Inlägg från: Haipodai |Visa alla inlägg
  • Haipodai

    När livet inte blev som tänkt

    mari123 skrev 2022-05-19 12:47:49 följande:
    Ursäkta men VARFÖR skaffar kvinnor barn med dessa män som är "himla bräckliga och flippar ur för minsta lilla"? VEM har det största ansvaret? Lär känna den tilltänkta pappan är mitt lilla goda råd i all välmening.
    Men lägg av, sluta skylla på TS?? Hon har varit tillsammans med honom i 10 år? De allra flesta män väntar ett tag med att visa sina mindre charmiga sidor och då är det inte så lätt att lämna. Läs på lite om ämnet innan du uttalar dig.
  • Haipodai

    Du har fått sjukt dåliga svar i tråden TS. Att din sambo har någon slags inre kris är självklart men han får ta ansvar och söka hjälp. Han beter sig fruktansvärt och det är såklart inte okej!!

    Kan berätta att min sambo hade något liknande när jag var gravid med vår son. Det var ett gemensamt beslut att skaffa barn, men ändå när jag plussade snabbt efter beslutet så blev han chockad i den negativa aspekten - det gick ju så fort? Det kunde ju ta upp till ett år, varför gjorde det inte det? Jag visste inte vad jag skulle svara på det, var bara att säga "Ja... Eller så går det med en gång och nu gjorde det det?". När vi fick reda på att det skulle bli en kille var det också fel, han blev inte ett dugg glad. Han ville haft en flicka för han har alltid haft bättre kontakt med tjejer. När jag var i mitten av graviditeten bad jag honom att ta mer på magen, vara mer involverad. Han suckade och stönade och tog bara på magen om han verkligen var "tvungen" för att jag bad honom. Aldrig på eget initiativ. Han satt och grät framför mig och hans mamma för att han inte kunde ångra beslutet att skaffa barn när jag var i vecka 25. När jag läste vecka för vecka i gravidappen om info om bebisen brydde han sig inte ett dugg.

    Ja, med andra ord var min graviditet inte alls som jag föreställt mig att den skulle vara mellan oss. Grät massor... Trodde det skulle vara mysigt och att båda skulle vara glada, men icke. Visade sig att han hade en gigantisk livskris, han ville ha en tjej för att han hade dålig relation med hans pappa och var rädd att han och sonen skulle få samma dåliga relation. Han började äta antidepressiva 1 månad innan sonen kom.

    När han kom var han direkt världens bästa pappa... Sån kontrast... Så det kanske finns hopp för din sambo med? Men han måste ta ansvar och gå och prata med psykolog.

  • Haipodai
    Jaegermeister skrev 2022-05-20 10:35:49 följande:
    Din historia ger mig lite hopp faktiskt, att det bara är en kris. Grejen är dock att sambon vägrar ta hjälp och att göra något åt saken. Han skulle aldrig gå med på att träffa en psykolog eller gå på familjeterapi eftersom han "inte tror på sånt". 
    Det hugger i hjärtat när alla andra runt omkring oss glädjs åt bebisen förutom han. Hans kollegor och folk jag inte ens känner pratar ofta om graviditeten och frågar hur jag mår. Folk ringer till mig hela tiden, hälsar på och vill visa sitt engagemang. Bebisen är redan så älskad av många, förutom av sin egen pappa känns det som.
    Ja, hopp ska du absolut ha - det kanske blir bättre när bebis är ute! Det är lite svårt för mannen att "förstå" att det finns något där inne så när bebis väl syns och har sina behov kanske han steppar upp. 

    Oavsett så måste han prata med någon. Sätt dig ner och prata lugnt med honom, ställ ultimatum - antingen så tar han sig i kragen och slutar se glaset halvtomt och vara negativ eller fixar han inte det själv får han prata med psykolog. Det är hans alternativ. Du kan inte leva såhär, punkt. Sen om han tror på psykolog eller inte spelar ingen roll; du mår inte bra i hans sällskap och därför behöver någon förändring ske antingen på egen hand eller med hjälp. Vad skulle han svara om du sa så tror du?
  • Haipodai
    Jaegermeister skrev 2022-05-22 11:45:21 följande:
    Jag har precis börjat få värkar nu och försöker hitta kraft inför förlossningen men han drog igång en diskussion mitt i allt detta som jag fick bemöta. Just nu är det jag som får stötta honom fast det är jag som är mitt i förlossningsfasen, orkar inte....
    Vi kommer ingen vart, försöker prata lugnt med honom men han blir bara arg och defensiv och provoceras av av hur jag tänker. Han sa nu också att han inte ville ha barn och att han inte ens gillar barn. Det kunde han ha varit tydlig med från början känner jag. Just nu vill jag bara hoppa nedför trappen så slipper han detta bekymmer. 
    Säg till honom att dra. Säg bara till honom att gå så du får göra detta i fred. Föda barn är det bästa som finns, han ska inte förstöra detta. Ring din mamma, vän eller någon annan som kan stötta dig i förlossningen - eller var själv. Allt är bättre än att ha honom där. Säg "du beter dig fruktansvärt och jag vill att du ska gå om du inte ändrar ditt beteende." Exakt så. När han inte ändrat sitt beteende säger du "jag vill att du går nu.". Tror du att du kan göra det TS? Tycker synd om dig!! Hans beteende är oacceptabelt!!!
  • Haipodai
    Jaegermeister skrev 2022-05-22 21:10:21 följande:
    Lite så jag känner. Vi fick åka in till förlossningen för en kontroll men jag fick mest skämmas över hans beteende, han gjorde sig nästan osams med barnmorskorna på grund av sin attityd. Jag märkte att de reagerade väldigt kraftigt. Känner inte alls igen den mannen jag blev kär i, plötsligt är han liksom borta.
    Men vad säger han när du säger att du inte vill ha med honom? När du ber honom dra?
  • Haipodai
    Jaegermeister skrev 2022-05-22 22:17:19 följande:
    Grejen är att jag är så beroende just nu .. har ingen annan att få hjälp av.
    Låter dock som att han inte hjälper till ett endaste dugg, snarare tvärtom. Så varför behöver du honom? Stå upp för ditt värde, sätt ner foten och be honom dra.
  • Haipodai
    Jaegermeister skrev 2022-06-18 05:37:25 följande:
    Det går skit.

    Vårt barn är nu några veckor gammal och har såklart kolik. Han tål inte barnskrik och jag får ta precis allt. Han säger att han inte älskar barnet och insåg försent att han inte ville ha barn (när jag inte kunde göra abort längre alltså). Det lutar väl mot separation... Jag som trodde jag hade mannen i mitt liv och var så glad över hus och barn med honom. Han vill annat i livet :(
    Han låter som ett riktigt as. Var glad att du blir av med honom, du och bebis kommer ha det bättre själva!

    Tycker också att du kan tala om för er umgängeskrets och gemensamma vänner hur han betett sig. De kan gott få veta vilken liten idiot han är.
  • Haipodai
    Vispen74 skrev 2022-06-19 21:38:30 följande:
    Exakt vad jag tänkte låg bakom det ynkliga beteendet. Be honom söka samtalsstöd medan tid finns, börja med vårdcentralen, de kan fixa bra hjälp utan kostnad. Det kan bli bra, han verkar ju ha insikten trots allt. Bara han vill så kan han ta tag i detta , men det gör man inte på egen hand.
    TS ska inte ge någon mer chans till den mannen! Hon ska lämna, helst igår!!!
Svar på tråden När livet inte blev som tänkt