• Anonym (Smuts­)
  Fre 1 apr 2022 09:04
  2722 visningar
  23 svar
  23
  2722

  Vad min man anser inte behöver städas!

  För två veckor sen, hade vi ett gräl om städning. Jag tycker att jag tar allt ansvar. Han noll ansvar. Han skyllde på min höga krav och mitt kontrollbehov. Man tappar sugen att göra något, när jag påminner. Så vi bestämde att jag skulle ta ett steg tillbaka, för att han skulle kunna ta initiativ och göra det på sitt sätt. Det är två veckor sen. På bilden ser ni vårt handfat i badrummet, som ingen rört på två veckor. 

  Hur länge ska man vänta innan på karlfans  initiativförmåga?

 • Svar på tråden Vad min man anser inte behöver städas!
 • Anonym (Smuts­) Trådstartaren
  Lör 2 apr 2022 12:32
  #20

  Som några redan gissat, det här är inte det enda han inte gör. I bästa fall dammsuger han under minsta barnets matstol, och anser sen att han gjort en enorm insats. Att resten av hemmet också behöver dammsugas, att tvätt måste tvättas eller att mat ska handlas och planeras, slår honom aldrig.

  Han kan inte ens plocka fram kläder till barnen utan att ta fram nylonstrumbyxor när det är -15, eller yllekofta i +25. Ibland kommer han och upplyser han mig om att han inte har rena strumpor eller kalsonger. 


  Jag kan absolut gå och småstäda. Det är ju det jag gör i vanliga fall. Men jag är trött på att ta reda på hans tandkrämsfläckar på spegeln och avföring i toaletten. Jag är trött på att plocka barnens kläder från hallgolvet, för det är där han droppar dem (barnen är för små för att nå upp till krokarna). 


  Så jag fick ett utbrott där han menade att allt beror på mina höga krav och mitt kontrollbehov. Om jag bara släppte på det skulle han ta mer ansvar. Och av det blev det, absolut ingenting. Inget är dammsuget, inget är avtorkat. Badrumsspegeln är i nederkant täckt med tandkrämsfläckar. 

Svar på tråden Vad min man anser inte behöver städas!
Logga in
Bli medlem