Inlägg från: EmilijaPetrosiunaite |Visa alla inlägg
  • EmilijaPetrosiunaite

    Här samlas alla nattugglor!

    Då var det natt igen. Kaffe, kakor och choklad ser jag. Kaffe är gott svart i mindre mängder. Kakor eller kex blir det några paket om året, en chokladkaka räcker några dagar de få gånger jag köper det. Kattsällskap kan vara riktigt mysigt, katter ser till sina egna behov först så det gäller att det är på deras villkor så klart. Ha det fint i natten antingen ni drömmer eller ej!

  • EmilijaPetrosiunaite
    Eurydike skrev 2022-11-23 00:51:39 följande:
    Eftersom du är ny här i tråden, så ska du få en småkaka. Vi brukar bjuda på Drömmar! Själv tycker jag om kaffe i stora mängder, med mycket socker och mjölk. Men jag dricker aldrig kaffe tillräckligt ofta för att kroppen ska lyckas vänja sig. Bra jobbat att inte äta upp chokladen på en gång! Kattsällskap kan vara riktigt mysigt 🐈 Ha det fint i natten du också och hoppas att småkakan är god! 🍪
    Tack! Ja just det, det är inte bara mängden som spelar roll, utan även hur frekvent man dricker kaffe. Jag vill minnas att jag av misstag köpte koffeinfritt kaffe för länge sedan och märkte det efter flera dagar då jag tittade på burken. På något annat sätt märktes det inte vad jag kan minnas. Jag kan inte äta så mycket godsaker på en gång, det får vara ett litet tilltugg då och då.
  • EmilijaPetrosiunaite
    Stooler skrev 2022-11-24 19:39:01 följande:

    Jag kom att tänka på en sak apropå nattugglor! Det finns ju massor av fågelreferenser som mänskliga epitet!

    Uppe med tuppen
    IQ fiskmås
    Glad som en lärka
    Tjuvaktig som en skata
    Svart som en korp
    Dricka kaffegök
    Fyllkaja
    Skriva som en kråka (kråkfötter)
    Sjunga som en näktergal
    Bevakar som en hök

    Exempelvis....men visst finns det väl flera?


    Det är sant, det enda jag kom på var södergök är dödergök, det finns ett sådant uttryck för varje väderstreck tror jag. Dessutom finns ju mytologiska hänvisningar så som Fågel Fenix och påskkyckling till exempel.
  • EmilijaPetrosiunaite

    Jag tror att hela det lilla öriket Nauru i Oceanien byggde sin ekonomi på spillning från fåglar som de utvann fosfat ur, så tydligen kan det vara lönsamt med.

  • EmilijaPetrosiunaite
    Eurydike skrev 2022-11-29 23:25:14 följande:
    Säger du det? Jag kanske får starta någon slags fågeluppfödning att tjäna pengar på då 🤑😉 Men väldigt häftigt med alla saker man inte hade en aning om, som alla sträcker sig ut som spretande stjärtfjädrar från ordet nattuggla 🦉
    Ja då, det spretar hit och dit, ibland frångår man den röda tråden och hittar både gröna och gula.
  • EmilijaPetrosiunaite
    Stooler skrev 2022-11-29 23:44:49 följande:
    Nauru!! Kul, läste faktiskt om det lilla landet för nån vecka sedan! Nauru är  världens minst besökta land vad gäller turism. Landet är mer eller mindre bankrutt och behovet av naturgödning har försvunnit iom att det går att tillverka fosfatbaserad gödning numera.
    Det var passligt! Precis, det ligger mitt ute i världsdelen Oceanien. Jaha det är därför det inte har lika högt välstånd numera, förhoppningsvis kan de anpassa sig eller hitta på något nytt istället.
  • EmilijaPetrosiunaite

    Det kan vara spännande men även besvärligt med flyttar, tycker jag som flyttat till Sverige. Även om det är ett land som ligger geografiskt nära så finns det skillnader, kulturella, politiska och inte minst språkliga, som det gäller att lära sig. Ett tag reste jag en del inom Sverige när jag var ledig för att lära känna landet mer. Det var fint och intressant, men bra länge sedan nu.

  • EmilijaPetrosiunaite
    Eurydike skrev 2022-12-01 20:44:03 följande:

    OBS: Oviktigt inlägg! Hoppa över det här om du inte vill slösa  bort några minuter av ditt liv 😅 Men jag tycker ändå att inlägget passar i den här tråden, eftersom det handlar om drömmar, så nu kör vi. I natt drömde jag om en ödla som gick runt och grävde en massa gropar och lade ännu fler ägg 🦎 En bit bort satt jag och tittade på, samtidigt som jag försökte välja glass i en frysbox. Drömmen utspelade sig i ett ökenlandskap och det var bara jag, ödlan och frysboxen. I frysboxen fanns ett nästan oändligt antal pinnglassar att välja på och alla såg så goda ut, att det slutade med att jag inte lyckades välja någon. Den arbetssamma ödlan stretade på och jag satt och såg på och svettades i solen, trots att den överfulla frysboxen fanns precis bredvid mig. Jag brukar drömma mardrömmar, men det här var en lugn och alldeles meningslös dröm. Undrar hur Freud skulle ha tolkat den. Säkert på ett snuskigt sätt. Ödlan skulle nog vara en symbol för detet, äggen för fertilitet och sexualitet och pinnglassarna ett oändligt antal fallossymboler. Få se vad jag drömmer i natt 😴


    Jag brukar inte tolka drömmar, så det här är helt amatörmässigt, men om jag skulle så är det väl på följande vis: Öknen i sig är karg och ofruktsam. Ödlan är liv och äggen är en längtan efter barn. Frysboxen motsvarar oasens svalka och hopp.

    Huruvida det stämmer eller inte är något helt annat. Man kan ju drömma vad som helst.
  • EmilijaPetrosiunaite
    Stooler skrev 2022-12-01 21:49:27 följande:
    Litauen gissar jag med anledning av ditt namn! Jag har bott i Tallinn, Estland i 3 år och hade en flickvän från ?iauliai de åren och ett par till. 
    Helt rätt gissat, inte dåligt! Spännande, du har sett världen, det är bra att ha erfarenheter från olika ställen. Siauliai är väldigt bekant för övrigt, det verkar som att vissa diakritiska tecken inte tolkas rätt här på forumet, men det är inte så noga. Estland är mycket mindre bekant, trivdes du där? Vad är den största skillnaden mellan Sverige och där du bor nu, eller den bästa och största skillnaden?
  • EmilijaPetrosiunaite
    Stooler skrev 2022-12-02 01:53:01 följande:
    Jag har varit i Siauliai, hämtade tjejen för att åka ned till Palanga en vecka. Otroligt fin kust! Estland trivdes jag bra i. Tallinn var ju den första av de Baltiska huvudstäderna som renoverades och blev ju jättefin. Varken Riga eller Vilnius kan konkurrera.

    Nu bor jag ju på Gran Canaria, största (och bästa) skillnaden är givetvis klimatet, det är ju sommar året om i princip. Min Spanska är inte värst bra än men jag pluggar regelbundet och klarar mig hyfsat.
    Ja Siauliai är fint! Precis, jag har också varit i Tallinn en gång och trivdes bra där, gamla stan där gillade jag. Vi besökte en mindre ort också.

    Det låter skönt det också, även om höstarna här uppe ofta i Norden är fina. Men oavsett vad man gillar för klimat så betyder det mycket att få vistas i det klimat man föredrar. Spanska är nog inte det lättaste språket, men klarar du dig bra och får praktisk användning av språket kommer det bli bättre och bättre. Klarar man sig så att man tar sig runt på det har man kommit långt.
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!