Inlägg från: Spucks |Visa alla inlägg
  • Spucks

    Kalas! Vad lägger man i godispåsen?

    Det räcker väl med godis?
    Jag tycker alltid det är så himla onödig med alla de där småsaker som skänks bort i kalaspåsar och på andra ställen. Det brukar bara ligga runt ett tag innan det slängs. 

  • Spucks

    Jag glömde innan: ett tipps för att alla ska få just de godis de gillar. Jag har oftas gjort så på mina dotters kalas att alla fick en tom påse i början av kalaset där de ska skriva sitt namn på (eller jag skrev, om de var för små) och så hade jag en skål med många olika sorters godis. Vi lekte olika partylekar och efter varje lek fick varje barn välja en bit godis ur skålen (eller flera, beroende hur stor bitarna var eller hur många lekar jag tänkte vi kommer att leka). Sedan de kanske fick välja mer när kalaset var slut, om påsarna inte var särskilt fulla.

  • Spucks
    Anonym (.) skrev 2022-03-14 10:46:52 följande:
    Soja är det mest miljöovänliga du kan hitta. Man hugger ner i princip halva Brasilens regnskog för att odla.... soja.
    Soja som odlas i Brasilien och på andra ställen där man huggar ner skog används vanligvis inte för konsumation av människor, utan som djurfoder.

    Soja odlas även i Europa, många sojaprodukter för människor kommer från europäisk odling.
    wyhib skrev 2022-03-14 11:46:42 följande:
    Spucks skrev 2022-03-13 20:29:40 följande:

    Det räcker väl med godis?
    Jag tycker alltid det är så himla onödig med alla de där småsaker som skänks bort i kalaspåsar och på andra ställen. Det brukar bara ligga runt ett tag innan det slängs. 


    Gameofthrones skrev 2022-03-14 01:46:17 följande:

    Självklart lägg i godis enbart. Men kanske lite roligare godis än Kinderägg?! 


    Anonym (Margareta) skrev 2022-03-14 10:16:25 följande:

    Varför duger inte bara godis?

    Det är ju många familjer där godis faktiskt anses vara extra lyx och bara äts på speciella dagar så varför skulle inte lite extra gott godis duga? 

    Satsa nån krona extra och köp finare godis och lägg i påsarna så kommer det att uppskattas riktigt mycket. Då behövs inte nåt extra krafs.

    Jag har upplevt mycket besvikelse från mina barns kalaspåsar när det visat sig innehålla billigt och oätligt godis som kommer från storpack på typ Dollarstore. (tänk sånt som säljs till Halloween tex) Stenhårda oätliga kolor och äckliga chokladpengar som inte ens smälter i värmen och klubbor som tagit en hel vecka att äta upp. Då hjälper inte en reflex eller klistermärken. 






    FÖR ATT JAG VILL ATT DET SKA VARA NÅGOT MER.
    Räcker inte det? Behöver ni mer förklaring? Varför svarar ni ens i tråden?

    Om ni är så miljömedvetna så borde ni inte ens sitta på forum. Andelen  CO2 som släpps ut i samband med att man skriver ett meddelande här eller på FB eller insta är lika mycket som att köra en modern bil 2m. Så fundera på alla onöda irrelevena svar ni ger i trådar bara för att göra er egen röst hörd coh sedan kliv ned från de höga hästarna med ert miljösnack.

    Är du alltid såhär trevlig? DU ville ha svar på vad man kan lägga i en GODISpåse. Om du får svar som inte passar dig, kan du skriva "Nej, tack, det är inget för mig" eller dylikt. Finns inget behov att skrika åt och förolämpa folk som ger dig tipps du inte vill använda.
Svar på tråden Kalas! Vad lägger man i godispåsen?