Inlägg från: Jag är bara jag |Visa alla inlägg
  • Jag är bara jag

    Bebis ökar inte i vikt

    Ju oftare du ammar desto mer mjölk får bebisen i sig. Ger du ersättning istället minskar mjölkproduktionen. Bvc är alltid extremt snabba på att säga att man ska ge ersättning när lösningen oftast är en helt annan. Dåligt tag, kort tungband, för sällan amning, för kort tid. Ibland får man bara sätta sig ner och maratonamma helt enkelt.

    Rekommenderar starkt Amningshjälpens grupp på F.B. De har svar och råd om allt. 

  • Jag är bara jag
    Sussies skrev 2022-03-29 14:21:21 följande:

    Ok, tack för tips. BVC säger att hon har bra tag o det upplever jag oxå. Jag tror hon ammar för lite, alltså för korta stunder o för sällan. Men hur ska jag få henne att  amma när hon inte vill? Erbjuder så fort hon piper men det slutar oftast med att hon äter några sug o somnar, o så blir det ingen rejäl måltid iaf.
    Där har du nog problemet- att hon somnar innan hon fått i sig tillräckligt. Om du liggammar så prova en annan ställning där hon inte somnar lika lätt. Eller byt håll. Alltså ha barnet åt samma håll oavsett bröst. Killa lite under fötterna. Ge inte upp än på långa vägar! Bvc är som sagt tjatiga om ersättning och det är sällan det egentligen behövs. Ni är fortfarande i början av er amningsresa och det går absolut få till en fungerande helamning.
  • Jag är bara jag

    Ersättning ger matkoma helt enkelt eftersom det är mer svårsmält för magen och då sover de mer. Att amma varannan timme vid den åldern är inget ovanligt eller konstigt. Hon hamnade säkerligen i rejäl matkoma efter både b.m och ersättning , men försök bara amma nästa gång. Sätt dig bekvämt, slappna av, hitta en bra ställning för babyn, bunkra upp med mat och dryck till dig själv. Jag satt i soffan och tittade på tv med ljudet av och barnet vänt mot mig så det inte såg tv:n och därmed inte blev störd. Du har absolut inte sabbat att kunna helamma! Ni har bara inte hittat rytmen än.

  • Jag är bara jag
    Sussies skrev 2022-03-29 18:31:08 följande:
    Tack snälla du ???????? Hon vägrar ff ta bröstet men hoppas det löser sig innan hon blir för trött för att orka suga, känns som att det är lätt att hamna i en dålig cirkel här o fastna i flaskmatning. Borde ha gått mer på egen känsla än BVC, o avvaktat med flaskan.
    Det är lätt hänt ge upp när man väl börjat med flaska, men vill man amma går det absolut komma tillbaks till. Lite tid och tålamod, fix och trix så går det. Gå gärna med i Amningshjälpens grupp på F.B. Jag har fått mycket råd där och lärt mig mycket under åren.
  • Jag är bara jag
    Sussies skrev 2022-03-29 19:14:14 följande:

    Jag har gått med i gruppen, men väntar ff på godkännande. Jag ringde Amningshjälpen, de verkar ju ha en något annan linje än BVC, o hon tyckte som du att jag skulle köra på o inte blanda in mer flaska o gav lite tips. 


     


    Jamen vad bra. Bvc-sköterskor har ingen utbildning inom amning och en del är direkt amningsfientliga tyvärr. Jag har läst massor med inlägg där kvinnor blitt uppmanade att ge ersättning istället för att amma vilket gjort dem ledsna. Det är faktiskt sorgligt. Ge inte upp nu utan amma på! {#emotions_dlg.flower}
  • Jag är bara jag

    Men så roligt att läsa! {#emotions_dlg.flower}  Jag visste att du skulle få det att funka. Bvc kanske vill lägga in en extra vägning, men de kan inte tvinga dig att ge ersättning. Heja er och amma på nu! Solig

  • Jag är bara jag
    Anonym (Mat) skrev 2022-04-07 13:13:28 följande:

    Dock tror jag det ibland är tvärtom med numer, att en del kvinnor skammar varann om man slutat amma för att man helt enkelt är påväg att gå sönder. 


    Amning är bra, men mamman ska hålla ihop också.


