Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Flash Gordon skrev 2022-02-26 10:30:48 följande:
    Det åks ingen snålskjuts.

    Det frivilliga samarbetet går åt två håll.

    Svenska spanings-flygare offrade livet när de samlade in information om Sovjet och Warszawapaktens militär. Information som sedan hamnade i Pentagon.

    Sverige förväntades (och förväntas) ta första smällen om Sovjet/Ryssland rör sig västerut. Vi ska hålla ut så pass länge att Nato kan skicka hjälp via norska hamnar och sedan avmarsch mot svenska hamnar på östkusten. Alternativt via hamnen i Halmstad och/eller Göteborg.

    Sverige hade/har också på sig att jaga sovjetiska/ryska ubåtar som har sina avfyrningsplatser för robotar mot Nato i Bottenhavet mellan Sverige och Finland.

    Någon snålskjuts har det inte varit även om retoriken låter så ibland.
    Sverige gömmer sig bakom Finland och hoppas de tar första smällen. Det nordiska samarbetet låter fint, men svensken har inte sett krigssituation på evigheter och hoppas mer på finsk hjälp än det omvända.

    Att betala för nato-medlemsskap skulle ju bevare oss väl kosta för mycket så kanske neddragningar i fl-ledigheter och andra förmåner måste ske. Istället vill man i princip åka snålskjuts, och godhjärtat skicka typ ett litet sjukvårdsteam efter värsta striderna flyttat någon annanstans.
  • Tow2Mater
    Flash Gordon skrev 2022-02-26 14:29:25 följande:
    Det är Gotland och Skåne/Blekinge som är ryssens primära mål i Sverige. Finland är inte i vägen för Putin att ta dessa från Kaliningrad.
    Vad tror du om Åland?
  • Tow2Mater

    Sverige ska nu tydligen bidra med material till Ukraina:

    "Sverige kommer skicka 135 000 fältransoner, 5 000 hjälmar, 5 000 kroppsskydd, och 5 000 pansarskott och 500 miljoner kronor i humanitärt stöd till Ukraina.

    – Det är första gången Sverige ger sånt här stöd sedan sovjetiska angreppet mot Finland." (ref. Omni)

  • Tow2Mater
    kulturenskaleva skrev 2022-02-28 15:23:01 följande:

    "Dmytro Kotsyubaylo är medlem i höger sektor och hans livs mål som han säger själv är att döda så många ryssar som möjligt. 


     


    I flera intervjuer har han sagt detta öppet, även Nytimes intervjuade honom där Dmytro visade hans fast kedjade varg som han sa han matar med ben från rysktalande barn.


     


    Detta finns på google! Öppet! Kolla själva! Amerikanska journalisten la också till att Dmytro skrattade när han sa det.


     


    Men Sverige så klart skrev inget om detta!


     


    Men lägg märke till Rysktalande. Alltså inte Ryssar i Ryssland ens utan Rysktalande. 


     


    Som ca 20 miljoner människor är i öst och syd Ukraina.


     


    Hur hade ni känt om Sverige hade gjort en sån person till national Svensk hjälte som hade sagt samma sak om Svensktalande barn????!!!


     


    Googla höger sektor så får ni också fram information att Höger sektor är också de som skapade majdan, den blodiga våldsamma demontrationen i Kiev 8 år sen med även stöd av andra nynazister i andra länder inklusive Sverige." 


    Aven sanningen finns 'på google':

    www.newsbreak.com/news/2511597620658/nationalists-not-extremists-pravy-sektor-deny-radicalism-claims-and-say-they-want-to-serve-ukraine
  • Tow2Mater
    kulturenskaleva skrev 2022-02-28 16:45:20 följande:

    "Jag är ingen politiker, jag är ingen rysk troll eller köpt av Putin som jag blir kallad varje gång när jag inte har samma åsikt som USA. 


     ...... " 


    Vem citerar du?
  • Tow2Mater
    where skrev 2022-02-28 20:28:17 följande:
    Jag förstår dig. Människor lyssnar bara på en sida och vägrar att höra från andra sida. envisa eller inte ville höra sanningar.

    Fler som inte kan skriva korrekt svenska ser jag.
  • Tow2Mater

    "Det ukrainska försvarsministeriet vände sig i dag till ryska soldaters mammor, och bjöd dem till Ukraina för att hämta hem sina söner.


    "Vi har fattat ett beslut att överlämna tillfångatagna ryska trupper åt mammor, om de kommer och hämtar dem från Kiev i Ukraina", skriver ministeriet.


    Ukraina har också upprättat en telefon- och mailtjänster för ryska föräldrar, som vill få reda på om just deras söner är bland de tillfångatagna eller dödade."


    svenska.yle.fi/a/7-10013113
  • Tow2Mater
    skolios skrev 2022-03-02 20:08:44 följande:
    Inbjudan att hämta hem sina söner från Ukraina är ju troligtvis ingen riktig inbjudan. Det handlar om att håna Ryssland, påminna dom om att dom också lider av förluster och om möjligt; vädja till rysslands befolkning. Tänk dig snacket som brukar gå mellan två boxare som ska gå match mot varandra. 
    Om du läser linken, står det också att "Ukrainas gest till ryska föräldrar anspelar på tidigare ryska konflikter. Organisationen Rysslands soldatmödrar värnar om ryska soldaters bästa, och kritiserade bland annat aktivt det första kriget i Tjetjenien."
  • Tow2Mater

    Bekymrar sig en psykopat någonsin över något? De vänder väl bara sina planer som de ser kan ge dem vad de vill. Fungerar inte ett sätt, tar de till ett annat.

Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa