Inlägg från: Eurydike |Visa alla inlägg
  • Eurydike

    Här samlas alla nattugglor!

    FredrikLiksom skrev 2022-12-18 20:54:43 följande:
    Min manliga intuition säger mig att du har en hel del success framför dig. 😎

    Själv ska jag jobba alla mellandagar men det blir nog kanon det med 😃
    Din manliga intuition har säkert rätt! I alla fall hoppas jag det 🤩 Det enda som är värre än att misslyckas, är att inte försöka. Så, nu fick jag in den gamla moralkakan också 🍪 Tror också det blir kanon! Jag ska jobba någon enstaka dag här och där, men så lite som möjligt. Bara så jag håller företaget flytande 😊
  • Eurydike
    Stooler skrev 2022-12-18 21:52:41 följande:
    Dags att bringa lite reda på seratonin- och melatonin-halterna? Glad

    Det är antagligen en rätt bra ide'! Det borde inte vara så svårt att fixa med lite disciplin. Lite samma sak som att flyga långt och anpassa till tidsskillnader. Jag som inte jobbar värst mycket har satt lite gränser, vaken till max 02:00, upp senast 09:30. Dock så har jag ju ett mycket jämnare dygn här nere än vad ni har i Sverige. Det är helt klart lättare att vakna när det är ljust ute.
    Precis! Jag börjar redan ångra att jag skrev det, eller ens tänkte tanken, men det är nog bäst att försöka få lite ordning på halterna ändå 😊

    Disciplin saknar jag tyvärr, för jag är en riktig odåga. Men jag ska försöka bli lite mindre odåga! Tycker dina tider låter riktigt trevliga. Så skulle jag gärna ha det, men lyckas oftast somna tidigast kl 2. Klockan blir gärna 3 eller 4. Ibland somnar jag inte förrän kl 8 på morgonen. Men på senare tid har det varit mycket bättre och det är därför jag ens vågar mig på ett försök att börja gå upp tidigare. Drömmen vore att somna kl 1! Det låter skönt med ett jämnare dygn och det är säkert bra för sömnen att det är lättare att vakna på morgonen.
  • Eurydike

    Midvinternattens köld är hård,
    stjärnorna gistra och glimma.
    Alla sova i enslig gård,
    djupt under midnattstimma.
    Månen vandrar sin tysta ban,
    snön lyser vit på fur och gran,
    snön lyser vit på taken.
    Endast tomten (och jag) är vaken.

    🎅🏻🤪🎅🏻🤪🎅🏻🤪🎅🏻🤪🎅🏻🤪🎅🏻

  • Eurydike
    Stooler skrev 2022-12-22 00:35:41 följande:

    Idag så vänder det! Vi går mot ljusare tider...alltså längre dagar! Obestämd Så varje dag ända tills 21 Juni 2023 blir längre än den föregående dagen. Hur är det för er andra? Många sover ju bättre på vintern när nattmörkret är längre. Jag sover iaf längre. Inget väcker mig lättare än dagsljus...ja möjligen lite morgonpussar då, men det blir inget sånt längre som singel! Flört

    Just nu så stökas det lite Jul i min lägenhet. Knäck och Fudge är kokat och klart, all mat för veckan är inhandlad och har börjat med att laga en del också som står sig i kylen. Bl.a Rödlöksmarmelad (fantastiskt tillbehör till en massa olika rätter, inte bar på julen). Det blev ingen julskinka tyvärr, svenskbutiken här nere vill ha galet högt pris för skinkan, de är dessutom rätt stora, över 3,5kg så det blev inget av det. Men får käka skinka på Julafton på en krog i Playa del Ingles istället.

    Däremot har jag köpt 2kg Argentinska rödräkor från en fiskebåt i hamnen i Las Palmas. Älskar skaldjur, och detta är favoriten av dem alla. Stora som Gambas men fasta i köttet som ishavsräkor. Har inte riktigt bestämt vad jag skall göra med dem, men de skall kokas i god lag först.


    Det är nog samma skit året om är jag rädd! 😅 Men då påverkar det i alla fall inte mig att det blir ljusare. Inte på något dåligt sätt. Skönt att du sover längre när det är mörkt ute! Då har du ett tag med bättre sömn kvar med andra ord.

    Låter väldigt mysigt och juligt! Själv bakade jag julgodis med min kompis för några dagar sedan. Rödlöksmarmelad har jag också ätit 😋 Det är jättegott! Räkor vet jag inte riktigt vad man gör med, för jag hann aldrig riktigt utforska det. Först var jag fattig som en kyrkråtta (om de nu är fattiga 🤔) och sedan blev jag vegetarian 🐀 Men det låter som ett riktigt gott fynd!
  • Eurydike

    God jul på er! 🎅🏻🎄❄️ Jag försökte komma på om det finns någon fågel som är lite julig, med tanke på trådens fågeltema, och det fick bli pingviner 🐧 Så här kommer en liten pingvindans till er, dagen eller natten till ära!


    ">

  • Eurydike
    Aniiee skrev 2022-12-24 00:52:46 följande:

    Faktiskt juliga/vintriga gamla Disney-kortfilmer!


    Härligt! Ska kolla på dem imorgon och maxa julstämningen 🎅🏻 Tack för att du postade dem här i tråden! Nu ska jag borsta näbben och försöka sova 🦉 God natt på dig!
  • Eurydike

    Tog en kvällspromenad nyss. Det var väldigt vackert ute! Ingen snö, men ett gnistrande täcke av frost överallt. Inte en människa så långt ögat kunde nå, vilket inte var så långt eftersom det var mörkt ute. En av fördelarna med att vara nattuggla, är att man ibland får ha världen för sig själv ❄️💫🌓

  • Eurydike
    Anonym (Orolig_själ) skrev 2022-12-24 04:06:40 följande:

    Hej,

    Trots medicin har jag börjat vakna tidigt. Jag grubblar så mycket på vad jag ska göra i framtiden. 

    Har varit på arbetsintervju men vet inte om jag vill ha jobbet och vågar inte säga till min sambo. 


    Hej! Välkommen till tråden 😊 Här har vi stor erfarenhet av sömnstörningar. Både av att vakna tidigt och att inte kunna somna. Det låter tufft det du går igenom och jag förstår oron och grubblet inför framtiden. Jag funderar mycket på det själv just nu. Ett tips är att försöka ta mod till dig och prata med din sambo! Du borde kunna berätta om hur du känner.
  • Eurydike
    Fajjer skrev 2022-12-25 01:04:19 följande:
    Du är en nattuggla du! 🙃
    Den här tiden är bara eftermiddag för mig! 🦉😎
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!