• Tukt

    Du vill ha ett förhållande men inte sex, Jag förstår verkligen inte.

    Det är ju knappast ett nytt ämne här inne, om än ett nytt sätt att framföra det på.

    Om något är ett stort problem i relationen så bör man ju reda ut vad det grundas i, innan man tar sitt pick och pack och drar.
    Så även med sex. Det kan ju finnas massor orsaker till varför man inte vill eller kan. En del av dessa kan vara medicinska och går att åtgärda med ett recept. 
    Så viktigt man pratar, och reder ut. Men eftersom det kan vara konfliktfyllt kan det också vara bra att ta det snacket hos en terapeut.
    Vill ens partner inte prata, så är det svårare. Men det är väl i det läget det kan vara dags separera. 

  • Tukt
    Anonym (Hjärnan) skrev 2022-05-01 11:45:15 följande:
    Vi har jobbat på det i drygt ett år, hon tycker att vår relation gjort stora framsteg men när jag frågar om sex säger hon hennes behov nu är trygghet och inte sex. Men jag litar inte på det utan känner att den verkliga anledning är att attraktionen har dött.
    Hon säger att hon på sikt vill ha sex, men jag håller på att tappa hoppet. 
    Bra ni jobbar på det. Men varför känner hon sig inte trygg?
  • Tukt
    Anonym (Hjärnan) skrev 2022-05-01 19:00:32 följande:
    Nej, Det hon menar med inte trygg är att hon känner sig osäker på min kommunikation att jag säger en sak men mitt kroppsspråk visar något annat.  Att vara "trygg" i att hon vet vad jag känner och vill. 
    Den ekonomiska-sociala biten är det egentligen bara barnen som är ett hinder. Vi äger både vårt hus och en mindre fastighet, har bara lån på hennes övernattningslägenet eftersom hon veckopendlar. Bägge har lön något över snitt. 
    Så det handlar mest om vad vi vill.
    Men är det med kroppsspråk bara en ursäkt? Eller är det något du kan jobba med?
    Generellt är det väl alltid svårt med någon som säger en sak och sedan gör en annan. Men just kroppsspråk låter lite konstigt.
  • Tukt
    Anonym (svårt) skrev 2022-05-02 08:41:14 följande:
    Suck, jag blir så trött på dessa kommentarer om att man bara bryr sig om sex om man inte vill leva i ett sexlöst förhållande. För de flesta ingår sex i ett förhållande eftersom det är något som skiljer en kärlekspartner från någon som man bara är kompis med. Det betyder inte att det är det enda som är viktigt i förhållandet.
    Det är väl för att många varit i den situationen själva och kanske känner att de får bekräftelse av att andra drar snabbt som fan ur relationen. Helt utan tanke på hur saker ser ut i övrigt.
    Som man känner sig själv, känner man andra, helt enkelt.
Svar på tråden Du vill ha ett förhållande men inte sex, Jag förstår verkligen inte.