Inlägg från: Anonym (Anhörig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anhörig)

    Anhöriga till fd missbrukare (eller fd missbrukare själv) se hit!

    Hej! vill börja med att säga att fy vad ledsmt att läsa, men du är inte ensam! 


    Jag har varit med om att min kille tagit återfall och givetvis skämts så mycket så han dolt detta. Missbrukare blir experter på att manipulera och ljuga och göra allt för att ingen ska ta deras snuttefilt ifrån dom (exempel benzo/annat missbruk) för de är ju livrädda att sluta annars hade dom inte haft ett missbruk- och om det kommer fram kommer en väldans massa konsekvenser som dom intr är beredda att ta ?dom måste komma till insikt själva och vilja ha hjälp, ta emot hjälp och börja öppensinnat det problemet och vilja lämna det. Ingen kan tvinga någon att bli drogfri. 


    har han gått på möten (AA, NA,DAA Eller liknande?) har han isf slutat med det och när ? För 12 steg brukar innebära att man har en sponsor och går på möten etc. Att sluta med dessa saker är ett varningstecken. 


    vad jag förstår så har du inte heller varit med när han väl missbrukade förut och kanske inte därför så lätt kan känna igen att han tagit nått. Skulle min kille stoppa i sig minsta lilla märker jag det på en gång. Man blir ju väldigt medberoende också och det i sin tur skapar problem. kanske skulle du gå och prata med någon? 

     

Svar på tråden Anhöriga till fd missbrukare (eller fd missbrukare själv) se hit!