Inlägg från: Kvinna1989 |Visa alla inlägg
  • Kvinna1989

    Bebis ökar inte i vikt

    Nu har jag inte läst alla inlägg i denna tråd men ..

    Jag har en dotter som nu är 6,5 månader. I början gick hon också upp dåligt i vikt , men jag hörde ju hur hon svalde, och hon åt var 3 timme. Jag pumpade även ut massor med bröstmjölk för vara på den säkra sidan,  så hon fick alltså bröst och bröstmjölk på flaska kombinerat (så hon fick rätt mängd som en bebis i den åldern skulle!)

    Men hon gick upp sakta men mådde annars bra. BVC ville att jag skulle ge 30 ml ersättning efter varje måltid med bröstmjölk , vilket jag tyckte var så onödigt när jag ändå kunde pumpa?!

    Men ja, sen när hon va runt 3-4 månader sa dom på bvc istället "hon är bara en mindre bebis som går upp sakta,  ingen fara..." osv. Dom var så hysteriska i början men nu har dom fattat och är ok med de att hon är helt enkelt bara mindre.. 

    Tänkte om din kanske också är en liknande?

  • Kvinna1989

    Jag hade turen att kunna pumpa mycket dom 3 första månaderna. Fick 100-200 ml på bara 15 min. Men sen efter 3 månader hände något.. Fick utpumpat 30-70 ml på 30 min.. så förstår dig att aboslut. Vet inte vad som hände för mjölk fanns ju helt klart.

    Jag gav väldigt varierande med flaska. Ibaland 2 gånger om dagen ibland 7. Men så när pressen kom från BVC gav jag mer flaska för att verkligen vara säker att hon får i sig rätt mängd, det fick hon men gick upp sakta ändå.

    Ja hon sov mycket också, men vqr även pigg och glad. Det är ju som du säger skillnad på trötthet och slöhet. 

    Hon är nu som sagt 6,5 månader och vi har ju börjat med annan mat också, hon äter mycket och bra men är fortfarande liten och smalis. Hon är bara det helt enkwlt :)

  • Kvinna1989

    När hon blir sur gråter hon då bara ? Beter hon sig på ett visst sätt som tex spänner kroppen / benen?

    Min lilla gjorde så och jag trodde först att det berodde på att hon inte fick i sig tillräckligt snabbt som du skriver, men orsaken var ont i magen faktiskt:(

    På BVC kan dom faktiskt kolla enkelt hur mycket hon får i sig när du ammar, dom gjorde de för mig.
    Dvs först väger dom bebis INNAN du ammar och sedan efter. Det funkar dock inte på en hemmavåg. 

  • Kvinna1989

    (Funkar inte att citera nu)

    Men ja, exakt så betedde sig min lilla tjej från och med ca 2-3 veckors ålder. Sen fick hon kolik från ca 1 månaders ålder.

    Det behöver aboslut inte vara en början på kolik, men låter som om hon har ont i magen.

    Då fick jag som råd att försöka amma/mata med flaska och försöka ha henne huvudet uppåt och inte så hon ligger rakt i famnen, det gör magonten värre.  Och kom ihåg att rapa.. jag var dålig med de till en början, för hon somnade ofta... (ska man liksom väcka för att rapa då ..? ) men ja.. Det hjälpte så mycket när vi blev mer aktiva med att rapa och mata henne mer upprätt.

Svar på tråden Bebis ökar inte i vikt