• fjanten

    Ni som inte ger välling

    Har inte gett välling utan har gett gröt istället, utöver det - amning/ersättning och vanlig, fast föda. Gillar inte välling för jag tycker att fast föda ska förknippad med matbordet. Sedan är det inte ovanligt att många som ger välling ersätter amning/ersättning med välling - istället för att ersätta gröt (som det i så fall är tänkt).

    Ja, man kan göra egen gröt OCH välling om man inte vill köpa pulvervarianten, bra då att ha i t.ex. paltbröd för järnets skull.

  • fjanten
    Lilith81 skrev 2022-05-24 00:20:15 följande:

    Ok, men förstår fortfarande inte varför man inte bör ge välling? 
    Man ger ju inte det istället för bröstmjölk eller bröstmjölkersättning.   
    Om det är likvärdigt med gröt,  varför ger man då gröt? 
    Alla mina barn har fått välling,  inte istället för amning. 
    De har druckit välling till frukost, mellanmål, kvällsmat. 
    Det är nyttigare än mycket annat, som tex bröd.


    Det är ju det som är poängen. Ersätter man gröten med välling och ger absolut högst 3 mål per dag - inga problem. Problemet är att många istället ersätter bröstmjölk/ersättning med välling, och dessutom ger gröt ovanpå det, och då är det illa. Så ger många välling jäkla länge i onödan också, själv fick jag välling istället för amning från 6 månader, med gröt och bröd och så vidare ovanpå det. Kommer ihåg hur jag som 3-4-åring sedan satt med min vällingflaska i soffan varje kväll - efter jag redan fått en tallrik gröt på kvällen efter middagen...
  • fjanten
    Lilith81 skrev 2022-05-24 23:19:06 följande:

    Fjanten:  Kan inte citera,  men TS skriver att hon tänkt göra egen gröt istället för att ge "industrivälling" och därav jag undrar vad det är för fel på välling.    
    Har dessutom läst/hört om andra som bestämt sig för att "vägra"  ge välling.


    Jag försökte mer förklara varför bilden av välling är så negativ - för att så många som börjar ge välling ersätter amning/ersättning med välling istället för att ersätta gröt med välling Utöver det är det ju enbart preferens om man hellre ger gröt eller välling.
Svar på tråden Ni som inte ger välling