    Jag har aldrig sett kvinnor bli skammade för att de ger upp amning. Min poäng är att de kvinnor som verkligen vill amma många gånger blir motarbetade av Bvc som bara propagerar för ersättning pga ren okunskap. Bara rådet här ovan om att amma var 3.e timme är vansinnigt! Ju oftare man ammar desto mer mjölk får man.
  • Jag är bara jag
    Sussies skrev 2022-04-07 13:40:23 följande:
    Visst är det ett konstigt råd? Förra gången sa de dessutom att jag skulle amma på minsta signal, så ofta hon vill. Även de gånger hon bara småäter är bra sa dom o gjorde hon ofta så kunde jag skjuta till med flaska. Men idag sa läkaren alltså tvärtom, 3 timmar är ju väldigt mkt mer än vad det brukar vara mellan tiölfällena
    Det är uppåt väggarna fel råd och nåt Amningshjälpen starkt går emot. Amma ofta och på minsta signal= då ökar produktionen och mjölken i magen på bebis. Bröstkompressioner och byta bröst ofta hjälper också. Jag minns så väl hur det var i början med min lille. Jag ammade jämt tyckte jag. men med etablerad amning blir det inte lika ofta utan då har man hittat sin rytm tillsammans med bebisen.
  • Jag är bara jag

    Läkarens råd går emot hur man ska kunna få en etablerad amning. Dessutom måste man se till helheten. Flera kissblöjor per dag, nöjd mellan varven, ökat på längden. Väga varje/varannan dag är lite ofta. "Hota" med akuten låter lite väl magstarkt. Du hade väl gått med i Amningshjälpen? Fått råd där? En sak är säker- för tunn/näringsfattig mjölk har du inte. Det har ingen. Innehållet är densamma för alla kvinnor. Klen viktuppgång beror på för lite mjölk i sig. Och de är ju bara trams att de går upp fortare/mer med ersättning. Ja, de som får på tok för lite i sig, men inte när amningen funkar. Ersättning är kraftig mat jämfört med bröstmjölk. Det är därför man kan amma 17 ggr per dag, men absolut aldrig ge ersättning så ofta.
    Du kan även ringa en hjälpmamma för råd.

  • Jag är bara jag

    Powerpumpning kan vara nåt att prova. Googla hur man gör. Om du ger ersättning kan du prova att ge det med kopp istället. Även utpumpad mjölk kan ges via kopp. Många barn får lätt flaskpreferens och kan till slut amningsvägra helt. Maten kommer ju lättare och fortare i flaska jämfört med att äta själv.
    Hjälpmamman gav ett bra råd. Så små tar pauser, äter, kanske sover en snutt, äter igen. Speciellt kvällstid och då får man sitta i soffan helt enkelt.
    Att din lilla ökat på längden visar ju att hon absolut fått i sig mat.

  • Jag är bara jag

    Powerpumpning heter det. Ökar produktionen.  Men du-småätande är ju ätande det med. Får du ihop minst 5-6 kissblöjor per dag är det bevis på mjölk som gått ner. När de blir äldre äter de mer effektivt. Då kan det räcka med 9 ggr per dag i bara några minuter åt gången. Men just som jätteliten är det mycket småsnuttande. Försök att inte stressa upp dig så mycket. Sitt och mys med snuttandet om det så tar halva dagen. Byt bröst, prova byta håll också.

  • Jag är bara jag
    Sussies skrev 2022-04-08 14:51:29 följande:
    Ja iofs men jag fick till så jäkla bra aktiva tillfällen förra v där jag hörde hur hon klunkade längre stunder o var nöjd när hon åt. Nu hör jag bara några klunk, sen vill hon antingen sova eller så blir hon sur. Jag vet ju inte vad som är vad, vill hon inte amma nu för att hon blev så jäkla mätt av de där 50 extra, eller är det nåt fel? Man kan ju bli galen av mindre! 
    Bli inte galen utan stressa ner. Svårt, jag vet, men jag är övertygad om att det inte är nån akut fara eller fel. Håll som sagt koll på parametrarna pigg ibland och kissblöjorna. Min yngsta blev sur och vägrade äta när han var mätt helt enkelt. Gick aldrig truga honom öht. Säger inte att det prompt är så för din bebis, men kan ju vara. 50 ml extra är inte så lite heller.
    Ta en amningskväll idag. Sätt dig avslappnat. För mig har det varit i tv-soffan framför tv:n med ljudet av. I början hade jag alltid mat och dryck till hands för jag blev så hungrig av allt ammande. Försök alla trix du fått här och av hjälpmamma. Och kolla upp powerpumpningen och får du ut nåt med pumpen så ge i kopp.
Svar på tråden Bebis ökar inte i vikt