Inlägg från: Anonym (sådär) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sådär)

    Älska sin partner men ändå vara otrogen

    Anonym (Jojo) skrev 2022-03-19 18:10:32 följande:
    Gäller väl inte alla? endel skiljer ju på sex och kärlek. Man kanske inte får sex hemma eller har olika preferenser i sängen? Men att man älskar sin partner för mycket för att göra slut. man vill äta kakan och ha den kvar. Och hoppas att det inte ska komma fram 
    Jo det gäller ALLA.

    Det spelar liksom noll roll om den som är otrogen skiljer på sex och kärlek. Så länge personen fullkomligen skiter i vad hens partner tycker och gör som den vill bakom ryggen på sin partner så är det ett medvetet missbruk av sin partners förtroende och kärlek och det kan man aldrig påstå är förenligt med kärlek och respekt för sin partner. Man blåser inte människor man säger sig älska.

    Den som är otrogen VET oxå mycket väll att en otrohet kommer såra och förnedra sin partner djup men väljer medvetet att ta den rtisken, det är inte heller förenligt med kärlek och respekt för sin partner. Man tar inte risken att såra och förnedra människor man påstår sig älska djupt.

    Att man går bakom ryggen på sin partner för att man SJÄLV vill äta kakan och har den kvar beror inte på att man "äskar sin partner för mycket". Det beror på att man är feg, bekväm och falsk och struntar i vad ens partner tycker om saken och gör det man tycker passar en själv bäst.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (W) skrev 2022-03-21 20:31:24 följande:
    Vill man verkligen riskera att innerligt såra den man älskar?

    Att skilja på sex och kärlek är svårare än många verkar tro. (Hormoner är inte  lätta att lura, och att sex ger känslor för älskaren/älskarinnan innebär att det motsatta sker med den man är i förhållande med.)
    Jag tycker hela den här "skilja på sex och kärlek" snacket är ren BS.

    Visst kan man säkert skilja på sex och kärlek...men det har ju inte ett dugg med att gå bakom ryggen på sin partner att göra. Bara för att man själv kan skilja på sex och kärlek så betyder ju inte det att det är ok att såra och förnedra sin partner.

    Det här är ett så typiskt "flytta fokus" knep som otrogna människor kör med så diskussionerna flyttas till att diskutera om man kan eller inte kan skilja på sex och kärlek när det egentligen är totalt irrelevant för det spelar liksom ingen som helst roll om man kan det eller inte... det är inte ok att bedra sin partner oavsett.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (VR) skrev 2022-03-21 20:35:58 följande:
    Intressant. Har du källa på det där? 
    Behöver du källa för att förstå att det inte är ok att svika och ljuga för sin partner OAVSETT om du kan skilja på sex och kärlek eller inte?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (H) skrev 2022-03-21 18:55:43 följande:

    Min sambo var otrogen för 2 år sedan. Han sa att anledningen var att han inte kände sig sedd och att han saknade åtrå och beundran. Han hade aldrig sex med tjejen utan dom skrev sex sms och skickade bilder.... enligt min sambo älskade han mig. Vi gick i parterapi då vi valde att fortsätta tillsammans. Tänker att utan kärlek så hade vi brutit där.


    Vems kärlek, hans eller din?

    För det låter som att ni kunde gå vidare pga DIN kärlek, inte hans
  • Anonym (sådär)
    Anonym (H) skrev 2022-03-22 11:03:00 följande:
    Hur menar du att det låter som det var pga min kärlek?

    Hans kärlek också givetvis.. hade inte stannat om han inte visade rejäl ånger och vilja att jobba på relationen. Hade definitivt inte fortsatt om jag kände att han inte älskade mig.
    Jag menar att när han var otrogen mot dig så var du och din kärlek inte värt speciellt mycket, iaf inte tillräckligt för att inte ta risken att förlora dig. Men när det kom fram så var du tydligen viktigt igen Flört 

    Jag tror att det krävs betydligt mer tålamod, förståelse och kärlek för att förlåta någon som behandlat dig illa än att bli förlåten av någon som man själv behandlat illa
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Ingen har facit) skrev 2022-03-22 11:02:04 följande:
    Det var nog bland det dummaste och mest inskränkta jag någonsin har sett här.

    Självfallet krävs det djup och äkta ÖMSESIDIG kärlek om det ska vara möjligt att reparera och gå vidare.

    Hur tror du att hon skulle kunna känna kärlek och gå vidare om inte han hade en djup, stark och äkta kärlek till henne? Och som han dessutom uppenbarligen lade sig vinning om att förmedla till henne på ett fullt trovärdigt sätt.
    Kan det ens vara möjligt att inte förstå det?
    Nja, om jag sparkar dig i pungen och sen pissar dig i fejset när du ligger ner så krävs det nog betydligt mer av dig för att förlåta mig och våga ta risken att jag gör det igen än det tar för dig att luta dig tillbaka och bli förlåten Drömmer
  • Anonym (sådär)
    Anonym (sådär) skrev 2022-03-22 14:07:50 följande:
    Nja, om jag sparkar dig i pungen och sen pissar dig i fejset när du ligger ner så krävs det nog betydligt mer av dig för att förlåta mig och våga ta risken att jag gör det igen än det tar för dig att luta dig tillbaka och bli förlåten Drömmer
    ..., än det tar för mig att luta mig tillbaka och bli förlåten... ska det stå
  • Anonym (sådär)

    Synd att människor som behandlar sina sk "nära och kära" illa inte förstår vad det krävs av dem för att öht ge dem en andra chans utan tar det för givet som om det vore en självklarhet.

  • Anonym (sådär)
    Anonym (Ingen har facit) skrev 2022-03-22 15:41:54 följande:
    Varför citerar du mig?

    Jag har inte skrivit något överhuvudtaget om vad som är vanligt eller ovanligt.

    Jag har inte skrivit något om ifall det är bra eller dåligt, inte skrivit vad jag tycker, gällande att gå bakom ryggen på partnern.

    Läs gärna en gång till vad jag egentligen har skrivit om.
    Citera gärna, tyck till och resonera gärna om just det som jag har skrivit om.
    Men var snäll citera inte mig när du svarar och skriver om helt andra saker än det du citerar. 
    Notera gärna att jag har inget emot det du skriver, du får gärna skriva det och du får gärna framföra din åsikt, men gör det då i ett eget inlägg. Det blir obegripligt och förvirrande när det du skriver inte alls har något samband med det du citerade.
    Haha, du är bara för skön "man med egen erfarenhet"... men ganska lätt att känna igen... alltid samma sjuka budskap inlindat i ett tjockt lager BS för att få det att låta vackert och alltid samma reaktion när dina smått bisarra argument synas... va!?!? Jag har aldrig sagt att... Skål
Svar på tråden Älska sin partner men ändå vara otrogen