• Nejlika08

    Missfall vecka 10

    Sunset boulevard skrev 2022-03-26 13:28:02 följande:
    Tack snälla för ditt svar Hjärta Jag menar att jag har läst typ överallt att är man hört och sett hjärtslagen i vecka 8 brukar missfallet risken vara typ 5%. Jag är fortfarande i en obeskrivlig sorg och kommer att läsa Hannas inlägg om infertilitet.

    Jag vet bara inte om jag kommer någonsin att komma så här långt i och med att jag aldrig varit gravid tidigare. 

    Jag försöker att hitta på saker jag tycker är kul men just nu tror jag att jag hamnat i en depression. Inte ens en resa till Maldiverna skulle få mig på bättre humör. Jag tror jag behöver få ut fostret och ta hand om min kropp först...
    Åhnej, hade du fått höra ett hjärta i v.8 alltså? Fy vilken otur. Jag beklagar verkligen. Man brukar ju säga att missfallsrisken är lägre efter att ha hört ett hjärtslag i v.8, 7 % har jag läst (om man tar hänsyn till ålder). Men kanske skönt ändå att det upptäcktes i v.10 så att du slapp gå ända till v.13 då rutinultraljud brukar vara? Jag har själv haft ett missfall som upptäcktes i v.13 men fostret hade dött i v.7. Jag hade starka magkramper i v.7 ungefär, jag tror i efterhand att det var då fostret dog. Kände du av någon smärta? Även om du är 38 så är det långt ifrån för sent för dig. Jag är också i din ålder och blev gravid igen nu i februari. Jag är i v.12 och fick höra ett hjärta i v.8. Om en vecka så ska jag på ultraljud igen. Jag är inställd på att det kan ha dött igen. Det är så hemskt att inte ha någon makt över sin kropp. Sänder dig lite styrka och hoppas att du vill och vågar försöka igen. 
Svar på tråden Missfall vecka 10