Inlägg från: fribygg |Visa alla inlägg
  • fribygg

    Varför är du inte vegan?

    Anonym (Jack Reacher) skrev 2024-01-16 14:59:31 följande:

    För jag är man. En man kan inte leva på kaninfoder.


    Jovisst kan man det, men varför avstå stekt fläsk med löksås en sån här dag?
  • fribygg
    Anonym (Högerkonservative Veganen) skrev 2024-01-16 15:10:44 följande:

    Tja. T.ex finns det någon som har betalat ett mycket högt pris för det fläsket, som har lidit i slakteriets koldioxidgaskammare för detta fläsks skull.


    Jag var själv storkonsument av animalier förut, men jag ville inte längre utkräva det priset av medvarelser, så jag åt mitt sista fläsk förra årtusendet, för circus 25 år sedan.


    Om du pratar om industriproduktion är det säkert så, man kan istället handla lokalproducerat och frigående  eller hålla sig med egen hushållsgris.

    Jag ska göra hjortfärsbiffar frammåt kvällen, det djuret har haft ett fritt och såvitt jag kan bedöma bra liv innan ett jaktlag bara nån mil bort sköt hjortkalven i skogen under mellandagarna.
  • fribygg
    Anonym (......) skrev 2024-01-16 16:25:23 följande:
    Hur många kilo ärtor måste du äta för att få i dig rätt mängd protein som kroppen behöver? Jag kan äta 100 gram kött så är saken biff (höhö) Känns ju sämre för miljön att behöva klämma i sig 17 kikärtsbullar för att få i sig lite protein.
    Våra kroppar är förresten inte designade för att konsumera vegitabiliska oljor.
    Jag har varit vegeterian en period i mitt liv, eller ung och dum kan man också kalla det. Fick extrem näringsbrist och mådde otroligt dåligt. Blev gravt deprimerad, utvecklade anorexi och var nästan på väg att avsluta mitt liv. Not going back there again...
    Ärtor och andra baljväxter är väl utmärkt mat både för oss och för husdjuren, jag tror att det går åt betydligt fler kilo ärtor om man låter de bli grismat istället för att käka dem själv som ärtsoppa. Vegankost är på det sättet snål på resurser.

    Jag vill likafullt ha fläsk i min ärtsoppa och ost på min macka.
  • fribygg
    Anonym (Högerkonservative Veganen) skrev 2024-01-16 16:38:57 följande:
    Kan man inte prioritera sig själv som vegan eller vegetarian då?
    Jovisst kan du det, andra prioriterar öppet landskap, betande djur och lokal matproduktion.
  • fribygg
    Anonym (70-talist) skrev 2024-01-18 12:21:44 följande:

    Jag är ytterst mån om natur och djurliv.
    Är skogsägare och jägare, natur och djurvän.
    Äter gärna rotsaker, grönsaker, kött, fisk och mejeri.

    Men vad är liv? Veganer dödar utan vidare växter och äter.
    Växter är också liv. Vad vet vi om hur växternas "sinnen" eller "upplevelse".
    Växter är inte döda ting bara för att det livet är mera olikt vårt.

    Kan tillägga att jag äter inte insekter, i alla fall inte frivilligt.


    Jag tycker du har rätt i mycket, men vill man som jag ha skogshallon på glassen får man acceptera att det slinker med en och annan mask.
    Nu står ju vi människor högst i näringskedjan och de flesta av oss svenskar har goda möjligheter att välja vår kost precis som vi vill ha den även om vi inte odlar eller jagar.
    Jag själv vill ha svenskmjölk till gröten, fläsk till raggmunken, och gärna  en älgstek till helgen. Vill nån annan leva på linssoppa, quornbiffar eller mjölmask får de självklart göra det.
    Jag väljer gärna lokalodlat, veganerna verkar inte bry sig om att deras kosthåll oftast bygger på långväga transporter och är oerhört beroende av fossil energi.
  • fribygg
    Anonym (Högerkonservative Veganen) skrev 2024-01-19 16:09:30 följande:

    Det måste vara tillåtet att tala för en viss livsstil som det inte är tvång att vare sig följa eller lyssna på den som talar för det. Men yttrande friheten måste finnas kvar.


    Absolut, vår religionsfrihet och yttrandefrihet ska vi vara rädda om, vill man tro på veganismen måste man få göra det även om det för flertalet normala människor låter helt galet att basera sitt ätande på livsmedel som förmodligen inte ger människan det den behöver långsiktigt utan tillskott.
  • fribygg
    Man i norr skrev 2024-01-20 00:19:26 följande:
    Nej, ingen har väl smakat allt.. Men av det jag smakat , och det är en hel del, så har det i bäästa fall smakat nästan som riktig mat.
    Det bästa hittills är nog makaroner med ketchup.
    Tycke och smak ska man ju inte kritisera, men en riktig östgötsk ärtsoppa är sannolikt både godare och nyttigare, om man serverar fläsket brevid eller avstår det helt passar rätten även veganer.
  • fribygg
    Anonym (Högerkonservative Veganen) skrev 2024-01-20 13:23:38 följande:

    För det första är inte veganism min religion. En sådan har jag också, men det är inte veganism.


    För det andra: Du hävdar att jag inte är normal för att jag är vegan - för det är egentligen det du menar mellan raderna. Men jag anser att du har fel i den omdömet om mig, som du aldrig har träffat.


    Om veganism är en religion eller inte för dig eller inte spelar inte så stor roll, du får självklart TRO och käka vad du vill.

    Jag skrev om de flesta normala människor, har inte påståtts att du är onormal eller heller normal, tycker du själv att du framstår normal med namnet Högerkonsevative Veganaen?
Svar på tråden Varför är du inte vegan?