Inlägg från: Anonym (Börjaompånykula) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Börjaompånykula)

    Någon som nyligen genomgått ett missfall och vill följas åt?

    Det går sådär. Tiden går och inget positivt test ännu för min del :( Försöker leva på som vanligt. Inväntar utredning om två veckor. Hur går det för dig? :)

  • Anonym (Börjaompånykula)
    Anonym (ledsen) skrev 2023-02-03 21:37:45 följande:

    Hej! Här väntas det på mens fortfarande efter missfallet. Vill såklart att den ska komma snart så jag kan få gå på min undersökning som ska vara på dag 7-10 av cykeln. Lovar att uppdatera er om hur undersökningen gick!

    skönt med start på utredning snart börjaompånykula! vill gärna följas åt i våra utredningar❤️

    hur går det för dig kringlan? har du varit på kub och sånt där än?


    Håller tummarna att mensen ska komma snart! <3 Ja uppdatera gärna, vill gärna att vi kan följas åt. Skönt att ha någon som går igenom samma :)
  • Anonym (Börjaompånykula)
    Anonym (Kringlan86) skrev 2023-02-03 22:23:40 följande:
    Förstår!! Hoppas de hittar ngt på utredningen eller att det inger ett lugn iaf om de inte hittar något. Och hoppas mensen kommer igåg också. Väntan är lång och jobbigGråter Tänk på att det finns tusen sätt idag att hjälpa till med fertilitet. Det tar bara sin lilla tid. Klen tröst förstår jag. 

    jag har fått tillbaka nipt och kub och allt ser ut som det skall. Just nu är jag inne i spökveckorna. Alla syntom är borta, magen som blev större ett tag har blivit mindre igen, ingen trötthet, inget illamående?.Och allt är preciiiiiiis som det skall enligt alla. Men jag anar att jag inte behöver förklara hur psyket hos en missfallspatient mår under de här veckorna. Fullkomlig härdsmälta i hjärnan vissa dagar. Nu är det 3v kvar till rutinultraljud. Känns som 3 år. Men annars mår jag bra. Orolig bara. 


    Tänker på er och håller alla tummar och tår för oss alla. Fortsätt kämpa! Vet att det suger varje dag man vaknar upp och det Inte är som man vill men en dag händer det. Tro på det!Hjärta


    Åh, förstår dina rädslor! Förhoppningvis går det jättebra! Du har ju kommit så långt nu, ta dagen som den kommer <3 Men förstår dig precis! Det kommer nog vara jobbiga tankar tills man börjar känna av den lilla mer :) 

    Tack för att du tänker på oss! Försöker oxå tänka så, att snart är det vår tur <3 Det måste det bara vara oavsett hjälp eller inte :)
  • Anonym (Börjaompånykula)
    Anonym (jolly) skrev 2023-02-04 22:45:50 följande:

    Varit med om 7 missfall på raken


    Beklagar :( Måste varit riktigt tufft :( Har du blivit gravid igen sedan eller väntar du fortfarande? :)
  • Anonym (Börjaompånykula)
    Hur går det för er? :)
    Vi var på fertilitetsutredning i förta veckan och vi tog prover och min sambo ska ta spermatest. Jag fick göra en ultraljudsundersökning med som var helt normal. Tjock slemhinna som det ska vara efter Äl och en corpus luteum i ena äggstocken som man oxå har efter Äl. Fina äggstockar och livmoder. Så skönt att se att jag haft ÄL och att det såg bra ut. Nästa steg är att även kolla äggledarna med konstrastmedel i nästa vecka :)
    Fick dock ett svar från läkaren att jag skulle ta om ett prov för mitt prolaktin var lätt förhöjt (vilket tydligen kan variera i cykeln). Försökte läsa lite om det och man kan få det vid stress osv. Känner mig dock inte stressad mer än att det varit lite mycket på jobbet det sista. Är något med hypofysen i hjärnan och kan påverka fertilitet. Verksr inte vara något farligt vad jag kan se men får äta medicin för att få ner värdena i så fall. Om det proverna är bättre nästa gång vill säga. Mycket frågetecken nu?.:)
  • Anonym (Börjaompånykula)
    Anonym (ledsen) skrev 2023-02-23 16:34:39 följande:

    Hej börjaompånykula! Vad bra att du ni är igång! Vet du vad du hade för prolaktinvärde? Jag tog också prolaktintest då precis efter missfallet och det var inom det normala men när jag försökt hitta vad det helst ska vara så tyckte jag att mitt var högt?

    annars är jag bara deppig och väntar på att få göra min undersökning, alltså spolningen och kolla med kamera i livmodern. känns som att jag aldrig kommer få barn eftersom jag inte ens försöker just nu, har stängt av allting. Hoppas på lite besked framåt våren! Undersökningen är inbokad den 17 mars. Så nu hoppas jag bara att min mens kommer när den ska, mellan 6 mars och 13 mars, så jag inte behöver boka om undersökningen, då den ska vara mellan dag 6 och 11 i cykeln.  


    har typ fobi för att bli gravid igen! får panik av blotta tanken, graviditet betyder bara död för mig just nu


    Vet inte vad jag har för värde, stod bara lätt förhöjt. Ska kolla med läkaren nästa gång. Okej, vad hade du för värde?

