? inte ont i brösten, ingenting. Har varit gravid fyra gånger tidigare (missfall, har inga levande barn), men har nu inte varit gravid på 10 månader, men vill minnas att jag hade lite mer symptom innan BIM tidigare gånger. Så trött bara, nu i mellandagarna är det också 3 år sedan vi började försöka få barn.

  • Fridissi
    Afterrain skrev 2022-12-29 21:48:59 följande:
    Jag hade inga symtom innan jag plussade i v5+2. Eller jo, jag tyckte kebab luktade köttdisk runt BM. Det var inte förrän mensen inte hade dykt upp på 5 dagar efter avslutad primolut-kur som jag ba jag måste ta ett test, kände inte alls mycket förrän jag fick plussat på stickan 😊 håller tummarna för att det går bra. Jag har verkligen valt att inte stressa och då gick det på 3e försöket trots dåliga tidiga erfarenheter. Och den lugna inställningen var det bästa jag gjort 😍
    Tack snälla för pepp <3

    Ni som förutom Letrozol också tagit Lutinus - när har ni testat? Funderar på att testa imorgon, 15 dagar efter Ovitrelle, men vill såklart inte testa för tidigt?
  • Fridissi
    Ciaaliaa skrev 2023-01-07 17:31:29 följande:

    Grattis till er som plussat! ❤️ 
    Hör händer det inte ett ski? försökt skicka remiss om ivf men blir bara nekade. Känns som jag aldrig kommer bli gravid.. 
    jag har slutat med letrozolen för jag svarade inte som tänkt och jag mådde riktigt uselt på det.. SUCK


    Hur kommer det sig att du/ni blir menade? <3
  • Fridissi
    Fridissi skrev 2023-01-07 21:54:56 följande:
    Hur kommer det sig att du/ni blir menade? <3
    Menar såklart NEKADE?
  • Fridissi

    Känner att jag börjar tappa hoppet efter 3 år i den här karusellen, 4 missfall och nu tredje (förmodligen) misslyckade månaden med Letrozol. Fyller dessutom 35 år snart.

    Får Lutinus också - ni som också tar det, tar ni 2 eller 3 per dag? Känner att tempen börjat sjunka lite väl tidigt, trots att jag tar vaggisar. Fått ordinerat 2 per dag men kanske ska föreslå att öka upp??

  • Fridissi

    Fråga: ni som kör med Letrozol + Ovitrelle, när försöker ni få till det under månaden? Läkaren säger ju dagen man tar sprutan och dagen efter, men vi försöker också dagen innan Ovitrelle och två dagar efter, dvs fyra dagar i rad. Man vill bara känna att man gör allt varje månad?

Svar på tråden Letrozol 2022 - följas åt?