• Thu 19 May 2022 21:16
    4261 visningar
    16 svar
    16
    4261

    Ang spermiedonation

    KristinL85 skrev 2022-05-19 19:26:54 följande:
    Ang spermiedonation

    Jag och min sambo har nu gjort 3 IVF försök, pga manlig faktor, utan att lyckas. Nu känns det lite som om vi står inför valet att ev ta hjälp av donerade spermier...vilket känns lite läskigt. Jag är rädd för att min sambo inte ska känna någon tillhörighet med barnet. Är också rädd för mina egna känslor i allt detta. 
    Snälla ni som skaffat barn med donerade spermier, hur har det fungerat känslomässigt? 
    En annan fundering är också huruvida man ska göra det i Sverige, o därmed bli "tilldelad" spermier av läkaren. Eller om man ska satsa på Danmark, där man själv kan vara med och välja donator? 


    Jag tror att om din sambo når en punkt där han är tillfreds med att han inte kommer kunna få biologiska barn så kommer det gå lätt för honom att knyta an till barnet. Det är ju de enda barn han kan få. Ett alternativ som en del i er situation överväger är att ta kontakt direkt med en donator. Det har fördelen att man på förhand kan se den som bidrar med genetiskt material och också få veta lite om donatorns bakgrund. Det finns givetvis också fördelar med att gå via klinik, speciellt i sådana fall där vanlig inseminering inte fungerar
  • Sat 25 Mar 2023 16:59
    #11
    callmepreggoornot skrev 2023-03-23 16:55:32 följande:
    Precis vad vi behöver. Ett stolpskott som inte kan känna in stämningen ens i en tråd..
    Jag håller med. Det är normal medmänsklighet att vara taktfull när en diskuterar ett sånt ämne. Det riskerar verkligen sänka partnerns självkänsla att en man skryter om sitt spermievärde till ett par där mannen är steril. Det vore ungefär samma som att en kvinna skryter till ett par där kvinnan är steril att hon väntar sitt sjunde barn.

    Spermievärde är bara en av många parametrar för att mäta manlighet. Männen i de heterosexuella par som jag hjälpt når tveklöst högre på fler parametrar än jag gör i en sådan jämförelse. Den insikten hjälper mig att vara ödmjuk
  • Thu 17 Aug 2023 12:21
    #16
    -1
    Novalinen skrev 2023-07-23 22:41:34 följande:

    Jag och min man är också i en liknade situation. Vi genomförde en micro-tese i maj som inte lyckades. Så nu är vår enda väg spermiedonation eller adoption... varit en väldigt tuff tid och vi är inte säkra på vad vi ska göra nu. Jag är mer för donation än min man.


    Det är en djup sorg att inte kunna få biologiska barn. Jag kan förstå om det är en livskris som din man behöver bearbeta. Hans liv kommer inte riktigt bli som han föreställt sig det... Den stora frågan är om han i slutändan fortfarande vill bli pappa? Barn berikar våra liv på så många andra sätt än på det strikt biologiska sättet. Det vore i vart fall orättvist att neka dig att bli mamma, och det skulle han säkert också själv tycka.

    Jag är engagerad i att hjälpa barnlösa bilda familj och skriver en blogg om mitt engagemang. (Den är länkad på min sida här på familjeliv ifall du vill läsa den)
Svar på tråden Ang spermiedonation