    Förstår att det känns deppigt och att det känns som att tiden står still. Håll ut! Snart ska du ju med på undersökning och då är det ju igång för dig med <3
    Förstå att det känns jobbigt med missfallet med och att det betyder död. Känslan är så jobbig. Men försök tänk att man måste våga för att kunna bli gravid och få bebis tillslut. 
  • Anonym (Börjaompånykula)

    Gjorde äggledarspolning imorse med, gick bra. Kändes lite som mensvärk men det gick absolut att genomgå utan smärta. Alla tycker ju lite olika om den undersökningen. Det såg i alla fall bra ut, fri passage och fina folliklar tills nästa ÄL. Nu hoppas vi att detta gjorde susen fast att jag hade fri passage :)

  • Anonym (Börjaompånykula)

    Hej igen 🤗 Nu kommer jag med lite uppdatering efter utredningen 🙂 Alla prover på mig sig bra ut men det visade sig att min sambo har lite nedsatt antal spermier. 😞 Kvalitén var bra så hon sa att det kan ta sig naturligt men att detta troligtvis gjort att det tagit sådan tid för oss att bli gravida?.Så typiskt att detta skulle hända. Det finns ju hjälp att få tex via IVF men just nu vet vi inte hur vi ska tänka eller göra just nu. Om vi ska avvakta eller ej. Läkaren sa att sambon kan äta mer zink så kan det öka antalet spermier?.Så vi är lite tomma just nu och tankarna snurrar. 


    Hur går det för er andra?

  • Anonym (Börjaompånykula)

    Skönt att det gått bra!! 

    Ja, som du säger så får man våga. Annars blir det inga barn alls. En ny graviditet är en ny chans. Hoppas att det går bra för er!

    Eftersom att antalet spermier Inte var superlågt kommer vi försöka själva fram till juni i alla fall då det gått ett år sedan förra missfallet. Sen får vi i så fall ställa oss i kö. Vi vill ju helst klara detta själva men vi får se hur det går. Nivåerna på vad som är tillräckligt många spermier verkar vara väldigt varierat beroende på vart man söker plus att enligt en bra gynekologisk läkare på en podd jag lyssnade på sa han att proven kan variera från gång till gång (egentligen ska man ta mer än ett prov). Att mängden inte spelar så stor roll om det inte är mycket lågt. Så får se helt enkelt. 

  • Anonym (Börjaompånykula)
    Anonym (ledsen) skrev 2023-04-04 16:35:16 följande:

    hejj hur går det nu? 
    min äl efter undersökningen är över, var jättesvårt att inte försöka denna månaden, kroppen skriker verkligen efter bebis nu! men vill av olika praktiska anledningar ha lite paus denna cykeln. så vid nästa mens ska jag ringa och boka tid hos gyn och se om jag kan få progesteron till efter nästa äl. då jävlar!


    Hej! Det går inte så bra, det står still just nu känns det som. 


    Min sambo har fortfarande lite problem med pungen sedan i somras (då han fick hydrocele). Efter det har det varit bättre i omgångar men kommit och gått. Han har haft lite ont. Han har fått träffat vår gynläkare som gett han antibiolika men det verkar inte funka så bra. Han har nu fått en remiss till urolog och kolla vad som är knas. Vi tror att detta har påverkat så vi inte blivit gravida sedan i somras för innan dess blev vi gravida snabbt två gånger. Väntan är värst. Att inte veta när och vilken hjälp vi får. 


    Jag frågade min gynläkare förra gången om jag kunde få progesteron utskrivet ifall jag blir gravid naturligt nästa gång (vill ju inte riskera att få mf igen när jag äntligen lyckats bli gravid). Men hon sa nej, att det inte fanns några bevis att det funkar och att det är dumt att äta medicin som man inte måste ha. Kändes jobbigt att höra. Kändes som att hon inte riktigt brydde sig. 


    Så ja, just nu står det still. Vi hoppas på ett mirakel :)

Svar på tråden Någon som nyligen genomgått ett missfall och vill följas åt?