• Anonym (T6)
  Tis 26 apr 05:43
  4023 visningar
  13 svar
  13
  4023

  Ni som läser till ssk/är utbildad ssk, snälla läs detta

  Är precis lika nervös som du. Har under utbildningen fått göra om varenda klinisk Examination på grund av nervositeten. Men, meddela läraren att du är nervös och här är mitt bästa tips: Prata hela tiden, säg vad du gör och varför, på så sätt kommer du på din egna misstag.
  Nästa vecka har jag mitt nkse, det sista stora praktiska slutprovet där man ska ansvara för en egen patient i 3 timmar, är så otroligt nervös och rädd för att göra dumma misstag igen. Men vi klarar detta! 

 • Anonym (T6)
  Mån 9 maj 06:39
  #8
  Anonym (A) skrev 2022-05-09 00:52:13 följande:
  Det känns skönt att höra att det finns fler som upplever samma problem som mig! Jag kan få blackout för att jag stressar upp mig så mycket. Det kändes inte så kul när andra kom ut efter provet och lät som att det var så himla enkelt, och så stod jag där själv och kände mig som en idiot. 
  Jag har i alla fall klarat provet nu, och är så glad för det! Jag hade en jättebra lärare som skapade lugn och trevlig stämning, och det hjälpte mycket. Jag tänkte igenom momentet noga och tog det väldigt lugnt, tänkte efter och sa allting jag gjorde. Pulsen gick upp rejält när det var min tur, men är så nöjd över att jag kunde samla mig och genomföra det. Jag var så fokuserad så jag glömde liksom småprata med patienten, men det viktiga var ju att momentet blev rätt. 
  Jag hoppas innerligt att nkse gick bra för dig! 
  Ett stort grattis till att du klarade det! Det där med att småprata med patienten tycker jag aldrig faller naturligt under de praktiska proven, att låtsas att dockan är en riktig person kräver mer energi än att kunna utföra ett moment rätt, så bry dig inte vid det. 
  Även för mig gick provet bra, första gången någonsin jag klarat ett praktiskt prov på första försöket
Svar på tråden Ni som läser till ssk/är utbildad ssk, snälla läs detta
Logga in
Bli medlem