Inlägg från: JennyBomb |Visa alla inlägg
  • JennyBomb

    Bf December 2022 ????

    Hej hej, 


    Har velat länge fram o tillbaks om jag ska lägga till mig på listan. Trott sen jag plussade bim -3 att jag kommer jinxa allt om jag ens viskar att jag är gravid haha. Men iaf...det är andra barnet, bor i Skövde o har bf julhelgen. Bokat tidigt ul i vecka 8, som jag gjorde med sonen o funderar på att göra NIPT denna gången. Gjorde KUB förra gången, men tror ev jag vill veta kön osv tidigt. Ngn som gjort NIPT ngn gång?


    Mår ganska ok, ibland svintrött helt plötsligt o lätt illamående. Otroooligt varm på natten o morgonen o har plötsligt fått skaffa större bh (tack för sport bh när man inte måste "va iordning"). 


     


    K747M BF 4/12, 35 år, (1:a barnet), Skåne


    Mimzan BF 7/12 39 år ( 3:e barnet) Eskilstuna 
    Omermammashjerta BF 8/12 (5:e barnet) Skåne
    Gurre94 BF 8/12 27år (1:a barnet) Mariestad 
    Etaj BF 10/12 40 år (6:e barnet) Blekinge
    986247391 BF 11/12 (1:a barnet) Linköping
    borisund BF 13/12 28 år (1:a barnet) Sundsvall
    Em97 BF ca 13/12, 24 år (2a barnet)
    AnnahmedH BF 13/12 (3:e barnet) Sthlm
    Björnbärssylt BF 16/12 27 år (1:a barnet) Skövde
    Frökencharlotte BF 16/12 32 år (2a barnet) Skåne
    eae95 BF 18/12, 26 år (3e barnet) Hofors
    Laktrisens BF 19/12, 30 år (2a barnet)
    Butembobaby BF 20/12 31år(2a barnet) Uppsala
    Hönan och ägget 22/12, 42 hinner bli 43 (1a barnet) Köping 
    Frusig BF 22/12 33år (4e barnet) Umeå 
    Cinapuffen BF 24/12 40år (3e barnet) Gävle
    Emzor1 BF 24/12 25år (1a barnet) Karlstad
    JennyBomb BF 26/12 37 år (2a barnet) Skövde
    nilje BF 27/12, 31år (1:a barnet) Skåne
    Emmfri90 BF 29/12 31år (1a barnet) Stockholm
  • JennyBomb
    sanecatlady skrev 2022-05-06 13:15:20 följande:

    Hej.
    Jag har följt tråden på avstånd, inte vågat skriva fram tills nu, skrockfull som jag är.
    Tror att allt ska tas ifrån mig om jag nämner det för nån.

    Jag är 37 år, gravid med mitt första barn. Fick ett missfall i november förra året.
    Jag gick in i vecka 11 idag (10+0), och har mått i princip konstant illa sen i alla fall 3-4 veckor, inte spytt en enda gång tack och lov. Jag kan typ bara äta pasta med ketchup, äpplen och wasa sportknäcke med smör.
    Det känns som att illamående kanske, kanske, kanske börjar lätta nu sedan någon dag tillbaka (peppar peppar).

    Jag har KUB bokat i slutet av maj, och jag och min sambo kommer troligtvis vänta tills efter det innan vi berättar för nån.

    Med det sagt så vill jag bara önska er alla grattis till era graviditeter :)


    Haha...exakt samma meny som jag lever på typ...knäcke, filmjölk/yoggi, pasta utan ngt till o syrliga äpplen. Vi får gratis KUB här, men funderar på NIPT denna gången (andra barnet). 
  • JennyBomb

    Är i v 8+3 nu och mår illa på morgonen, har svinigt ömma bröst och mitt lukt/smaksinne har ballat ur helt. Plötslig tycker jag att vår älskade hund bara stinker o hon får inte sova jämte min sida sängen på natten längre för jag får kväljningar haha. Ska på privat ultraljud på fredag, för det gjorde jag med förra barnet oxå runt denna tiden o det lugnade min oro mkt. Känns som jag oroar konstant just nu...så fort jag får en stund över börjar hjärnan älta allt som kan va fel eller gå fel. Förra graviditeten hade jag min mamma i livet o hon va min bästa vän o SÅ viktigt stöd o "bollplank". Hon dog för 3 år sedan o herregud vad jag saknar ihjäl mig efter henne nu. Jag har en fantastisk svärmor, men det är inte samma sak alls...


