Inlägg från: Pinj1233 |Visa alla inlägg
  • Pinj1233

    Hjälp - kan man be om igångsättning v41?

    Hej! Jag är 40+2 och inget tyder på att bebis är på väg ut snart. Igår på lokalnyheterna i Stockholm pratade de om att alla regioner sätter igång vid 41+0 istället för 42+0 för att minska risk för dödfödda barn. Stockholm verkar bara avvakta för att de inte har tid med fler igångsättningar men kommer nog ändra mot hösten. Jag har haft stora problem med oro och ångest den här graviditeten och nu har jag panik. Har någon erfarenhet av att ha fött i Stockholm och lyckats få en tidigare igångsättning?

  • Svar på tråden Hjälp - kan man be om igångsättning v41?
  • Pinj1233

    Ja exakt! De har alltså ändrat i ALLA regioner utom Stockholm (om jag förstod rätt på nyheterna). Jag ska försöka prata med barnmorskan redan idag. 

  • Pinj1233

    Tack för alla svar! Har läst på mer nu och känner mig ändå orolig. 0.4% är ändå för hög risk för att jag ska känna mig bekväm, även om studien är ifrågasatt.  Pratade med BM som var superbra och hon sa direkt att hon skickar remiss så att jag blir igångsatt tidigare om bebben inte har kommit och jag fortfarande känner mig orolig när jag gör UL vid 41+0. 

Svar på tråden Hjälp - kan man be om igångsättning v41?