    Jag gjorde KUB med sonen, men denna gång ska jag göra NIPT pga att vi vill veta könet säkert samt få ett säkrare o tdligare resultat. Det kostar mer o tror jag får KUB gratis här eftersom jag är över 35, men det får vara värt det...hejdå skatteåterbäringen! haha...


    KUB ger ju bara svar på sannolikheten, men om NIPT säger att det inte finns avvikelser så gör det inte det. Däremot måste man ju testa  mer OM det visar på avvikelser. Vet att jag stressade lite över den där sannolikheten.."jo men tänk OM det är 1:bla bla bla som jag har i magen". 


    Jaja, det va mkt babbel...nu ska jag rasta min stinkande hund o fixa matsäck till sonens utflykt med fsk. Ha en fin dag alla mammor+frön!

  • JennyBomb

    Igår på dag v.8+5 va vi på ultraljud (privat) och fick se det finaste hjärtslaget. Va hos Barnmorskehuset i Gbg och det va en fantastisk upplevelse. Så fint bemötande och kändes som man va på spa. 2,3 cm lång va pluppen och jag kunde andas ut ett tag. Ska tillbaka för NIPT om 2 veckor o hoppas på det bästa. Lika absurd känsla som första gången att tänka att man har en 2 cm människa i magen, o ett extra hjärta inuti kroppen. Wow...Hjärta

  • JennyBomb

    Suuuuck...va tusan gör man när man är bjuden på namngivning med buffe o fika o man mår SÅ vidrigt illa av allt utom yoghurt o finn crisp typ, o bara tre pers på kalaset vet att man är gravid. Ska man sitta o glo på en tallrik med mat o låtsas som jag är mätt? Kräks 
    Längtar tills alls test är gjorda, så den värsta oron kan vila iaf...NIPT om en vecka. 

  • JennyBomb

    Idag fick vi äntligen svar på NIPT. Låg risk för alla trisomier o vi fick veta att vi väntar en liten flicka (har en 5 årig son) Hjärta så idag firar vi i vår lilla graviditetsbubbla!

  • JennyBomb
    Cinapuffen skrev 2022-06-13 17:18:49 följande:
    Grattis, vad roligt! Solig  Jag tog NIPT idag. Men i min dumma region får man inte veta könet, då måste man göra privat NIPT. Skrikandes Har två pojkar sen förr så skulle vara roligt med en flicka. 

    Verkar ju inte va helt ovanligt att regionerna inte testar för kön när dom gör NIPT. Vad jag förstått så gör dom liksom det enbart för "hälsans skull" o könet har inget med det att göra. Men å andra sidan så kan dom ju nämna kön på RUL, så...lite märkligt. Förra graviditeten gjorde vi bara kub o sen fick vi veta ganska säkert att det va en pojke på RUL. Men idag när vi berättade för storebror så insåg vi hur kul det faktiskt va att kunna säga "lillasyster i magen" istället för bara "bebisen". Hoppas iaf att dina NIPT-svar kommer snabbt o ser bra ut. 


    Jag är själv ett litet "önskebarn" haha. Min mamma ville gärna ha en flicka efter mina två bröder, men pappa som hade tre barn sen innan oxå va ganska klar med barnafödande o bebisar. Men mamma lyckades. Ett friskt barn är huvudsaken men hoppas dina pojkar får en lillasyster, det blir ändå lite mer dynamiskt i familjen med olika kön. o alltid kul med ngt nytt haha!

  • JennyBomb

    Jag är i v 16 o har både känt o sett rörelser. Men det är SÅ olika, så man ska nog undvika att jämföra med andra när det kommer till det. Kände väldigt tidigt med förra graviditeten oxå. Allt beror på hur man är byggd, både t ex hur livmodern ligger och hur mkt "foder" man har på magen m.m. Vad jag fått lära mig så är det första fram v 24 som man bör känna fosterrörelser varje dag. 

  • JennyBomb

    Va mysigt! Nu börjar vi minsann komma nånvart. I slutet av sommaren borde ju alla ha kommit typ halvvägs...o några ännu längre! Ska bli så kul att se hur nära våra BF bebisarna kikar ut. Någon kanske blir januaribebis o kanske finns det ngn som har tidig BF i december? Själv har jag BF ett par dagar innan julafton o har redan fått knasiga kommentarer om hur dåligt planerat det va. Som om man inte bara är glad att ens kunna bli gravid, när det än må ske. Det är inte en hundvalp man ska köpa så man kan välja lite när det passar...
    Finns det ngn här i tråden som bor i närheten av Skövde?

Svar på tråden Bf December 2022 ????